Selecteer uw regio

Meer variatie in werkplekken door Flexibel Werken

Nu steeds meer organisaties het flexibel werken invoeren, zijn de flexibele en mobiele werkplek sterk in opkomst. In iets mindere mate geldt dit ook voor de thuiswerkplek. Dit blijkt uit ons IT & Flexibel Werken Onderzoek. Welke uitdagingen hebben deze nieuwe werkplekconcepten op het gebied van ergonomie?
Download als PDF
Vast vs. Flexibel
Hoewel de vaste werkplek vooral in de UK, Duitsland en België nog een vaste waarde is, biedt ook in deze landen bijna de helft van de organisaties flexibele werkplekken aan. Dit zijn werkplekken binnen organisaties waar iedere medewerker gebruik van kan maken. De mobiele werkplek, ofwel: een tijdelijke werkplek onderweg, is zelfs nog iets populairder. In België biedt 60% een mobiele werkplek aan, in Duitsland 56% en in de UK 46%. Nederland is koploper met 66% van de organisaties die flexibele werkplekken aanbiedt en maar liefst 80% van hen voorziet in mobiele werkplekken. De thuiswerkplek is in op komst maar minder populair. In Nederland biedt 37% van de werkgevers een thuiswerkplek aan, gevolgd door Duitsland met 36% en de UK met 29%. België is met 43% op gebied van thuiswerkplekken koploper. 

werkplekken flexibel werken

Werkplekconcepten

Met de verschuiving naar meer flexibele en mobiele werkplekken is het logisch dat IT-managers in de verschillende landen de laptop de belangrijkste tool noemen om het flexibel werken te ondersteunen. Een laptop is echter niet geschikt om zonder hulpmiddelen gedurende een hele werkdag comfortabel en efficiënt mee te werken. BakkerElkhuizen heeft daarom werplekconcepten ontwikkeld voor de vaste, flexibele, mobiele en thuiswerkplek. Met de juiste hulpmiddelen kunnen medewerkers namelijk overal ergonomisch verantwoord hun beeldschermwerkzaamheden verrichten. Zo zijn eenvoudig instelbare accessoires als monitorarmen en documenthouders onmisbaar voor een flexibele werkplek en kan een medewerker die veel onderweg is niet zonder een lichtgewicht laptophouder en compact toetsenbord.

werkplekken flexibel werken

Download als PDF
Registreer u nu eenmalig om dit kennisartikel te downloaden.

Wist u dat de meeste van onze kennisartikelen te downloaden zijn?

Je hoeft je slecht één te keer registreren om vrij toegang te krijgen tot alle downloads!
Al geregistreerd?
E-mail / Gebruikersnaam
Wachtwoord
Ik heb nog geen account?
Registreren
Registreer u nu eenmalig om dit kennisartikel te downloaden.

Wist u dat de meeste van onze kennisartikelen te downloaden zijn?

Je hoeft je slecht één te keer registreren om vrij toegang te krijgen tot alle downloads!
Voornaam
Tussenvoegsel
Achternaam
E-mail
Wachtwoord
Vul hieronder je e-mailadres in en je ontvangt binnen enkele ogenblikken een nieuw wachtwoord
E-mail
Meer informatie
Naam *
Bedrijf
Telefoon
E-mail *
Bericht *
Velden met (*) zijn verplicht
view catalog onlineBekijk catalogus online download pdf catalogDownload catalogus