Selecteer uw regio

11 Tips voor het werken met hybride teams


Hoe bewaak je cultuur, organisatie en mens wanneer op verschillende plekken en in wisselende samenstellingen aan verschillende zaken gewerkt wordt? Het komt vooral neer op communicatie en rekening houden met ieders wensen en verlangens en de manager die zich gaat focussen op communicatie tussen teamleden onderling. Met deze 11 tips leg je daar als hybride professional de basis voor.
 1. Spreek duidelijke verwachtingen uit naar elkaar: de hybride manager dient vanaf het begin aan iedereen duidelijk te maken welk resultaat hij van elk teamlid verwacht, en wanneer.
 2. Mensen spreken onderling af waar en wanneer ze werken: Een hybride organisatie kent geen vaste werktijden, zoals op het traditionele kantoor. Het gaat erom dat elk teamlid en de manager weet wanneer wie aan het werk en bereikbaar is voor overleg.
 3. Pas op voor ‘wij’ en ‘zij’-denken: wanneer mensen samenwerken zonder elkaar elke dag fysiek te ontmoeten kunnen misverstanden ontstaan. Zorg dat mensen-op-afstand vaak contact hebben met de mensen-bij-elkaar.
 4. Hybride managers kennen de organisatie als geen ander: Een manager in een hybride organisatie moet van alles op de hoogte zijn.
 5. Blijf zoeken naar nieuwe mogelijkheden: De manager in een hybride organisatie gebruikt zijn uitgebreide omgevingskennis om te zoeken naar nieuwe mogelijkheden. Dat begint vaak met de status quo doorbreken.
 6. Deel altijd en overal je documenten: Met een documentmanagementsysteem werken collega’s gemakkelijk met elkaar samen in documenten en kunnen zij eenvoudig informatie met elkaar delen.
 7. Communiceren op de juiste manieren: Thuiswerkers missen de non-verbale signalen. Elkaar soms fysiek zien of horen bevordert de saamhorigheid in elk team.
 8. Eerlijk beoordelen en belonen: Bij hybride werken gaat het meer om de resultaten dan om de inspanningen.
 9. Let op bij werven en selecteren: Leden van een hybride team moeten meer dan traditionele werknemers in staat zijn om zichzelf te motiveren. Ook het aanpassingsvermogen moet meer dan gemiddeld goed zijn. En hou de samenstelling van het team gevarieerd.
 10. Zorg voor fysieke ontmoetingen: Onontbeerlijk voor de teamspirit, de motivatie en de eenheid in elk team zijn de fysieke ontmoetingen.
 11. Houd elkaar op de hoogte: Wie op afstand werkt, is meestal minder goed op de hoogte van de nieuwste plannen en ontwikkelingen. De wandelgangen, waarin je dat hoort, ontbreken.Wellicht ook interessant?

Implementatie van een goed ‘Hybrid Working’ beleid

Op basis van kennis en onderzoek creëert BakkerElkhuizen innovatieve oplossingen voor jouw optimale werkplek. Ons doel is alle beeldschermwerkers in staat te stellen, ook na COVID-19, hun werk te doen in de vorm van hybride werken, en daarbij een actieve bijdrage te leveren aan de geestelijke en lichamelijke gezondheid.
Lees meer

Hybride werken

Bij een crisis is het belangrijk om snel op nieuwe gebeurtenissen te reageren. Organisaties vergroten hun veerkracht met hybride business- en werkmodellen en zullen de pandemie beter doorstaan en hun bestaansrecht in de toekomst garanderen.
 
Lees meer

De 3 pijlers van Hybride Werken

We moeten ons afvragen wat de wensen zijn van de medewerkers. Bijna niemand zal de hele week thuis willen werken en veel mensen zullen ook niet de hele week op kantoor zijn. Dat blijkt ook uit ons eigen onderzoek op LinkedIn, dat de meerderheid van digitale werkers hybride zou willen werken.
 
Lees meer

Kantoor van de toekomst alleen maar een plek om samen te komen?

Op moment van schrijven is de pandemie nog niet voorbij. We hebben een intensief jaar achter de rug vol met onzekerheden, veranderende werkomgevingen en vooruitblikken naar de toekomst. En dat laatste doen we veelvuldig. We horen signalen vanuit de markt, er zijn onderzoeken gedaan over terugkeer naar kantoor en de meest gehoorde term is: Hybrid Working.
Lees meer

Desksharing

In een tijd van volledig thuis werken is het lastig voor te stellen dat we weer deels terug gaan naar kantoor. Het gaat gebeuren, alleen niet meer zoals het was. Afhankelijk van je taken, de collega’s die er zijn en mate van overleggen wordt er afwisselend thuis en op kantoor gewerkt. Het kantoor als de nieuwe ontmoetingsplek. De koffieautomaat 2.0.
Lees meer

10 productiviteitstips voor thuiswerkers

Om lekker thuis te kunnen werken en minstens zo productief te zijn als op kantoor, zult u een aantal randvoorwaarden goed moeten invullen. Hieronder vindt u 10 tips om thuis lekker en productief te kunnen werken.
Lees meer
Registreer u nu eenmalig om dit kennisartikel te downloaden.

Wist u dat de meeste van onze kennisartikelen te downloaden zijn?

Je hoeft je slecht één te keer registreren om vrij toegang te krijgen tot alle downloads!
Al geregistreerd?
E-mail / Gebruikersnaam
Wachtwoord
Ik heb nog geen account?
Registreren
Registreer u nu eenmalig om dit kennisartikel te downloaden.

Wist u dat de meeste van onze kennisartikelen te downloaden zijn?

Je hoeft je slecht één te keer registreren om vrij toegang te krijgen tot alle downloads!
Voornaam
Tussenvoegsel
Achternaam
E-mail
Wachtwoord
Vul hieronder je e-mailadres in en je ontvangt binnen enkele ogenblikken een nieuw wachtwoord
E-mail
Meer informatie
Naam *
Bedrijf
Telefoon
E-mail *
Bericht *
Velden met (*) zijn verplicht
view catalog onlineBekijk catalogus online download pdf catalogDownload catalogus