Selecteer uw regio

Het Mousetrapper gevoel


Onze handen zijn de meest veelzijdige apparaten die we hebben. Deze mooie en complexe combinatie van zenuwen, spieren en 27 botten per hand kunnen bijna alles uitvoeren wat je hersenen bedenken. Maar gebruiken we onze handen wel optimaal tijdens computerwerkzaamheden? Halen we wel het maximale uit onze handen als we met de muis en het toetsenbord bezig zijn.


De complexiteit en productiviteit van handen


Met de Mousetrapper, de centrale muis, komen we een eind bij het gebruiken van de maximale capaciteit van de handen. Deze centrale muis ligt voor het toetsenbord. Het control-pad volgt vlekkeloos alle bewegingen die je vingers erop maken en geeft direct feedback terug naar de vingers. Ruim 20 jaar geleden opperden ze in Zweden het idee de werkplek te verbeteren voor de computergebruiker. Dit resulteerde in 1994 in de eerste Mousetrapper met een uniek ontworpen rubberen mat die in twee dimensies onder je vingers meebeweegt. De technologie is gebaseerd op jarenlange onderzoeken van een ontwikkelteam. Continu zijn ze bezig het product verder te verfijnen. Resultaten? Meer comfort, hogere performance en hierdoor meer energie aan het einde van je werkdag. Zodat er privé nog voldoende energie overblijft.

Performance


De positie van het control-pad ligt vlakbij de vingers wanneer je aan het typen bent. Hierdoor schakel je makkelijk tussen muizen en typen. Juist voor de wat kleinere muisbewegingen hoeven we de hand niet meer te verplaatsen, dit zorgt voor veel tijdswinst. En de computergebruiker bereikt nog meer tijdswinst als je gebruik maakt van de extra Mousetrapper snel- en functietoetsen (MT-Keys). De gebruiker bepaalt zelf waarvoor hij deze toetsen wil gebruiken. Met verschillende profielen kun je je persoonlijke instellingen eenvoudig aanpassen al naar gelang het soort computerwerkzaamheden.

Mousetrapper snel- en functietoetsen

Wat doet de Mousetrapper voor een ergonomische houding?

Doordat de muis in het verlengde van het toetsenbord plaatsen is, komen je armen automatisch in een natuurlijke houding. Centraal voor het lichaam. De Mousetrapper helpt hiermee het voorkomen van klachten aan armen, schouders en nek. Zo hoeft de schouder niet naar buiten te worden gedraaid, en zijn de spieren in de onderarm meer ontspannen in vergelijking met een gewone muis. Hier zijn twee redenen voor:

1. De pols is bij een standaard muis meer achterovergebogen en is er dus sprake van polsextensie* (zie ergo tekening).
2. Daarnaast zijn de vingers bij een standaard muis grotendeels gestrekt en moet de gebruiker vanuit deze houding klikken. De Mousetrapper forceert deze houding niet, wat dus leidt tot minder spierbelasting.

Ergonomische houding standaard muis

Wat maakt de Mousetrapper beter dan andere centrale muizen?

Het grote verschil tussen de Mousetrapper en andere centrale muizen is dat de Mousetrapper geen gebruik maakt van een rolbar. De Mousetrapper heeft een groter oppervlakte waarover de vingers kunnen bewegen. De handelingen zijn daardoor minder gefixeerd dan op een rolbar. Hierdoor hebben de uiteinde van je vingers altijd de complete controle en kan je efficiënter en preciezer te werk gaan.

Andere voordelen:
  • Je bent sneller gewend aan het gebruik van de Mousetrapper;
  • Het control pad werkt veel sneller ten opzichte van de rollerbar;
  • Mousetrapper is een betere precisie muis;
  • Voor MT Keys hoef je geen drivers te installeren, maar kan lokaal toegewezen worden;
  • Als je een centrale muis met een rollerbar hebt, kan je terwijl je typt de rollerbar weleens aanraken. Met als gevolg dat je ongewenste acties uitvoert. Dat probleem heb je niet met de Mousetrapper.
Mousetrapper is een uniek concept, niet te vergelijken met andere centrale (roller)muizen.
Registreer u nu eenmalig om dit kennisartikel te downloaden.

Wist u dat de meeste van onze kennisartikelen te downloaden zijn?

Je hoeft je slecht één te keer registreren om vrij toegang te krijgen tot alle downloads!
Al geregistreerd?
E-mail / Gebruikersnaam
Wachtwoord
Ik heb nog geen account?
Registreren
Registreer u nu eenmalig om dit kennisartikel te downloaden.

Wist u dat de meeste van onze kennisartikelen te downloaden zijn?

Je hoeft je slecht één te keer registreren om vrij toegang te krijgen tot alle downloads!
Voornaam
Tussenvoegsel
Achternaam
E-mail
Wachtwoord
Vul hieronder je e-mailadres in en je ontvangt binnen enkele ogenblikken een nieuw wachtwoord
E-mail
Meer informatie
Naam *
Bedrijf
Telefoon
E-mail *
Bericht *
Velden met (*) zijn verplicht
view catalog onlineBekijk catalogus online download pdf catalogDownload catalogus