Selecteer uw regio

59% neemt ontslag als Flexibel Werken niet meer mag

 
Download als PDF Als werknemers eenmaal gewend zijn aan flexibel werken, willen ze niets anders meer. Voor werkgevers is het dus zaak om tijd- en plaatsonafhankelijk werken mogelijk te maken. 59% van de werknemers zegt van baan te veranderen op het moment dat een werkgever geen mogelijkheid meer biedt voor flexibel werken. Dit blijkt uit het onderzoek ‘Flexible working: a new way of life’ van het Recruitmentbureau Office Angels uit de het Verenigd Koninkrijk onder 1.000 respondenten in verschillende sectoren.

Een strategische focus van organisaties op flexibel werken, kan bijdragen aan het behouden en aantrekken van de beste werknemers. 86% van de ondervraagden geeft aan zich meer aangetrokken te voelen tot een baan wanneer flexibel werken in de functieomschrijving wordt genoemd. Interessant: de belangrijkste drijfveer voor flexibel werken is niet langer een betere privé-werk balans zoals afstemming op de kinderopvang of het hebben van minder reistijd; medewerkers zien flexibel werken steeds meer als een essentiële arbeidsvoorwaarde.

flexibel werkenVoor de werknemer én werkgever zitten een aantal positieve gevolgen aan de invoering van flexibel werken. Zo geeft 41% van de werknemers aan minder stress te ervaren en 70% acht de kans dat ze zich ziek melden kleiner door flexibel werken. Dit betekent dat de gezondheid, het welzijn en het geluk van werknemers verbetert door ‘Het Nieuwe Werken’, de term die in Nederland steevast wordt gebruikt voor flexibel werken. 73% van de werkgevers denkt daarnaast dat medewerkers die flexibel werken net zo productief of zelfs productiever zijn dan hun collega’s.

Als organisatie overstappen op ‘Het Nieuwe Werken’ vraagt dit wel om een aantal aanpassingen. Niet alleen op strategisch niveau, maar ook praktisch. Medewerkers werken vaker op een laptop, waardoor een Flexibel Werken-set met hulpmiddelen als een compact toetsenbord, laptopstandaard en een ergonomische muis onmisbaar is. Werkgevers kunnen medewerkers zo met een gerust hard altijd en overal productief en gezond laten werken.
Download als PDF
Registreer u nu eenmalig om dit kennisartikel te downloaden.

Wist u dat de meeste van onze kennisartikelen te downloaden zijn?

Je hoeft je slecht één te keer registreren om vrij toegang te krijgen tot alle downloads!
Al geregistreerd?
E-mail / Gebruikersnaam
Wachtwoord
Ik heb nog geen account?
Registreren
Registreer u nu eenmalig om dit kennisartikel te downloaden.

Wist u dat de meeste van onze kennisartikelen te downloaden zijn?

Je hoeft je slecht één te keer registreren om vrij toegang te krijgen tot alle downloads!
Voornaam
Tussenvoegsel
Achternaam
E-mail
Wachtwoord
Vul hieronder je e-mailadres in en je ontvangt binnen enkele ogenblikken een nieuw wachtwoord
E-mail

Meer informatie

Naam *
Bedrijf
Telefoon
E-mail *
Bericht *
Velden met (*) zijn verplicht
view catalog onlineBekijk catalogus online download pdf catalogDownload catalogus