Selecteer uw regio

Case: Het Nieuwe Werken bij Microsoft


Download als PDF
Eén van de bekendste cases waarbij Het Nieuwe Werken in meerdere landen is geïmplementeerd, is die van Microsoft. Nederland was het eerste land waar Microsoft HNW introduceerde op haar kantoor op Schiphol, in 2008. Andere landen zoals Finland, UK, België, Denemarken volgden later. Wat maakt dat Microsoft met succes HNW multinationaal heeft ingevoerd?

Volgens de Vice President van Microsoft West Europa bewegen organisaties steeds meer van het concept flexibel werken naar een ‘New World of Work’ waar anders ingerichte kantoren en de nieuwste technologieën werknemers in staat stellen steeds flexibeler te werken. De drie pijlers van deze New World of Work zijn volgens Microsoft: mensen, plaatsen en technologie. Die drie elementen moeten zo op elkaar worden afgestemd dat werknemers, ongeacht de plek waar ze werken, hun werk zo goed mogelijk doen.

Uitgangspunt: productieve, blije werknemers
De basis om dit goed te doen is: vertrouwen. Personeel moet, in de filosofie van Microsoft, dan ook niet worden afgerekend op aanwezigheid op kantoor maar op output. Werkt zo’n implementatie dan overal, in elk land, hetzelfde? Niet volgens Microsoft, ze pretenderen geen one-size-fits-all oplossing te hebben. Het hangt af van de (bedrijfs)cultuur, de kantooromgeving, de mentaliteit, op welke wijze organisaties en landen vorm geven aan de New World of Work. Het uitgangspunt is overigens wel overal hetzelfde: Microsoft wil haar werknemers in staat stellen op een manier te werken die voor henzelf het meest productief is. Daar worden ze immers blije werknemers van.

Tot slot nog een leuk weetje ten aanzien van de implementatie van HNW bij Microsoft Nederland: Als onderdeel van hun werktools zijn de medewerkers uitgerust met de Ergo-Q 260 mobiele laptopstandaard.


Download als PDF
Registreer u nu eenmalig om dit kennisartikel te downloaden.

Wist u dat de meeste van onze kennisartikelen te downloaden zijn?

Je hoeft je slecht één te keer registreren om vrij toegang te krijgen tot alle downloads!
Al geregistreerd?
E-mail / Gebruikersnaam
Wachtwoord
Ik heb nog geen account?
Registreren
Registreer u nu eenmalig om dit kennisartikel te downloaden.

Wist u dat de meeste van onze kennisartikelen te downloaden zijn?

Je hoeft je slecht één te keer registreren om vrij toegang te krijgen tot alle downloads!
Voornaam
Tussenvoegsel
Achternaam
E-mail
Wachtwoord
Vul hieronder je e-mailadres in en je ontvangt binnen enkele ogenblikken een nieuw wachtwoord
E-mail
Meer informatie
Naam *
Bedrijf
Telefoon
E-mail *
Bericht *
Velden met (*) zijn verplicht
view catalog onlineBekijk catalogus online download pdf catalogDownload catalogus