Selecteer uw regio

Performance management is niet zomaar een jaarlijkse evaluatie

Zoals de meeste werknemers wil je het goed doen in je job. Om dat te doen, moet je een duidelijk begrip hebben van wat er van je wordt verwacht en moet je kunnen presteren met de tools die je krijgt. Prestaties op het werk gaan niet alleen over je vaardigheden, maar ook over je bereidheid om prestaties te leveren. Wat gebeurt er als je het gevoel hebt dat er meer vermogen in de tank zit of erger. Je verspilt te veel energie om de benodigde prestaties te krijgen.
 
Wat is performance management (prestatiemanagement)?
“ Performance management is een set van processen en systemen die erop gericht zijn een medewerker te ontwikkelen, zodat hij zijn werk zo goed mogelijk kan uitvoeren. ”


Een essentieel hulpmiddel

Prestatiemanagement is een continu proces van communicatie tussen een leidinggevende en een medewerker dat het hele jaar door plaatsvindt, ter ondersteuning van het bereiken van de strategische doelstellingen van de organisatie. Als prestatiebeheer goed wordt uitgevoerd, is het een essentiële tool die werknemers helpt hun volledige potentieel te realiseren, terwijl het management en HR wordt geholpen om het maximale uit het personeelsbestand te halen. Het communicatieproces omvat het verduidelijken van verwachtingen, het stellen van doelen, het identificeren van doelen, het geven van feedback en het beoordelen van resultaten.

Performance management is niet zomaar een jaarlijkse evaluatie. Goed prestatiemanagement is een continue, positieve samenwerking tussen jou, je werkplek en je werkgedrag. Door het hele jaar door in contact te blijven met je werkgedrag, kun je de nodige aanpassingen aan je werkplek doorvoeren, waardoor je je prestaties kunt ondersteunen en je productiviteitsdoelen kunt behalen.

Erken het belang
Succes gaat niet alleen over het hebben van technische en zakelijke knowhow, het gaat ook over persoonlijk meesterschap. Naast kennis en ervaring weet een echt effectief persoon de juiste werkplektools in de gegeven situatie toe te passen. Bedrijven die het belang van persoonlijke prestatievaardigheden erkennen, hun mensen actief opleiden om deze vaardigheden te verbeteren en hen van de juiste apparatuur voorzien, stijgen voortdurend naar de top. Is persoonlijke prestatieontwikkeling een prioriteit in JOUW organisatie?

Wat is het doel van prestatiemanagement?
In essentie gaat prestatiemanagement over het meten en verbeteren van de bijdrage van de medewerker aan de organisatie. Een beroemd citaat dat aan Peter Drucker wordt toegeschreven, is dat "als je het niet kunt meten, je het niet kunt verbeteren." Of anders: als je het niet kunt meten, kun je het ook niet managen. Performance management gaat over het meten, beheersen en verbeteren van de bijdrage van het individu aan de organisatie.
 
Hoe doe je prestatiemanagement?
Er zijn veel manieren om prestatiebeheer uit te voeren. In de literatuur zijn er twee benaderingen als het gaat om prestatie-evaluatie.

Gedragsbenadering: Medewerkers worden beoordeeld op hun gedrag en geleverde inspanningen. Gedrag wordt geïdentificeerd en geëvalueerd. Deze aanpak is geschikt voor het geven van gedetailleerde feedback op gedrag en het in kaart brengen van gewenst toekomstig gedrag. Deze aanpak is geschikt wanneer individuele resultaten moeilijk te meten zijn. Voorbeelden zijn individuele spelers in een team, ondersteunend personeel en (vaak) HR-professionals.

Resultaatgerichte aanpak: Bij deze aanpak worden medewerkers beoordeeld op objectieve criteria. De focus ligt niet op input maar op output, zowel in kwaliteit als kwantiteit. Deze aanpak is geschikt wanneer er meerdere manieren zijn om het werk te doen. Het eindresultaat staat centraal, niet hoe het is gedaan. Voorbeelden hiervan zijn callcentermedewerkers met specifieke successtatistieken, evenals verkoopprofessionals. Ook de evaluatie van advocaten en accountants is zeer resultaatgericht, aangezien zij hun declarabele uren bijhouden.

Hier zijn 5 tips die je het beste zullen begeleiden bij het optimaal benutten van het personeelsbeheerproces binnen jouw organisatie:
  • Betrek de medewerker actief;
  • Creëer een cultuur van continu leren;
  • Creëer een robuust 360-graden feedbacksysteem;
  • Investeer in een goed prestatiemanagementsysteem;
  • Creëer een personeelsbestand van één.

Hoe kan BakkerElkhuizen helpen om Performance Management te verbeteren?
Wij kunnen je helpen om jouw medewerkers de juiste tools aan te reiken om mee te werken. Omdat wij de ‘ergonomische specialist’ zijn weten wij alles over het inrichten van een werkplek. Ook heeft niet iedere medewerker dezelfde apparatuur nodig en daarom staan ​​wij voor u klaar om u het advies te geven dat u nodig heeft. En kijk natuurlijk eens naar onze producten!
 
 Wellicht ook interessant?

Ergonomie op de Beeldschermwerkplek

In een ideale wereld zou iedere werkplek voorzien zijn van het juiste materiaal en prettige materialen om een goede, ergonomische werkplek te creëren.
Lees meer

Wat zijn de risico's die mensen lopen als ze niet met persoonlijke accessoires werken?

Een goede houding achter je bureau is enorm belangrijk. Het lijkt verleidelijk om lekker onderuitgezakt te hangen in je stoel tijdens het werk, maar gezond is dat zeker niet. Een slechte werkhouding kan ...
Lees meer

Het kennen van de taken van je medewerkers is essentieel!

Elke persoon die er hard naar streeft om doelen en doelstellingen van een bepaalde organisatie te bereiken, wordt een werknemer genoemd. Het succes en falen van een organisatie afhangt van haar medewerkers. Werknemers zijn ...
Lees meer
Registreer u nu eenmalig om dit kennisartikel te downloaden.

Wist u dat de meeste van onze kennisartikelen te downloaden zijn?

Je hoeft je slecht één te keer registreren om vrij toegang te krijgen tot alle downloads!
Al geregistreerd?
E-mail / Gebruikersnaam
Wachtwoord
Ik heb nog geen account?
Registreren
Registreer u nu eenmalig om dit kennisartikel te downloaden.

Wist u dat de meeste van onze kennisartikelen te downloaden zijn?

Je hoeft je slecht één te keer registreren om vrij toegang te krijgen tot alle downloads!
Voornaam
Tussenvoegsel
Achternaam
E-mail
Wachtwoord
Vul hieronder je e-mailadres in en je ontvangt binnen enkele ogenblikken een nieuw wachtwoord
E-mail
Meer informatie
Naam *
Bedrijf
Telefoon
E-mail *
Bericht *
Velden met (*) zijn verplicht
view catalog onlineBekijk catalogus online download pdf catalogDownload catalogus