Selecteer uw regio

Download als PDF

5 redenen waarom afwisselend zittend en staand werken goed voor u is
Voor mensen met gezond verstand is het vanzelfsprekend: de hele dag staan is niet goed voor uw gezondheid. En de hele dag zitten ook niet. Toch verlangen veel werkgevers van hun medewerkers dat ze de hele dag blijven staan. Of omgekeerd: hun (kantoor)werk vindt noodzakelijkerwijs vooral zittend plaats. Het sleutelwoord is afwisseling.
 
 

1. Verhoog uw concentratie
Een juiste afwisseling tussen zittend en staand werken zorgt voor een betere doorbloeding van heel het lichaam, en dus ook van onze hersenen, die hierdoor meer zuurstof krijgen. Uw hersenen kunnen hierdoor optimaal presteren. Dit vertaalt zich o.a. in een verhoogde concentratie.


2. Verbeter uw creativiteit
Onderzoek toont aan dat bij het rechtkomen, vanuit een zittende naar een staande positie (het liefst nog een wandeling) het brein 2,5 keer zoveel nieuwe ideeën creëert. Wilt u een creatieve brainstormsessie beleggen, zorg dan dat u voldoende afwisselt tussen zitten en staan. Beter nog: maak een korte wandeling.3. Verbrand meer calorieën
Over het algemeen zijn we niet zo actief op kantoor en moeten we ons ‘s avonds in het zweet werken om nog wat calorieën te verbranden in de gym. Zo verbrand u bij het typen op een toetsenbord slechts 34 calorieën.
Echter, wanneer u afwisselend zittend en staand werkt, pompt u hart ongeveer 10 keer zoveel bloed door uw lichaam in vergelijking tot iemand die enkel zit. U kunt ongeveer 145 calorieën verbranden met een paar uur staand werk.


4. Staand heeft u meer energie
Sterker nog, door afwisselend zittend en staand te werken word u minder snel overmand door een slaperig gevoel. Dit effect wordt in de loop van de middag extra voelbaar en heeft zelfs een negatieve invloed op uw werkprestatie.
Daarnaast spreken mensen anders wanneer ze staan. In staande positie kunnen bijv. callcentermedewerkers bewegingen maken met hun hele lichaam en daardoor gemakkelijker omgaan met emoties en lastige telefoongesprekken.


5. Leef langer
Onderzoek uitgevoerd door de University of Missouri-Columbia toont aan dat langdurig zitten, zonder ogenblikken van staande afwisseling, de stofwisseling negatief beïnvloedt. Zelfs zo erg dat medewerkers een groter risico lopen op het ontwikkelen van diabetes en hartkwalen.


Conclusie
Alle deskundigen zijn het er over eens dat enkel zittend of enkel staand werken eigenlijk louter nadelen heeft. Over de combinatie van beide zijn ze echter enthousiast. Voorwaarde daarbij is wel dat het meubilair geschikt is voor zowel zittend als staand werken, en dat medewerkers getraind worden in een juiste manier van staand werken.

Meer weten? Neem contact met ons op. 
Bewaren
Download als PDF
Registreer u nu eenmalig om dit kennisartikel te downloaden.

Wist u dat de meeste van onze kennisartikelen te downloaden zijn?

Je hoeft je slecht één te keer registreren om vrij toegang te krijgen tot alle downloads!
Al geregistreerd?
E-mail / Gebruikersnaam
Wachtwoord
Ik heb nog geen account?
Registreren
Registreer u nu eenmalig om dit kennisartikel te downloaden.

Wist u dat de meeste van onze kennisartikelen te downloaden zijn?

Je hoeft je slecht één te keer registreren om vrij toegang te krijgen tot alle downloads!
Voornaam
Tussenvoegsel
Achternaam
E-mail
Wachtwoord
Vul hieronder je e-mailadres in en je ontvangt binnen enkele ogenblikken een nieuw wachtwoord
E-mail
Meer informatie
Naam *
Bedrijf
Telefoon
E-mail *
Bericht *
Velden met (*) zijn verplicht
view catalog onlineBekijk catalogus online download pdf catalogDownload catalogus