Selecteer uw regio

Gemeente Enschede gaat volledig over op S-Board 840 compact toetsenbord

 
Een goede werkplek bevordert het comfort en de productiviteit van beeldschermwerkers. Maar waar bestaat een ideale werkplek uit? BakkerElkhuizen ontwikkelt en levert hoogwaardige ergonomische toetsenborden voor mooiere en gezondere werkplekken. Deze toetsenborden verlagen de druk op de onderarmen waardoor klachten worden voorkomen. Zo ook bij de gemeente Enschede.

Compact toetsenbord: Voor een betere werkhouding
Wouter Groothengel (Adviseur Arbeidsomstandigheden en Veiligheidskundige) is bij de gemeente Enschede nauw betrokken geweest bij selectie van een nieuw compact toetsenbord, bedoeld voor alle beeldschermwerkers.  Ik heb in de loop der jaren van alles zien veranderen aan IT-accessoires op mijn werkplek. Van grote monitoren naar een flatscreens, van desktop-PC’s naar thin-clients, maar ook softwarematig zijn er enorme stappen gemaakt. De enige constante was dat grote traditionele toetsenbord", vertelt Wouter Groothengel.

Het nadeel van een standaard formaat toetsenbord (incl. numeriek deel) is dat we verder moeten reiken naar onze muis, waardoor we onze onderarmen meer belasten. Uit onderzoek bleek dat circa 90% van de gebruikers het numerieke deel niet of slechts gedeeltelijk gebruikt (Cakir, 2008).

Wouter Groothengel vervolgt: "Een numeriek deel zit op de plek waar de muis voor een rechtshandige persoon zou moeten liggen. Eigenlijk zijn al die oude toetsenborden alleen maar geschikt voor linkshandige gebruikers. Iedere werkplekergonoom of arbeidsfysiotherapeut onderschrijft het belang van minder strekkende bewegingen en het proberen er voor te zorgen dat de toets- en muisbediening zo dichtbij mogelijk blijft. Tot voor kort werd alleen na klachten het “normale"toetsenbord vervangen door een compacte. Ik wil dat voor zijn."


Waarom de keuze voor het BakkerElkhuizen S-Board 840 compact keyboard?
De gemeente Enschede heeft verschillende toetsenborden getest. Waarvan het S-Board 840 als best passend werd ervaren. Dit komt door zijn fijne toetsaanslag; de lichte kleur en robuustheid.  

Het schaarmechanisme van het S-Board 840 zorgt voor de comfortabele en lichte toetsaanslag. De toetsen zijn licht van kleur en daardoor heeft u geen last van weerkaatsing van lichtbronnen. Daarnaast is het toetsenbord uitgerust met 2 USB-poorten en multi-mediatoetsen.

Een flexibele werkomgeving met vaste apparatuur
“We werken in een flexibele omgeving, maar met vaste apparatuur. De toetsenborden liggen daarom altijd gewoon op de beschikbare bureaus. Als er numerieke delen worden gebruikt dan zijn die wel op naam gesteld en nemen medewerkers die mee van of naar hun werkplek", vervolgt Wouter Groothengel zijn verhaal.

Geleidelijke invoering
Nadat de keuze op het S-Board 840 was gevallen hebben wij een vrij grote groep collega’s ongeveer 3 weken laten werken en wennen aan dit toetsenbord. Op één persoon na was iedereen erg enthousiast. Vanaf begin februari voeren we het S-board 840 geleidelijk in voor alle beeldschermwerkers van de gemeente Enschede.Registreer u nu eenmalig om dit kennisartikel te downloaden.

Wist u dat de meeste van onze kennisartikelen te downloaden zijn?

Je hoeft je slecht één te keer registreren om vrij toegang te krijgen tot alle downloads!
Al geregistreerd?
E-mail / Gebruikersnaam
Wachtwoord
Ik heb nog geen account?
Registreren
Registreer u nu eenmalig om dit kennisartikel te downloaden.

Wist u dat de meeste van onze kennisartikelen te downloaden zijn?

Je hoeft je slecht één te keer registreren om vrij toegang te krijgen tot alle downloads!
Voornaam
Tussenvoegsel
Achternaam
E-mail
Wachtwoord
Vul hieronder je e-mailadres in en je ontvangt binnen enkele ogenblikken een nieuw wachtwoord
E-mail
Meer informatie
Naam *
Bedrijf
Telefoon
E-mail *
Bericht *
Velden met (*) zijn verplicht
view catalog onlineBekijk catalogus online download pdf catalogDownload catalogus