Selecteer uw regio

Minder muisgebruik dankzij Sneltoetsen

Minder muisgebruik heeft twee grote voordelen. De lichamelijk belasting neemt af en je realiseert een hogere productiviteit. De grootste uitdaging om dit te realiseren is echter: het leren en daadwerkelijk toepassen van sneltoetsen.
Download als PDF
Comfortabel & efficiënt
Beeldschermwerkers gebruiken de computermuis maar liefst 53% van de tijd. Een ergonomische muis is dan ook een must voor iedere beeldschermwerker. Tegelijkertijd is het nog beter om het muisgebruik juist terug te dringen. Muizen bestaat namelijk uit veel korte repeterende bewegingen, wat fysiek belastend is. Wat veel mensen zich niet realiseren, is dat muisgebruik ook telkens een onderbreking is van het werken op een toetsenbord.

Het alternatief van muizen is het gebruik van sneltoetsen. Bij het gebruik van sneltoetsen wordt de belasting verdeeld over twee handen en tien vingers, in plaats van één hand en veelal twee vingers zoals bij muizen. Daarnaast kun je in de flow blijven werken doordat de handen aan het toetsenbord blijven. Dit maakt sneltoetsen gezonder, comfortabeler en efficiënter dan het veelvuldig gebruiken van de muis.

sneltoetsen leren

Uitdaging
Sneltoetsen kent dus een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van de computermuis. Maar waarom gebruiken we dan nog steeds zoveel de muis? Het leren werken met sneltoetsen is voor veel mensen nog altijd een (te) hoge drempel. En inderdaad, het is dan ook best een opgave om al die toetscombinaties zoals Alt + F4 en Ctrl + S in je hoofd te krijgen. Tenminste, als je hiervoor oude leermethodes hanteert: een klassikale training, een spiekbriefje of een sneltoetsen liniaal voor op je toetsenbord. Het nadeel van deze trainingen is dat ze veel tijd kosten. Daarnaast leren medewerkers met deze meer traditionele methodes een overkill aan nutteloze sneltoetsen, die vaak ook nog eens moeilijk beklijven. Het tijdens het werk steeds opzoeken van de juiste sneltoets, haalt mensen bovendien ook uit hun werkflow. Het naar de muis grijpen lijkt op zo’n moment dan sneller. Het goede nieuws: het aanleren van sneltoetsen kan ook anders!
altmouse software
On-the-job
leren van sneltoetsenOnze WORK & MOVE software coacht medewerkers ‘on-the-job’ welke sneltoetsen voor hem of haar de meeste tijdswinst opleveren. De software toont de sneltoets op het moment dat een gebruiker een specifieke muishandeling verricht. De software voorkomt een overvloed aan sneltoetsen door eerst te analyseren welke sneltoetsen de meeste winst voor de medewerker opleveren. Deze worden vervolgens opgenomen in een persoonlijke leerlijst. Zodra de gebruiker een sneltoets onder de knie heeft, verdwijnt deze weer uit zijn of haar persoonlijke leerlijst en komt er een nieuwe voor in de plaats. Zo leren medewerkers stapsgewijs in behapbare brokjes en op eigen tempo sneltoetsen die direct toepasbaar zijn.

Probeer WORK & MOVE 30 dagen kosteloos
 
Download als PDF
Registreer u nu eenmalig om dit kennisartikel te downloaden.

Wist u dat de meeste van onze kennisartikelen te downloaden zijn?

Je hoeft je slecht één te keer registreren om vrij toegang te krijgen tot alle downloads!
Al geregistreerd?
E-mail / Gebruikersnaam
Wachtwoord
Ik heb nog geen account?
Registreren
Registreer u nu eenmalig om dit kennisartikel te downloaden.

Wist u dat de meeste van onze kennisartikelen te downloaden zijn?

Je hoeft je slecht één te keer registreren om vrij toegang te krijgen tot alle downloads!
Voornaam
Tussenvoegsel
Achternaam
E-mail
Wachtwoord
Vul hieronder je e-mailadres in en je ontvangt binnen enkele ogenblikken een nieuw wachtwoord
E-mail
Meer informatie
Naam *
Bedrijf
Telefoon
E-mail *
Bericht *
Velden met (*) zijn verplicht
view catalog onlineBekijk catalogus online download pdf catalogDownload catalogus