Selecteer uw regio

Download als PDF

Essentiële hulpmiddelen voor de flexwerker

Essentiële hulpmiddelen voor de flexwerker
In het internationaal vergelijkend Flexibel Werken Onderzoek 2013 vroegen wij de respondenten wat zij hun medewerkers aan faciliteiten aanbieden op het gebied van trainingen en computeraccessoires. Hieruit blijkt dat zowel Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, België als Nederland goed voor medewerkers zorgt in het kader van flexibel werken. Maar wat hebben flexwerkers eigenlijk nodig om overal verantwoord te werken?De cijfers
Op het gebied van trainingen, opleidingen en/of coaching is Nederland koploper: 93% van de bedrijven zegt dit aan te bieden. Engeland en België doen het ook goed met 78% en 77% en Duitsland blijft iets achter met 55%. Accessoires die het werken met computers, laptops en tablets efficiënt en comfortabel maken, biedt 86% van de Nederlandse organisaties aan. De middenmoters zijn Engeland met 70% en Duitsland met 68%. België blijft met 58% iets achter. Om flexwerkers te voorzien van de juiste computeraccessoires moet er natuurlijk wel budget vrijgemaakt worden. In Duitsland (57%) en Nederland (51%) vindt meer dan de helft van de ondervraagde HR-professionals dat er voldoende budget is voor computeraccessoires. In Engeland is 47% tevreden en in Vlaanderen 42%. In Wallonië is echter 55% ontevreden over het budget en doet hun organisatie alleen wat de wetgeving van hen verlangt. Tot slot vindt 1 op de 10 ondervraagde HR-professionals in alle landen dat hun organisatie computeraccessoires als een sluitpost ziet.Verantwoord werken
De cijfers uit het onderzoek geven goede hoop dat medewerkers ook buiten het kantoor ondersteund worden met computeraccessoires om comfortabel en ergonomisch te werken. Maar er valt natuurlijk nog veel te verbeteren. Medewerkers zijn steeds vaker onderweg, thuis of op flexplekken in de organisatie aan het werk. Dat betekent dat steeds meer mensen werken met een laptop. Maar met alleen het aanbieden van een laptop bent u er nog niet: om een hele dag ergonomisch en verantwoord op een laptop te kunnen werken, zijn hulpmiddelen essentieel.

Uitrusting van de flexwerker
Wat de flexwerker van nu precies nodig heeft, is een vraag die in veel organisaties wordt gesteld. BakkerElkhuizen is gespecialiseerd in verschillende werkplekconcepten: de vaste werkplek, de flexplek, de mobiele werkplek en de thuiswerkplek. Voor medewerkers die veel onderweg zijn en vaak wisselen tussen verschillende locaties is het belangrijk dat alle accessoires zo licht en compact mogelijk zijn. En dat biedt ook ergonomische voordelen. Zo maakt een lichte laptopstandaard als de UltraStand het makkelijk de juiste kijkhoogte en -afstand in te stellen. Dit voorkomt een verkeerde houding. Een andere vereiste is een extern toetsenbord. Een compact toetsenbord (zonder numeriek deel) is het meest geschikt. Het is niet alleen eenvoudig mee te nemen in de tas, maar het verkleint ook de reikafstand naar de muis. Naast een muis behoort een muismat en polssteun ook tot de standaard uitrusting van een flexwerker. Tot slot maakt een trolley of laptoptas dat de mobiele werkplek eenvoudig en ergonomisch te vervoeren is.
Download als PDFWellicht ook interessant?

Hoe kiest u een zakelijke laptoptas?

Thuis werken, onderweg, elke dag aan een ander bureau op kantoor. Een van de gevolgen van flexibel werken is het regelmatig wisselen van werkplek. En iedere keer nemen we ons toetsenbord, muis, laptopstandaard en laptop weer mee.
Lees meer

Laptopstandaards: Onmisbaar op een ergonomische werkplek

Een ergonomische werkplek bevordert het comfort en de productiviteit van beeldschermwerkers. Met wat kleine aanpassingen is het eenvoudig om de ideale
werkplek te creëren. BakkerElkhuizen ontwikkelt en levert hoogwaardige laptopstandaards voor gezonde werkplekken.
Lees meer

Een betere werkhouding met een compact toetsenbord

Een goede werkplek bevordert de productiviteit van beeldschermwerkers en voorkomt fysieke ongemakken. We ontwikkelen hoogwaardige ergonomische toetsenborden voor gezondere werkplekken. Onze toetsenborden verlagen de druk op de onderarmen waardoor klachten worden voorkomen.
Lees meer

Hoe kies ik de juiste muis?

Het meest gebruikte computerhulpmiddel is nog altijd de muis. Omdat de keuze voor een muis van persoon tot persoon kan verschillen, vind je hier een praktische keuzehulp.
Lees meer

Vernieuwde documenthouder FlexDesk 640

Computergebruikers gebruiken vaak documenten, notities en verslagen tijdens het uitvoeren van werkzaamheden op de computer. De oplossing hiervoor is de multifunctionele documenthouder FlexDesk.
Lees meer

Is flexibel werken het paar jeans van de management-mode?

Innovatieve werkstijlen, HR-trends, en managementinterventies zijn net als mode onderhevig aan een golfbeweging; even hip and happening maar binnen de kortste keren out of style. Eén hype lijkt echter aardig te blijven plakken; flexibel werken.
Lees meer
Registreer u nu eenmalig om dit kennisartikel te downloaden.

Wist u dat de meeste van onze kennisartikelen te downloaden zijn?

Je hoeft je slecht één te keer registreren om vrij toegang te krijgen tot alle downloads!
Al geregistreerd?
E-mail / Gebruikersnaam
Wachtwoord
Ik heb nog geen account?
Registreren
Registreer u nu eenmalig om dit kennisartikel te downloaden.

Wist u dat de meeste van onze kennisartikelen te downloaden zijn?

Je hoeft je slecht één te keer registreren om vrij toegang te krijgen tot alle downloads!
Voornaam
Tussenvoegsel
Achternaam
E-mail
Wachtwoord
Vul hieronder je e-mailadres in en je ontvangt binnen enkele ogenblikken een nieuw wachtwoord
E-mail
Meer informatie
Naam *
Bedrijf
Telefoon
E-mail *
Bericht *
Velden met (*) zijn verplicht
view catalog onlineBekijk catalogus online download pdf catalogDownload catalogus