Selecteer uw regio

Implementatie van een goed ‘Hybrid Working’ beleid

Richt je werkplek(ken) zo optimaal mogelijk in!
Op basis van kennis en onderzoek creëert BakkerElkhuizen innovatieve oplossingen voor jouw optimale werkplek. Ons doel is alle beeldschermwerkers in staat te stellen, ook na COVID-19, hun werk te doen in de vorm van hybride werken, en daarbij een actieve bijdrage te leveren aan de geestelijke en lichamelijke gezondheid. Trouw aan ons motto "Work Smart, Feel Good".

Een implementatie van een goed ‘Hybrid Working’ beleid ondersteunen wij met onze kennis, fysieke werkplekoplossingen en onze corporate health software. Wij identificeren daarin 5 soorten werkplekken, die als leidraad dienen voor het samenstellen van een Hybrid Working beleid.
 
Vijf soorten werkplekken
Elke werknemer gebruikt een individuele muis en toetsenbord en neemt die overal mee naartoe. Dit is de enige manier om flexibel, hygiëne en ergonomie te garanderen.

Het toetsenbord
Gemiddeld leggen je vingers op een dag 32 km af op een toetsenbord. Een goed toetsenbord is essentieel! Toch gebruiken velen van ons nog het standaard, vaak met het computer meegeleverde, fullsize toetsenbord met vast numeriek deel. Met een compact toetsenbord werk je comfortabeler, omdat het de reikafstand naar de muis verkleint (Cook C, et al., 1998). Het verlaagt de belasting van de onderarmen en de schouder.

Een goed toetsenbord:
  • Biedt een perfect type-gevoel (bedieningskracht, keytravel, toetsen)
  • Geeft de juiste tactiele feedback
  • Geeft voldoende contrast (lichte toetsen met donkere letters vergemakkelijken het lezen - ISO 9241) en draagt bij aan een hogere productiviteit (Snyder, 1990).
  • Is licht en niet te dik (voor mobiliteit en het voorkomen van gebogen pols)

De muis
De muis gebruiken we 50-65% van onze tijd achter de computer. Dit maakt de muis het meest gebruikte accessoire op onze werkplek. Bij een standaard muis draai of kantel je pols naar binnen wat kan leiden tot ongemakken en zelfs klachten.
 
Uit onderzoek blijkt dat een losse muis in gebruik bij een laptop leidt tot een duidelijke prestatieverbetering (Sommerich et al., 2002). Het vervangen van een standaard muis door een ergonomische variant verhoogt vervolgens het comfort aanzienlijk. 

Maar ook thuis, net als op kantoor, zijn een goed bureau, stoel en (extra) beeldscherm noodzakelijk. De inrichting thuis kan anders zijn dan kantoor (in verband met de beschikbare ruimte), maar voor iedere situatie, voor ieder gebruik is er een praktische oplossing.

Onze producten
De vijf soorten hybride werkplekken:
1. Volledig mobiel
De volledig mobiele werknemer werkt zeer flexibel. Een primaire werklocatie kan niet worden vastgesteld en het werk wordt verricht op een groot aantal verschillende werklocaties gedurende een werkdag.

Mobiele hulpmiddelen kunnen worden gebruikt wanneer het niet mogelijk of praktisch is om een vaste werkplek op een werklocatie (ook thuis) in te richten. Jouw persoonlijke muis en toetsenbord aangevuld met:
2. Voornamelijk thuis
De hybride werknemer met de hoofdwerkplek thuis moet beschikken over apparatuur die hem ergonomisch ideaal ondersteunt. Op kantoor en elders kan hij bovendien mobiel werken.

Jouw eigen muis, toetsenbord en laptopstandaard en daarnaast een kantoor aan huis met:
  • Bureau: WORK & MOVE Desk Home
  • Stoel: Hag Capisco 8106
  • Monitor arm: Filex Galaxy Modular Single

3. Voornamelijk kantoor met vaste werkplek
De hybride werknemer met de primaire werkplek op een vaste en individuele werkplek op kantoor werkt slechts af en toe op andere locaties. Zijn kantoorwerkplek moet eenmalig optimaal op hem kunnen worden afgestemd.

Jij beschikt over de mobiele werkapparatuur, zoals een toetsenbord en muis en daarnaast over een bureauwerkplek bestaande uit:
4. Voornamelijk kantoor met een flex werkplek
De hybride werknemer met een flexibele werkplek op kantoor deelt deze met anderen en moet de werkplek snel en gemakkelijk aan zijn behoeften kunnen aanpassen. Thuis kunnen zij kiezen voor een individuele werkplek of voor mobiel werken. Jij beschikt over de mobiele werkapparatuur, zoals een toetsenbord en muis en daarnaast een gedeeld bureau met de volgende opties:
5. Samenwerken met een mobiele optie
Het kantoor zal steeds meer in het teken staan van creatieve samenwerking en (kennis)uitwisseling tussen werknemers. Tegelijkertijd kunnen dergelijke ruimte ook flexibel worden ingericht, zodat werknemers er ook tijdelijk mobiel kunnen werken.

Jij beschikt over de mobiele werkapparatuur, zoals een toetsenbord en muis en kunnen deze vergadermogelijkheid verder flexibel gebruiken: ​​​​​​Wellicht ook interessant?

Hoe organiseer je een gedegen thuiswerkbeleid?

Alweer bijna een jaar terug hoorden we dat we met zijn allen in lockdown gingen. We begonnen met thuiswerken, gingen weer mondjes maat aan wat meer naar kantoor en in oktober zaten we weer thuis. Maar welke rechten en plichten heb je als werknemer en werkgever? 
Lees meer

Kantoor van de toekomst alleen maar een plek om samen te komen?

Op moment van schrijven is de pandemie nog niet voorbij. We hebben een intensief jaar achter de rug vol met onzekerheden, veranderende werkomgevingen en vooruitblikken naar de toekomst. En dat laatste doen we veelvuldig. We horen signalen vanuit de markt, er zijn onderzoeken gedaan over terugkeer naar kantoor en de meest gehoorde term is: Hybrid Working.
Lees meer

Neerwaartse gezondheidstrend

De wereld verschuift geleidelijk naar hybride werken en daarvoor zijn oplossingen nodig die op werknemers op afstand fysiek en mentaal gezond houden. 
 
Lees meer

Desksharing

In een tijd van volledig thuis werken is het lastig voor te stellen dat we weer deels terug gaan naar kantoor. Het gaat gebeuren, alleen niet meer zoals het was. Afhankelijk van je taken, de collega’s die er zijn en mate van overleggen wordt er afwisselend thuis en op kantoor gewerkt. Het kantoor als de nieuwe ontmoetingsplek. De koffieautomaat 2.0.
Lees meer

De 3 pijlers van Hybride Werken

We moeten ons afvragen wat de wensen zijn van de medewerkers. Bijna niemand zal de hele week thuis willen werken en veel mensen zullen ook niet de hele week op kantoor zijn. Dat blijkt ook uit ons eigen onderzoek op LinkedIn, dat de meerderheid van digitale werkers hybride zou willen werken.
 
Lees meer
Registreer u nu eenmalig om dit kennisartikel te downloaden.

Wist u dat de meeste van onze kennisartikelen te downloaden zijn?

Je hoeft je slecht één te keer registreren om vrij toegang te krijgen tot alle downloads!
Al geregistreerd?
E-mail / Gebruikersnaam
Wachtwoord
Ik heb nog geen account?
Registreren
Registreer u nu eenmalig om dit kennisartikel te downloaden.

Wist u dat de meeste van onze kennisartikelen te downloaden zijn?

Je hoeft je slecht één te keer registreren om vrij toegang te krijgen tot alle downloads!
Voornaam
Tussenvoegsel
Achternaam
E-mail
Wachtwoord
Vul hieronder je e-mailadres in en je ontvangt binnen enkele ogenblikken een nieuw wachtwoord
E-mail
Meer informatie
Naam *
Bedrijf
Telefoon
E-mail *
Bericht *
Velden met (*) zijn verplicht
view catalog onlineBekijk catalogus online download pdf catalogDownload catalogus