De Edge-Scroll functionaliteit werkt niet goed
De Advance, Flexible en Prime modellen hebben een scrollfunctie aan de rechterzijde van het bedieningspaneel. Dit werkt als volgt:
  • Zet je vinger aan de rechterzijde van het bedieningspaneel, waar een infraroodbalk van boven naar beneden schijnt. De scrollmodus start wanneer je de balk breekt.
  • Scroll naar wens, en hef je vinger op.
  • Herhaal de eerste stap om opnieuw te scrollen. (Controlepaneel staat stil, hef je vinger op en plaats in een enkele beweging het naast de rand van het kunststof frame en schuif het bedieningspaneel omhoog of omlaag.)
  • Het kan enige tijd in beslag nemen, om aan deze techniek te wennen, indien je niet eerder met een Mousetrapper hebt gewerkt. Als de gebruiker een andere scrollmethodes wil, zijn er ook scrollknoppen. Raadpleeg de handleiding voor de knopconfiguratie van je Mousetrapper model.
De Mousetrapper reageert niet wanneer deze wordt aangesloten op de pc.
Dit kan verschillende oorzaken hebben, de volgende opties kunt je proberen:

Probeer de Mousetrapper op een andere USB-poort aan te sluiten. Het liefst eentje die direct op de PC is aangesloten. Start daarna je computer opnieuw op.
De Mousetrapper werkt niet draadloos
  • Om draadloos met de Mousetrapper te werken, sluit je de USB-ontvanger (die in het compartiment onder de Mousetrapper is opgeborgen) direct aan op een je PC.
  • Wanneer je een Mousetrapper Prime hebt, start je de draadloze modus automatisch. Indien je Mousetrapper Flexible hebt, hou je de aan/uit-knop gedurende ongeveer 5 seconden ingedrukt (PS: niet langer dan 10 seconden, omdat je dan de Mousetrapper uitzet).
  • Koppel dan de USB-kabel los en controleer of je Mousetrapper draadloos werkt.
  • Je kan de Mousetrapper draadloos gebruiken tot de LED rood begint te knipperen. Wanneer dat gebeurt, dien je de batterij op te laden door de USB-kabel aan te sluiten. Uiteraard kun je gewoon blijven werken tijdens het opladen van de Mousetrapper. Wanneer de LED constant groen brandt, is de Mousetrapper volledig geladen. De LED gaat weer uit als je de USB-kabel loskoppelt.
De muiscursor op het beeldscherm volgt niet (of vertraagd) de bewegingen van de control pad van de Mousetrapper
Waarschijnlijk is de oorzaak stof of vuil bij de Mousetrapper sensoren. In de meeste gevallen kun je dit eenvoudig zelf verhelpen.

Hiervoor heb je een spuitbus met perslucht nodig (dit is verkrijgbaar bij de meeste kantoor- en elektronicawinkels). Daarna volg je de onderstaande stappen.
  • Ontkoppel de Mousetrapper van de computer.
  • Plaats het spuitstuk bij de rand van de control pad.
  • Druk de perslucht in de opening tussen de mat en de behuizing. [Zie foto]
  • Wacht ongeveer 5 minuten om ervoor te zorgen dat de condensatie is die verdampt.
  • Sluit de Mousetrapper opnieuw aan en werk zoals gebruikelijk om te zien of het probleem weg is.

Ik heb niet de permissies om MT Keys te installeren op mijn werkplek.
Alle veranderingen in MT Keys worden lokaal opgeslagen in de Mousetrapper, hierdoor kan je MT Keys op elke computer installeren, zonder (admin/)installatie rechten. Vervolgens kan je de Mousetrapper aansluiten om de toetsen te programmeren. Wanneer je de Mousetrapper vervolgens aansluit op uw werkplek zullen de instellingen zijn meegenomen.
Sommige van de knoppen op de Mousetrapper lijken geen functie te hebben.
Download de MT Keys software om te kijken welke functionaliteit de knoppen hebben en pas ze eventueel naar wens aan.