• FAQ
  • Aan/Uit zetten
  • Bluetooth/Verbinden
  • Active Noise Cancelling
  • Gesprek
  • Muziek
  • Batterij
  • Microfoon
  • Lichtjes
  • Microsoft Teams
  • Schoonmaken

FAQ

Hoe kan ik Active Noise Cancelling activeren?
Druk kort op het scrollwiel onder de aan/uit knop.

Een stem vertelt je dat Active Noise Cancelling is geactiveerd.
Wanneer je nogmaals op deze knop drukt vertelt dezelfde stem dat Active Noise Cancelling is gedeactiveerd.
Hoe kan ik de koptelefoon aan of uit zetten?
Druk op de aan/uit knop.

Hoe kan ik de koptelefoon met bluetooth verbinden?
  1. Zet de Tilde Pro aan. Het lichtje boven de aan/uit knop wordt nu groen.

2. Houd de aan/uit knop voor 3 seconde ingedrukt. Het lichtje boven de aan/uit knop knippert nu en heeft een blauwe kleur.
  3. Ga vervolgens naar je bluetooth-instellingen op je smartphone/tablet/laptop/desktop en koppel de Tilde Pro.

Hoe kan ik een gesprek ophangen?
Houd de volgende knop lang (enkele seconde) ingedrukt:

Hoe kan ik een gesprek opnemen?
Druk kort op de volgende knop:

Hoe kun je de microfoon bevestigen en afstellen?
De microfoon is gemakkelijk te bevestigen en afneembaar dankzij het magnetische systeem.

Microfoon afstellen kan door deze licht naar boven of naar onder de duwen tot je je gewenste positie hebt bereikt.

De microfoon afnemen kan gemakkelijk door de microfoon aan het einde of het midden vast te pakken en deze vervolgens rustig naar buiten te duwen. Je merkt direct wanneer de magnetische verbinding wordt verbroken en deze los is gekomen.
Hoe laad ik de Tilde Pro op?
Je laadt de Tilde Pro met behulp van de USB-kabel die zit inbegrepen bij dit product.
Hoe lang is de oplaadtijd?
De Tilde Pro is volledig opgeladen wanneer je deze 2 uur via de USB kabel oplaadt.

Echter, de Tilde Pro laadt ook snel op. In slechts 30 minuten is deze al voor 50% opgeladen.
Hoe maak ik de Tilde Pro schoon?
Ons advies is om een reiningsmiddel op basis van alcohol of reiningsdoekjes te gebruiken.

Ook de boom-mic kan hiermee schoongemaakt worden.

Let wel op:

• Deze moet natuurlijk in een vloeistof ondergedompeld worden.
  • In de kleine gaatjes aan de bovenkant van de koptelefoon mag zeker géén vloeistof komen.
Hoe stel ik Active Noise Cancelling juist in?
Wanneer je ANC hebt geactiveerd kun je met het schuifje omgevingsgeluiden filteren. Dit doe je als volgt:

Beweeg het schuifje omhoog als je meer omgevingsgeluiden wilt horen.

Beweeg het schuifje omlaag als je geluidsreductie wilt activeren. Nu worden omgevingsgeluiden verminderd.
Hoeveel dB filter ik wanneer Active Noise Cancelling is geactiveerd?
Dit is aanpasbaar tot -30dB.
Ik luister muziek en plots wordt ik gebeld. Wat nu?
Wanneer je Tilde in bluetooth modus gebruikt is het belangrijk de volgende stappen te volgen:
  1. Pauzeer de muziek in bijvoorbeeld Spotify/YouTube.
  2. Switch uw afspeelapparaat (volume icoon is vaak zichtbaar in de menubalk) van TildePro ..:.. stereo naar TildePro ..:.. Hands-Free AG Audio).
  3. Neem het gesprek op.
Ik wil met de Tilde Pro bellen via bluetooth in Teams, hoe stel ik dit in?
  1. Open Teams
  2. Klik op je afbeelding of initialen (rechtsboven in het beeldscherm)
  3. Klik op 'Instellingen'
  4. Klik op 'Apparaten'
  5. Zorg dat zowel bij Luidsprekers als bij Microfoon de volgende setting is ingesteld:
    Hoofdtelefoon (TildePro ..:.. Hands-Free AG Audio)

Het is verstandig om dit zelfde scherm even een testgesprek te starten om te checken of daadwerkelijk alles werkt.

Kun je de headset gebruiken terwijl deze oplaadt?
Ja, dat kan zeker.
Kunnen de oorkussen schoongemaakt worden? Zo ja, hoe?
Dit kan zeker!

We adviseren om een reinigingsmiddel op basis van alcohol te gebruiken op het leer van de oorkussens of reiningsdoekjes te gebruiken.
Met hoeveel apparaten kan ik de Tilde Pro tegelijkertijd verbinden?
Je kunt de Tilde Pro met twee apparaten tegelijkertijd verbinden.
Met welke apparaten kan ik de Tilde Pro koppelen?
Dit kan met alle soorten devices:
  • Smartphones
  • Tablets
  • Laptops
  • Desktops

Wat betekenen de lichtjes aan de zijde zonder microfoon?
Groen licht: beschikbaarheid en face-to-face gesprek is gaande.

Rood licht: gesprek of vocal command is gaande.
Wat betekent het blauwe knipperende licht?
Dit betekent dat je de aan/uit knop enkele seconde hebt ingedrukt en dat je de Tilde Pro een bluetooth verbinding laat zoeken met andere apparaten.
Wat betekent het groene licht?
Dit betekent dat de Tilde Pro aanstaat en het niveau van de batterij voldoende is.
Wat betekent het oranje/gele knipperende licht?
Dit betekent dat de Tilde Pro uit staat en wordt opgeladen.
Wat betekent het oranje/gele licht?
Dit betekent dat het niveau van de batterij voldoende is, maar wel afneemt.
Wat betekent het rode licht?
Het rode licht betekent dat het niveau van de batterij laag is. Het is verstandig om vanaf het moment dat het licht rode kleurt de Tilde Pro op te laden.
Wat is het bereik?
In een vrije omgeving (zonder muren) heb je een draadloze (bluetooth) verbinding tot 30 meter.
Welke besturingssystemen worden ondersteund door de Tilde Pro?
  • Mac
  • Windows
  • iOS
  • Android
Welke bluetooth standaard is vereist om de Tilde Pro te gebruiken?
De Tilde Pro kan verbinding maken met devices die bluetooth 5.0 ondersteunen.
Welke stembesturing kan ik gebruiken?
Je kunt de volgende vocal commands gebruiken met de Tilde Pro:
  • Apple
  • Siri
  • Google Assistant
Zijn er dingen die ik zeker moet weten wat betreft het schoonmaken van de koptelefoon?
Er is 1 ding die je moet vermijden:

Je dient op te letten dat er géén druppels reinigingsvloeistof in de zeer kleine gaatjes op de koptelefoon komen. Deze kun je zien aan de bovenkant van de koptelefoon. Aan de linkerkant zijn 2 van deze kleine gaatjes te vinden, aan de rechterkant 1.