Hoe weet ik welk type HandshoeMouse geschikt is voor mijn hand?
Meet aan de binnenzijde van een gestrekte hand

De afstand van de pols tot aan het topje van je ringvinger.  Deze lengte geeft een indicatie van de benodigde HandshoeMouse versie.

Extra small tot 150mm BNEP150R (rechtshandig)
Small 150 - 170 mm BNEP170R (rechtshandig)
Medium 170 - 190 mm BNEP190R (rechtshandig)
Large 190 - 210 mm BNEP210R (rechtshandig)

BNEP170L (linkshandig)
BNEP190L (linkshandig)
BNEP210L (linkshandig)

Kan ik de knoppen van de HandShoeMouse programmeren?
De knoppen van  de HandShoeMouse kunnen niet geprogrammeerd worden.
De functionaliteiten zijn voorgedefineerd door standaard software op je PC or laptop door Microsoft®, Macintosh®, Apple® and Unix®.
Welk model heeft een derde knop?

Alleen de HandShoeMouse versie Large heeft een derde knop. Deze knop is niet programmeerbaar en heeft dezelfde functionaliteit als de click functie onder de scroll knop.

Welke vinger moet ik gebruiken voor welke functionaliteit?
Je gebruikt je wijs of middelvinger om te scrollen.

Het doel van de HandShoeMouse is om een maximaal comfort en dus spierontspanning te realiseren.

Alleen bij de Large versie van de HandShoeMouse wordt de ringvinger gebruikt voor de 3e knop. Deze knop heeft dezelfde functie als de als de click functie onder het scroll wiel.

In relatie tot de lengte van de middelvinger en dus de nodige beweging van de vinger om te scrollen, is het over het algemeen genomen beter de wijsvinger te gebruiken voor scroll activiteiten.

Het wisselen tussen vingers gedurende computerwerkzaamheden is over het algemeen een actie die niet veel moeite en kracht kost.