Selecteer uw regioBarmouse. Ergonomische muis. Barmouse. 7 knoppen en scroll wiel. Centrale muis. Barmouse en extern toetsenbord.
Barmouse
Lichte en accurate navigatie met de centrale muis.
BNEBMWRS Ergonomic Wrist Rest Barmouse Wrist Rest Small BNEBMWRS Ergonomic Wrist Rest Barmouse Wrist Rest Small BNEBMWRS Ergonomic Wrist Rest Barmouse Wrist Rest Small
Barmouse Wrist Rest Small
Deze accessoire sluit perfect aan bij de Barmouse.
BNEESLB ergonomische centrale muis ErgoSlider Plus BNEESLB ergonomische centrale muis ErgoSlider Plus BNEESLB ergonomische centrale muis ErgoSlider Plus
ErgoSlider Plus
In lijn werken met toetsenbord en beeldscherm.

Ergonomische centrale muizen

Kenmerken van een centrale muis

Het voordeel van centraal gepositioneerde muizen is dat deze recht voor de gebruiker liggen, namelijk tussen de gebruiker en het toetsenbord. Dit zorgt voor minder spierbelasting in de schouder ten opzichte van een standaardmuis die daarentegen naast het toetsenbord ligt. Bij een centrale muis hoeft de schouder door deze centrale positie niet naar buiten gedraaid te worden (Lin et al. 2014).

Ook is de spieractiviteit in de onderarmen minder in vergelijking met een gewone muis (Lin et al., 2014). Hier zijn twee redenen voor. Allereerst is de pols bij een standaard muis meer achterovergebogen en is er dus sprake van polsextensie. Daarnaast zijn de vingers grotendeels gestrekt en moet de gebruiker vanuit deze houding klikken. Een centrale muis forceert deze houdingen niet, wat dus leidt tot minder spierbelasting.

De centrale muis zorgt voor de meest ergonomische positie van de pols, arm en schouder, waardoor deze muis uitermate geschikt is voor het voorkomen en tevens oplossen van RSI klachten.

Prestatie-effecten centrale muis

Meerdere onderzoeken vonden dat een centrale muis duidelijk langzamer is dan een standaard muis. Afhankelijk van de uitgevoerde taak was de benodigde tijd voor de centrale muis minimaal 25% lager (Hertzum & Hornbaek, 2010; Lee & Su, 2008). Dit komt doordat je met een centrale muis niet in één beweging naar het doel kan.

Meer weten over het kiezen van de juiste muis? Download hier de whitepaper: Hoe kies je de juiste muis?

Meer weten, vragen of suggesties?


Vul dan het formulier in, dan nemen we binnen één werkdag contact met je op.
(*) Naam:
Bedrijf:
Telefoon:
(*) E-mail:
Bericht:
 
 
  Velden met (*) zijn verplicht
Productvergelijker (0)
view catalog onlineBekijk catalogus online download pdf catalogDownload catalogus