Selecteer uw regio

Download als PDF

4 verschillende soorten werkplekken

Wat is Het Nieuwe Werken? Hieronder wordt verstaan dat medewerkers plaats- en tijdonafhankelijk werken.

Wat is nodig voor Het Nieuwe Werken?
Het Nieuwe Werken vergt een bepaalde cultuur en organisatie. Het management stuurt niet op uren en aanwezigheid maar op prestaties en output. Als het goed wordt ingevoerd zijn de voordelen groot, zo blijkt bij bedrijven die al op deze manier werken. De medewerkers tevredenheid is groter, het ziekteverzuim is lager en de productiviteit is hoger. Bovendien kan er worden bespaard op kantoorruimte en autokosten.

Kantoorinrichting
Het Nieuwe Werken vraagt om vernieuwing van inrichting en werkplekken. Het gaat immers niet meer alleen over de vaste kantoorwerkplek, maar ook over flexwerken, mobiel werken en thuiswerken. En al deze vormen van werken vergen een goede en doordachte invulling op het gebied van inrichting en ergonomie.
 
De vaste werkplek
De vaste werkplek
Bij een traditionele vaste werkplek wordt de werkplek steeds door dezelfde medewerker gebruikt. De vaste werkplek kan dus optimaal op deze persoon en zijn taken worden afgestemd. Het is een persoonlijke ergonomische omgeving.

Het bureau, de stoel, de monitorhoogte en -diepte, de documenthouder, het compacte toetsenbord en het type muis kan persoonsgericht worden ingevuld. Een laptop kan worden gedockt in laptophouder of men gebruikt een desktop in een CPU houder.

Werkplekinrichting voor het Nieuwe Werken
Wanneer een organisatie kiest voor Het Nieuwe Werken, dan vraagt dat om een andere werkplekinrichting. De werkplek is 'kaler' ingericht en de werknemers nemen hun eigen spullen mee, zoals muis en laptop. Soms hebben de werknemers zelfs hun eigen mobiele laptophouder en compact toetsenbord bij zich.
Flexwerkplek
Een flexwerkplek wordt bi Het Nieuwe Werken door verschillende medewerkers gebruikt. De organisatie wordt taakspecifiek ingericht en zo ontstaan er verschillende “eilanden” met concentratiewerkplekken en overlegwerkplekken. Door flexwerkplekken en het Nieuwe Werken ontstaat er een veel betere bezettingsgraad van de werkplekken in een prettige ergonomische omgeving.

Flexwerkplek - de juiste inrichting
Bij de flexwerkplek is het van belang dat alles gemakkelijk instelbaar en verstelbaar is. Niet alleen het bureau en de stoelen, maar ook de monitorarmen, documenthouders en andere accessoires. Deze onderdelen dienen zo universeel mogelijk te zijn zodat deze door verschillende mensen gebruikt kunnen worden. Ook aan het opbergen van persoonlijke items dient aandacht geschonken te worden bij het inrichten van een flexwerkplek.
Flexwerkplek
Mobiele werkplek
Mobiele werkplek
Medewerkers werken steeds vaker onderweg, bij de klant, in de trein, op de luchthaven of in het hotel. En mensen werken ook steeds langer onderweg. Een mobiele werkplek met de juiste ergonomische accessoires is daarbij onmisbaar. Ook op een mobiele werkplek moeten uw medewerkers comfortabel en efficiënt kunnen werken.

Hulpmiddelen voor de mobiele werkplek
Laptophouders, toetsenborden en muizen moeten zo compact en licht mogelijk zijn voor het gebruik op een mobiele werkplek. Alles moet makkelijk mee te nemen zijn en snel en eenvoudig op te stellen. Met een trolley of rugzak kunnen de spullen makkelijk meegenomen worden van de ene mobiele werkplek naar de andere werkplek.
Thuiswerkplek
Thuiswerken wordt steeds populairder. Logisch want de moderne techniek maakt het mogelijk en de tijdsindeling wordt een stuk efficiënter. Ook bij Het Nieuwe Werken is een goede thuiswerkplek onmisbaar.

Mijd de ochtendspits en begin de werkdag thuis, of werk de gehele dag thuis om een rapport af te maken of ander computerwerk te doen; met een goede thuiswerkplek is het geen probleem.

Thuiswerkplek - ergonomisch en comfortabel
De thuiswerkplek wordt steeds intensiever gebruikt en moet dus goed worden ingericht. De thuiswerkplek moet ook aan de minimale wettelijke eisen voldoen. Vaak wordt er op verschillende plaatsen in huis gewerkt, aan een bureau, op de bank of aan de keukentafel. Het is dus belangrijk dat de accessoires compact zijn zodat deze gemakkelijk kunnen worden verplaatst en opgeborgen.
Thuiswerkplek
Download als PDF
Registreer u nu eenmalig om dit kennisartikel te downloaden.

Wist u dat de meeste van onze kennisartikelen te downloaden zijn?

Je hoeft je slecht één te keer registreren om vrij toegang te krijgen tot alle downloads!
Al geregistreerd?
E-mail / Gebruikersnaam
Wachtwoord
Ik heb nog geen account?
Registreren
Registreer u nu eenmalig om dit kennisartikel te downloaden.

Wist u dat de meeste van onze kennisartikelen te downloaden zijn?

Je hoeft je slecht één te keer registreren om vrij toegang te krijgen tot alle downloads!
Voornaam
Tussenvoegsel
Achternaam
E-mail
Wachtwoord
Vul hieronder je e-mailadres in en je ontvangt binnen enkele ogenblikken een nieuw wachtwoord
E-mail
Meer informatie
Naam *
Bedrijf
Telefoon
E-mail *
Bericht *
Velden met (*) zijn verplicht
view catalog onlineBekijk catalogus online download pdf catalogDownload catalogus