Selecteer uw regio

Download als PDF

Laptopstandaards: Onmisbaar op een ergonomische werkplek

Een ergonomische werkplek bevordert het comfort en de productiviteit van beeldschermwerkers. Met wat kleine aanpassingen is het eenvoudig om de ideale werkplek te creëren. BakkerElkhuizen ontwikkelt en levert hoogwaardige laptopstandaards voor gezonde werkplekken.

Voordelen laptopstandaard
• De laptopstandaard altijd op de juiste kijkhoogte;
• Minder fysieke belasting aan nek, schouders en bovenrug;
• Meer comfort en verbeterde productiviteit.
Verschillende soorten laptopstandaards
We hebben een groot aantal verschillende soorten laptopstandaards passend aan de wensen van de gebruiker. Zo hebben we laptopstandaards met een geïntegreerde documenthouder, zoals de Ergo-Q 260. Een andere variant is de laptopstandaard waar de kabels weggewerkt kunnen worden en uitgebreid kan worden met een dockingstation (Ergo-T340). Dit zijn allemaal compacte, lichtgewichte en makkelijk mee te nemen standaards. Daarnaast hebben we ook twee ‘vaste’ laptopstandaards die u op het bureau achterlaat. Deze zijn van acrylaat, zoals de Ergo-Top 320. En uiteraard hebben we ook deze Ergo-Top 320 in een duurzame,
circulaire lijn.
Uitgelicht: UltraStand en ProStand
Naast de meer traditionele laptopstandaards hebben we ook onze geïntgreerde laptopstandaards. De vertrouwde UltraStand Universal en de ProStand. Deze houder is speciaal ontworpen voor de MacBook Pro.
Dunste en lichtste laptopstandaard ter wereld
De UltraStand van BakkerElkhuizen is de dunste en lichtste laptopstandaard ter wereld. De geïntegreerde standaard weegt slechts 250 gram, is met 2 mm linterdun en bevestigt u eenvoudig aan de onderkant van uw laptop. Door de samensmelting met de laptop is de UltraStand de meest mobiele en gebruiksvriendelijke  laptopstandaard van dit moment. En daar komt nu de ProStand voor MacBook Pro bij. De ProStand is ideaal voor flexwerkers, net zoals de UltraStand. Het maakt niet uit waar u werkt, met deze laptopstandaard bent u altijd in staat een ergonomische werkplek te creëren.

Daarnaast is de ProStand een tweede beschermingslaag voor uw MacBook Pro. Door het naadloze design sluit deze perfect aan op het moderne karakter van de MacBook Pro. Dit komt omdat de ProStand speciaal is ontworpen voor de MacBook Pro modellen.
“ ProStand en UltraStand Universal: ultiem comfort door samensmelting met laptop ”
Voordelen ProStand
 • Design: sluit perfect aan op uw MacBook Pro.
 • Gemak: in een handomdraai een mobiele werkplek creëren.
 • Mobiel: als tweede huid van de laptop, dus eenvoudig mee te nemen.
 • Verstelbaar: gemakkelijk in drie verschillende hoogtestanden in te stellen.
 • Licht: slechts 125 gram.
 • Ideaal: de laptopstandaard is door één simpele bevestiging altijd een onderdeel van uw MacBook Pro.
Voordelen UltraStand Universal
 • Ergonomisch: het laptopscherm altijd op de juiste hoogte
 • Gemak: in een handomdraai een mobiele werkplek creëren.
 • Mobiel: als tweede huid van de laptop, dus eenvoudig mee te nemen.
 • Flinterdun: 10 mm.
 • Licht: slechts 89 gram.
 • Maatwerk: passend op elk type laptop (indien gewenst ook voor docking stations).
Wetenschappelijke studies
Uit studies in Zweden en Nederland blijkt dat het werken met een BakkerElkhuizen ergonomische laptopstandaard in combinatie met een extern toetsenbord en muis zorgt voor een 17% hogere productiviteit. De zithouding verbetert daarbij significant. De belasting van de nek neemt met 32% af en het comfort verbetert met 21% (Lindblad, 2004). De onderarmen bevinden zich daarbij in een meer neutrale positie. Lichamelijke klachten nemen duidelijk af (Boersma,2002).
Thuis, onderweg of op kantoor
U creëert als laptopgebruiker met een UltraStand of ProStand, een ergonomische muis en een compact toetsenbord zoals de BakkerElkhuizen UltraBoard 950 in een handomdraai een gezonde en comfortabele werkplek die volledig Arbo-proof is. Thuis, onderweg of op kantoor.

Volgens de Arbo-wet (art. 5.1) mogen computergebruikers namelijk maximaal 2 uur per dag werken met een laptop zonder hulpmiddelen, omdat u als het ware steeds in het beeldscherm ‘duikt’. Dit levert een ongezonde en improductieve werkhouding op.
Download als PDFWellicht ook interessant?

De 1,5 meter maatschappij; de nieuwe norm op kantoor?

Wereldwijd spreken we over het voor en na coronatijdperk. De experts zijn het erover eens dat het (voorlopig) niet meer hetzelfde wordt.
Lees meer

Plastic: van functioneel product tot wereldprobleem

We moeten samen nog een grote stap maken om het plastic afval terug te dringen. Het excuus van nu niet, is er niet meer. We leveren een kleine bijdrage door deze circulaire lijn.
Lees meer

10 productiviteitstips voor thuiswerkers

Om lekker thuis te kunnen werken en minstens zo productief te zijn als op kantoor, zult u een aantal randvoorwaarden goed moeten invullen. Hieronder vindt u 10 tips om thuis lekker en productief te kunnen werken.
Lees meer

WORK & MOVE zorgt voor meer afwisselend staand en zittend werken

Zijn mensen te nudgen met software dat ze vertelt wanneer het tijd is om weer te gaan staan of zitten? Texas A&M University deed er onderzoek naar. Zo blijken medewerkers zit-sta bureaus het beste te gebruiken als ze telkens een nudge van de WORK & MOVE software krijgen.
Lees meer

Kantoortuin: De belichaming van moderne werkplekomgevingen

De kantoortuin is niet meer weg te denken in ons kantoor. Geen gesloten ruimtes en vaste werkplekken, maar werken in een open ruimte op een flexibele werkplek. Dat levert uitdagingen op.
Lees meer

16 tips voor gezond en efficient werken

Een ergonomische werkplek bevordert het comfort en de productiviteit van beeldschermwerkers. Met wat kleine aanpassingen is het eenvoudig om de ideale werkplek te creëren. Bekijk onze ergonomische producten die hierbij helpen.
Lees meer
Registreer u nu eenmalig om dit kennisartikel te downloaden.

Wist u dat de meeste van onze kennisartikelen te downloaden zijn?

Je hoeft je slecht één te keer registreren om vrij toegang te krijgen tot alle downloads!
Al geregistreerd?
E-mail / Gebruikersnaam
Wachtwoord
Ik heb nog geen account?
Registreren
Registreer u nu eenmalig om dit kennisartikel te downloaden.

Wist u dat de meeste van onze kennisartikelen te downloaden zijn?

Je hoeft je slecht één te keer registreren om vrij toegang te krijgen tot alle downloads!
Voornaam
Tussenvoegsel
Achternaam
E-mail
Wachtwoord
Vul hieronder je e-mailadres in en je ontvangt binnen enkele ogenblikken een nieuw wachtwoord
E-mail
Meer informatie
Naam *
Bedrijf
Telefoon
E-mail *
Bericht *
Velden met (*) zijn verplicht
view catalog onlineBekijk catalogus online download pdf catalogDownload catalogus