Selecteer uw regio

5 tips om na de vakantie productiever te werken

 
Download als PDF
Na de vakantie komen medewerkers vaak met nieuwe energie terug. Belangrijk is om deze energieboost vast te houden zodat hij niet na de eerste werkweek alweer is uitgeblust. De start na een vakantie is het uitgelezen moment om de productiviteit onder medewerkers structureel te verhogen. Met de volgende efficiënt werken tips kunt u dit realiseren, zonder dat medewerkers extra werkdruk ervaren.

1. Maak het mogelijk om overal te werken

Het Nieuwe Werken is steeds meer in opkomst in Europa en de VS. Het komt steeds meer voor dat medewerkers thuis, in de trein of op andere plaatsen met WIFI hun werkzaamheden verrichten. Onnodig lang reizen of in de file staan kan hier mee voorkomen worden, wat tijdswinst oplevert. Om HNW tot een succes te maken, is het een vereiste dat er overal ingelogd kan worden op het werk, zodat bestanden ook elders te raadplegen zijn.


2. Zorg voor een goed ingerichte werkplek
Of een medewerker nu thuis of op het werk aan de slag gaat, een goede werkplek is onmisbaar voor het lichaam en de concentratie van medewerkers. Een iPad is bijvoorbeeld niet geschikt voor het typen van veel tekst, dus zijn er hulpmiddelen nodig. Met ons concept Pick Your Own Device (PYOD) kunnen werkgevers sets samen stellen met daarin hardware op maat en comfortabele (ergonomische) accessoires voor medewerkers zoals toetsenborden, laptopstandaards etc. Op deze manier werken medewerkers overal met passende apparatuur, wat zorgt voor meer comfort en een verhoogde productiviteit.

3. Neem op tijd en regelmatig pauze

Eenmaal in de flow van de werkzaamheden, is het soms moeilijk dit los te laten voor een break. Het gevolg is dat de productiviteit juist aan het einde van de dag daalt. Non-stop achter een scherm werken is daarnaast niet goed voor het lichaam. Zorg dat medewerkers regelmatig, bijvoorbeeld ieder uur, een korte pauze inlassen en de tijd nemen voor de lunch. Om dit te reguleren is het gebruikmaken van efficiency software een aanrader.

4. Bekijk en beantwoord mail op 3 momenten per dag
Veel medewerkers hebben de hele dag de mailbox openstaan. Het continue bekijken van binnenstromende mail kost veel tijd en gaat ten koste van de aandacht voor andere werkzaamheden. Zet de mailbox uit en bekijk op drie momenten per dag de binnengekomen e-mails en beantwoord deze dan direct.

5. Maak een (realistische) to do lijst aan het begin van de dag
De dag beginnen met het opschrijven welke grote taken je die dag wilt oppakken en afronden, bevordert de productiviteit. Om ervoor te zorgen dat de lijsten dagelijks actueel zijn, is het gebruik maken van de Getting Things Done methode erg handig. Met deze methode verdeel je projecten duidelijke onder in taken, zodat je focus ligt op het ondernemen van actie.

Download als PDF
Registreer u nu eenmalig om dit kennisartikel te downloaden.

Wist u dat de meeste van onze kennisartikelen te downloaden zijn?

Je hoeft je slecht één te keer registreren om vrij toegang te krijgen tot alle downloads!
Al geregistreerd?
E-mail / Gebruikersnaam
Wachtwoord
Ik heb nog geen account?
Registreren
Registreer u nu eenmalig om dit kennisartikel te downloaden.

Wist u dat de meeste van onze kennisartikelen te downloaden zijn?

Je hoeft je slecht één te keer registreren om vrij toegang te krijgen tot alle downloads!
Voornaam
Tussenvoegsel
Achternaam
E-mail
Wachtwoord
Vul hieronder je e-mailadres in en je ontvangt binnen enkele ogenblikken een nieuw wachtwoord
E-mail
Meer informatie
Naam *
Bedrijf
Telefoon
E-mail *
Bericht *
Velden met (*) zijn verplicht
view catalog onlineBekijk catalogus online download pdf catalogDownload catalogus