Selecteer uw regio

Case: Flexibel werken bij Securex in Vlaanderen

 
Download als PDF
Samen met Nederland behoort Vlaanderen tot de voorlopers op het gebied van Het Nieuwe Werken en flexibel werken. Bij Securex, de Belgische specialist in HR-dienstverlening en sociale administratie, komen medewerkers minder vaak naar het hoofdkantoor. Om te zorgen dat het flexibel werken zo ergonomisch mogelijk plaatsvindt, voorziet Securex alle laptopgebruikers tegenwoordig standaard met de Ergo-Q 260 van BakkerElkhuizen.

Gezamenlijke expertise
Om een klant als Securex goed te kunnen bedienen, is een goede samenwerking tussen BakkerElkhuizen en haar dealers in Europa, in dit geval Discorp, een vereiste. Peggy Vossen, accountmanager van BakkerElkhuizen: “Wij werken in België al een jaar of vijf samen met Discorp. Zij zijn een partij die zeer niche opereert. Bedrijven kunnen bij hen terecht voor alle accessoires die bij de computerwerkplek horen, van USB sticks tot memory cards en natuurlijk ergonomische computeraccessoires. Discorp is zeer servicegericht en ontzorgt hun klanten volledig op het terrein van computerbenodigdheden. We vullen elkaar goed aan; BakkerElkhuizen is inhoudelijk sterk en heeft de productkennis en Discorp heeft een uitstekende relatie bij de eindgebruiker en een goede logistiek. Discorp was al leverancier bij Securex en vertelde ons dat er bepaalde ergonomische behoeften waren voor de werknemers die veel mobiel werken. In België is geen Arbo-wet zoals in Nederland, maar bedrijven als Securex die serieus met preventie en de gezondheid van hun medewerkers bezig zijn, kunnen wij vanuit de gezamenlijke expertise van BakkerElkhuizen en Discorp goed helpen. We zijn gaan praten met Securex, onder andere met de verantwoordelijke voor IT en met de ergonoom. We hebben geïnventariseerd wat de wensen en behoeften waren ten aanzien van ergonomisch verantwoord flexibel werken en kwamen zo gezamenlijk tot een passende oplossing."

Ergo-Q 260 van BakkerElkhuizen

Pro-actieve houding

IT-helpdesk verantwoordelijke Luc Vanden Hende van Securex legt uit waarom zij ervoor kozen de Ergo-Q 260 aan al hun laptopgebruikers te verstrekken. “Binnen onze organisatie hechten we veel waarde aan het welbevinden van onze werknemers. Dat betekent dat we wat betreft ergonomie pro-actief zijn en niet pas reageren als werknemers klachten hebben. We hebben ook een ergonoom in dienst; hij is degene die oplossingen aandraagt om mensen zo comfortabel mogelijk te laten werken, ook op de mobiele werkplek. Op die manier zijn we in gesprek geraakt met Discorp over hoe wij onze medewerkers, die in toenemende mate op andere plaatsen werken dan op het hoofdkantoor, zo goed mogelijk kunnen faciliteren. Zij zitten veel achter hun laptop en omdat we niet wilden niet dat iedereen zelf een willekeurige laptopverhoger zou aanschaffen, zochten we naar een betere oplossing. Want flexibel werken vinden we prima binnen Securex, maar we willen wel dat het zo ergonomisch mogelijk gebeurt. Discorp vertelde ons over de Ergo-Q 260, de laptophouder van BakkerElkhuizen en hoe deze een gezonde werkhouding stimuleert. Nadat we een paar weken hebben proefgedraaid besloten we om alle laptopgebruikers met de Ergo-Q 260 uit te rusten. Een extra plus is dat ons eigen Securex logo op de Ergo-Q staat, dat oogt zeer professioneel. Een verschil met onze aanpak voorheen is trouwens, dat we nu standaard iedere laptop uitrusten met de Ergo-Q 260 en niet meer op aanvraag. Zo zorgen we ervoor dat al onze mobiele werknemers te allen tijde in de juiste houding kunnen zitten.
 

Bewaren
Download als PDF
Registreer u nu eenmalig om dit kennisartikel te downloaden.

Wist u dat de meeste van onze kennisartikelen te downloaden zijn?

Je hoeft je slecht één te keer registreren om vrij toegang te krijgen tot alle downloads!
Al geregistreerd?
E-mail / Gebruikersnaam
Wachtwoord
Ik heb nog geen account?
Registreren
Registreer u nu eenmalig om dit kennisartikel te downloaden.

Wist u dat de meeste van onze kennisartikelen te downloaden zijn?

Je hoeft je slecht één te keer registreren om vrij toegang te krijgen tot alle downloads!
Voornaam
Tussenvoegsel
Achternaam
E-mail
Wachtwoord
Vul hieronder je e-mailadres in en je ontvangt binnen enkele ogenblikken een nieuw wachtwoord
E-mail
Meer informatie
Naam *
Bedrijf
Telefoon
E-mail *
Bericht *
Velden met (*) zijn verplicht
view catalog onlineBekijk catalogus online download pdf catalogDownload catalogus