Ga naar het configuratie scherm om het bestaand besturingsprogramma van de Evoluent 4 verticale muis te verwijderen of te vervangen. Installeer dan VM4 driver, for windows 7 , 32 bites of 64 bites.

De Evoluent 4 verticale muis moet altijd op de zelfde poort worden aangesloten. Wijzig de poorten niet na het installeren van het besturingsprogramma, dan zal het alsnog niet werken.
De Evoluent 4 verticale muis komt niet door de Windows test
Wanneer er geen meldingen komen over het sturingsprogramma onder het installeren, klikt u op doorgaan.

De Evoluent 4 verticale muis werkt goed bij de meeste Windows systemen. Voor de zekerheid, stopt u de automatische installatie.
Ga naar:  Start -> All Programms -> Accessories -> Systeemtools -> System Restore -> herstelpunt instellen -> en installeer de Evoluent 4 verticale muis.

Als er nog problemen na het installeren ontstaan, kan het systeem hersteld worden tot een bepaald punt, onder System Restore.
De muis reageert niet wanneer deze wordt aangesloten op de pc.
Dit kan verschillende oorzaken hebben, de volgende opties kunt je proberen: Probeer de muis op een andere USB-poort aan te sluiten. Het liefst eentje die direct op de PC is aangesloten. Start daarna je computer opnieuw op.
Op welke besturingssystemen kan de Evoluent 4 gebruikt worden?
  • Windows Vista, 7, 8 en 10
  • Mac OS 10.5.x of hoger

Wat andere besturingssystemen als:
  • Linux
  • Android etc.,
LET OP: hierbij is het zo dat het in principe werkt, zolang het systeem een USB muis ondersteunt. Het kan echter zo zijn dat extra knopppen niet goed werken op niet-Windows besturingssystemen.
Waarom beweegt de wijzer uit zichzelf?
Een reflecterend oppervlak kan ervoor zorgen dat de muis de bewegingen niet goed registreert. Zorg er voor dat de muis op een niet reflecterend oppervlak wordt gebruikt. Ook kan het zijn dat de sensor vies of geblokkeerd wordt. Met een visuele inspectie kan dit snel gecontroleerd en verholpen worden.