De gebruiker van de Evoluent 4 Right Small heeft mogelijk de verkeerde driver geïnstalleerd, de VM3 driver.

Ga naar het configuratie scherm om het bestaand besturingsprogramma van de Evoluent 4 verticale muis te verwijderen of te vervangen. Installeer dan VM4 driver, for Windows 7 , 32 bites of 64 bites.

De muis moet altijd op dezelfde poort worden aangesloten. Wijzig de poorten niet na het installeren van het besturingsprogramma, dan zal het alsnog niet werken.
De Evoluent 4 Right Small komt niet langs de Windows testen.
Wanneer er geen meldingen komen over het sturingsprogramma onder het installeren, klikt u op doorgaan. De Evoluent 4 Right Small werkt goed bij de meeste Windows systemen. Voor de zekerheid, stopt u de automatische installatie.

Ga naar start, All Programms, Accessories, Systeemtools, System Restore, herstelpunt instellen, en installeer de Evoluent 4 Right Small. Als er nog problemen na het installeren ontstaan, kan het systeem hersteld worden tot een bepaald punt, onder System Restore.
De muis reageert niet wanneer deze wordt aangesloten op de pc.
Dit kan verschillende oorzaken hebben, de volgende opties kunt u proberen:

Probeer de muis op een andere USB-poort aan te sluiten. Het liefst eentje die direct op de PC is aangesloten.

Start daarna uw computer opnieuw op.
Op welke besturingssystemen kan de Evoluent4 gebruikt worden?
Windows Vista, 7, 8 en 10. Mac OS 10.5.x of hoger. Wat andere besturingssystemen als Linux, Android etc., is het zo dat het in principe werkt, zolang het systeem een USB muis ondersteunt. Het kan echter zo zijn dat extra knopppen niet goed werken op niet-Windows besturingssystemen.
Waarom beweegt de wijzer uit zichzelf?
Een reflecterend oppervlak kan ervoor zorgen dat de muis de bewegingen niet goed registreert. Zorg er voor dat de muis op een niet reflecterend oppervlakte wordt gebruikt.

Ook kan het zijn dat de sensor vies of geblokkeerd wordt. Met een visuele inspectie kan dit snel gecontroleerd en verholpen worden.
Wat is de maximale handgrootte voor de Evoluent 4 Small (bij grotere handen kan beter de Evoluent 4 gekozen worden)?
Wat zijn de standaard functies van de toetsen in Windows als de Evoluent muis niet is geīnstalleerd?
Windows: