Selecteer uw regio

Coach bij Sta-Zit meubilair vergroot effectiviteit

Sedentair gedrag, ofwel: veel zitten, is ongezond. Organisaties proberen het zitgedrag tegen te gaan met behulp van sta-zit meubilair. Medewerkers blijken daar echter vaak niet optimaal gebruik van te maken. Waarom eigenlijk niet?
Download als PDF
Wisselende werkhouding
Meer bewegen wordt al jaren door arbo-professionals gestimuleerd. Denk aan de fitnessprogramma’s die veel organisaties aanbieden aan hun werknemers. Toch lost dit het probleem van uren achtereen zitten tijdens de werkdag niet op. Alleen met regelmatig van houding wisselen terwijl je aan het werk bent, ga je sedentair gedrag immers tegen. Een toenemend aantal werkgevers faciliteert medewerkers daarom ook met hulpmiddelen op de werkplek zelf. Een goed voorbeeld hiervan is het aanbieden van een sta-zit tafel. Staand en zittend werk kan men met dit meubilair eenvoudig afwisselen doordat de tafel in hoogte verstelbaar is. Helaas blijkt echter dat medewerkers de mogelijkheden van deze tools al snel onbenut laten als ze eenmaal aan het werk zijn. Het besef van tijd en de noodzaak om afwisselend staand en zittend te werken, gaat al snel verloren doordat het beeldscherm, toetsenbord, muis en de te verwerken informatie alle concentratie van de medewerker vraagt. Dat is natuurlijk zonde van de investering in zo’n meubel!

sta zit hulp computer

Missing link

Het is daarom van belang medewerkers aan een sta zit bureau regelmatig te attenderen dat het tijd is om van werkhouding te veranderen. Arbo-medewerkers of managers van de afdeling hebben hier natuurlijk geen tijd voor en ook een kookwekker is hiervoor niet ideaal. Het steeds weer instellen van de kookwekker wordt op den duur namelijk vaak vergeten en in een kantooromgeving is het geluid daarnaast onwenselijk. De missing link van de sta-zit tafel is dan ook een coach die via de laptop de medewerker stimuleert van werkhouding te wisselen. De WORK & MOVE software is de oplossing die computergebruikers coacht om op de juiste momenten zittende werkzaamheden af te wisselen met staande werkzaamheden. 
Download als PDF
Registreer u nu eenmalig om dit kennisartikel te downloaden.

Wist u dat de meeste van onze kennisartikelen te downloaden zijn?

Je hoeft je slecht één te keer registreren om vrij toegang te krijgen tot alle downloads!
Al geregistreerd?
E-mail / Gebruikersnaam
Wachtwoord
Ik heb nog geen account?
Registreren
Registreer u nu eenmalig om dit kennisartikel te downloaden.

Wist u dat de meeste van onze kennisartikelen te downloaden zijn?

Je hoeft je slecht één te keer registreren om vrij toegang te krijgen tot alle downloads!
Voornaam
Tussenvoegsel
Achternaam
E-mail
Wachtwoord
Vul hieronder je e-mailadres in en je ontvangt binnen enkele ogenblikken een nieuw wachtwoord
E-mail
Meer informatie
Naam *
Bedrijf
Telefoon
E-mail *
Bericht *
Velden met (*) zijn verplicht
view catalog onlineBekijk catalogus online download pdf catalogDownload catalogus