Amazone Saddle

Zit rechtop in een actieve houding.
 

Amazone Saddle
De Amazone is een uitstekende zadelstoel die niet alleen de positie van het bekken en de wervelkolom corrigeert met zijn smalle, anatomisch gevormde zitting, maar ook de rugspieren versterkt en rugproblemen voorkomt. Op de Amazone zadelstoel zit je hoger en de zadelvormige zitting geeft je een open knie- en heuphengel. Hierdoor zijn jouw benen meer gestrekt. Je zit dus actiever en de bloedcirculatie wordt verhoogd, waardoor je productiever en creatiever wordt.

Ga op de juiste ergonomische hoogte zitten.

Wanneer je op een zadelstoel gaat zitten, is het zeer belangrijk dat je de stoel op de voor jou ideale hoogte instelt. Alleen dan kan je ten volle profiteren van de voordelen van een zadelstoel. Zorg ervoor dat jouw bovenbenen op natuurlijke wijze de vorm van de zitting volgen, waardoor de hoek van jouw heupen wordt geopend. Je kunt dit bereiken door de voor jou ergonomisch juiste zithoogte in te stellen (590 tot 770 mm). Als richtlijn geldt dat de heuphoek tussen 130 en 140 graden moet openen. Dankzij het ontwerp van de zadelzitting wordt jouw gewicht gelijkmatig verdeeld over de zitting van de zadelstoel en dus over de vloer.  
Smalle zitting.
De Amazone stoel zorgt voor een actieve smalle zithouding. De vorm van de zitting van de Amazone zorgt voor de meest open heuphoek en jouw gewicht wordt gelijkmatig verdeeld over de zitting en de vloer. De Amazone stoel vindt de best mogelijke balans tussen de controle en gezonde houding van 'staan', en het comfort van 'zitten'.
Ergonomisch zitten.
Met de Amazone stoel kan je actief zitten, maar ook ontspannen tijdens het zitten. Zo voorkom je dat je te lang in een statische, gespannen houding werkt. Het is belangrijk dat je rechtop en in een actieve houding zit, dat wil zeggen dat je jouw rug strekt en jouw borst naar buiten duwt. Dit leidt tot een optimale bloedcirculatie en ademhalingspatroon. Jouw lichaam kan efficiënter werken omdat zuurstof en voedingsstoffen gemakkelijker door het lichaam worden getransporteerd en afvalstoffen zoals kooldioxide gemakkelijk worden afgevoerd.
 
Stabiele positie.
De stoelsteel en de geabduceerde benen, stevig op de grond geplaatst, vormen een driehoek. Deze driehoek is een stabiele positie waarin je gemakkelijk jouw evenwicht bewaart. Bovendien wordt het grootste deel van het lichaamsgewicht naar de benen overgebracht, waardoor de rest van het lichaam, bijvoorbeeld de rug, niet te veel gewicht hoeft te dragen. Deze ontlasting leidt tot meer comfort.
Core training.
Op een zadelstoel compenseer je automatisch de natuurlijke kromming van je rug als je rechtop zit. Je gebruikt je kernspieren actief en dat leidt tot een onbewuste training van je kern terwijl je zit.

Vaste, kantelbare of flexibele zitting. De Amazone-stoel is verkrijgbaar in drie versies.

  • Vast: De Amazone-stoel met vaste zitting is niet verstelbaar.
  • Kantelbaar: Met de kantelbare Amazone stoel kan de hoek van de zitting naar voren en naar achteren worden versteld.
  • Flex: De flexibele Amazone stoel heeft een verstelbaar balansmechanisme dat zorgt voor actief zitten. Dit verstelbare mechanisme zorgt ervoor dat het zadel subtiel met je meebeweegt voor extra comfort en een weldadig effect op de spieren en de wervelkolom.

Kies versie

Kies hoeveelheid

{{ $root.formatPrice(selectedVariant.price_excl, selectedVariant.price_currency) }} excl. BTW
{{ $root.formatPrice(selectedVariant.price_incl, selectedVariant.price_currency) }} incl. BTW
Zoek een reseller
project

Op projectbasis bestellen?
Neem contact met ons op voor meer opties

Neem contact op met onze productexperts

Ben je op zoek naar advies, of heb je een vraag over onze producten. Neem contact op met onze productexperts.

headphones

Hulp nodig? We zijn er voor je

Kijk bij onze FAQ of neem contact met ons op

thumb

Onze kennis & producten zijn key

Bekijk ons ​​brede aanbod van kennis en producten.

star

Vele klanten gingen je voor

Lees over hun ervaring met BakkerElkhuizen

Copyright © 2022 BakkerElkhuizen

Privacybeleid Algemene voorwaarden Cookie beleid

Selecteer je land en taal