Selecteer uw regio

Mensen vaker ziek in open kantoorruimte


Download als PDF
Bij steeds meer bedrijven zien we dat er in open kantoorruimtes geen vaste werkplekken meer zijn. Uit onderzoek blijkt nu dat juist de mensen die op dit soort flexplekken werken 63% meer ziektedagen hebben dan hun collega’s met een eigen werkkamer. Maar… dat kan voorkomen worden.

Thuiswerken
Dat mensen in een kantoortuin vaker ziek zijn, komt vooral doordat 72% van de mensen toch gaat werken als ze ziek zijn, blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse Cornell University. In een open kantoorruimte met flexibele werkplekken gaat de verspreiding van bacteriën namelijk erg snel. De oplossing is echter eenvoudig: het stimuleren van thuiswerken. Het Nieuwe Werken en het feit dat medewerkers dan plaats- en tijdonafhankelijk werken, zorgt er in de praktijk voor dat verkouden en grieperige collega’s gewoon vaker vanuit huis gaan werken. Zo kunnen ze toch gewoon hun werk doen zonder collega’s te besmetten.

Iedereen een eigen toetsenbord
open kantoorruimteMedewerkers zonder eigen werkplek hebben vaak een laptop tot hun beschikking. Om dan tochergonomisch verantwoord bezig te zijn, delen medewerkers op flexplekken vaak een extern beeldscherm, een toetsenbord en een muis met collega’s. Volgens Britse onderzoekers zijn dit soort gemeenschappelijke toetsenborden en muizen zelfs een enorme bron van bacteriën en soms nog onhygiënischer dan toiletbrillen. Van de onderzochte toetsenborden was zelf 1 op de 10 zo vies dat ze een risico vormden voor de gezondheid van werknemers. Handen wassen na het gebruik van een toetsenbord verkleint de kans aanzienlijk dat medewerkers de verkoudheid van een voorganger overnemen, maar beter is om iedere medewerker te voorzien van een eigen compact toetsenbord en een externe muis. Bijkomend voordeel is dat medewerkers met een dergelijke HNW-set niet alleen hygiënisch kunnen werken, maar ook thuis ergonomisch aan de slag gaan met hun laptop.


Download als PDF
Registreer u nu eenmalig om dit kennisartikel te downloaden.

Wist u dat de meeste van onze kennisartikelen te downloaden zijn?

Je hoeft je slecht één te keer registreren om vrij toegang te krijgen tot alle downloads!
Al geregistreerd?
E-mail / Gebruikersnaam
Wachtwoord
Ik heb nog geen account?
Registreren
Registreer u nu eenmalig om dit kennisartikel te downloaden.

Wist u dat de meeste van onze kennisartikelen te downloaden zijn?

Je hoeft je slecht één te keer registreren om vrij toegang te krijgen tot alle downloads!
Voornaam
Tussenvoegsel
Achternaam
E-mail
Wachtwoord
Vul hieronder je e-mailadres in en je ontvangt binnen enkele ogenblikken een nieuw wachtwoord
E-mail
Meer informatie
Naam *
Bedrijf
Telefoon
E-mail *
Bericht *
Velden met (*) zijn verplicht
view catalog onlineBekijk catalogus online download pdf catalogDownload catalogus