EnergyByLight

Geeft je meer focus, verbeterde prestaties tijdens het werk en een betere nachtrust.

EnergyByLight
Een innovatief biodynamisch, mensgericht, verlichtingsarmatuur dat zorgt voor: de juiste taak- en omgevingsverlichting op het juiste moment voor jouw (thuis)werkplek. De automatisch veranderende intensiteit en kleurtemperatuur, vergelijkbaar met de zon, bevordert een gevoel van welzijn en productiviteit door het natuurlijke circadiaanse daglichtritme van jouw lichaam te ondersteunen.

Je lichaam past zich van nature aan de zon aan, waardoor je overdag energie hebt en 's nachts rust. De EnergyByLight is niet anders, het is geen kunstlicht, maar een biodynamisch, op de mens gerichte verlichting dat de kleurtemperatuur en helderheid van natuurlijk daglicht op jouw locatie in de loop van een dag nabootst, en jouw zogenaamde circadiaanse ritme regelt.
Circadiaans ritme?
Het circadiaans daglichtritme of dag-nachtritme is je menselijke biologische ritme. Het omvat 24 uur ruwweg verdeeld over 16 uur wakker en 8 uur slaap, en kan daarom ook worden genoemd je slaap-wakker cyclus.

Het vrijkomen van de hormonen cortisol en melatonine worden gecontroleerd door jouw circardiaans daglichtritme. Cortisol-secretie is 's ochtends het hoogst waardoor je productiever bent. Terwijl het hormoon melatonine gestaag afneemt met toenemende helderheid van het daglicht, dus je voelt je fit en goed uitgerust overdag. Naarmate het daglicht afneemt, en de melatonine toeneemt word je vermoeider, en dat helpt je om 's nachts beter te slapen.

Zonlicht wordt door wetenschappers beschreven als wit licht, het bevat alle kleuren van het zichtbare spectrum dat we zien. Dit licht verandert echter ook in richting, helderheid en kleurtemperatuur gedurende de dag. Wij zijn geëvolueerd, zoals alle dieren, en gebruiken deze veranderingen van daglicht om onze biologische klok te synchroniseren.
bakkerelkhuizen
Taakverlichting opening
EnergyByLight is speciaal ontworpen voor goede taakverlichting en verlicht het bureau van de gebruiker perfect.
Welke invloed heeft slecht licht en zonlicht?
Slechte verlichting kan de meest nadelige invloed hebben op de kwaliteit van jouw werkdag en jouw welzijn in het algemeen. De meesten van ons brengen 90% van onze wakkertijd door met werken onder kunstmatig onvoldoende verlichting. Slecht (kunst)licht kan leiden tot: vermoeide ogen, hoofdpijn, concentratieproblemen, vermoeidheid en zelfs een gebrek aan slaap.

Biologisch zonlicht regelt alle aspecten van jouw wakkere en slapende leven, wanneer je moet rusten, wanneer je actief moet zijn en zelfs wanneer je moet eten. Jouw biologische klok is gekoppeld aan de beweging van de zon en is cruciaal voor jouw gezondheid op de lange termijn.

Juiste verlichting is noodzakelijk om jouw taken uit te voeren. Het licht om te werken is anders dan dat om te ontspannen, lezen, schrijven, naar muziek luisteren, tv kijken of gezelligheid. Het is belangrijk dat het licht wordt geoptimaliseerd naar jouw situatie en gemak.

Emotioneel, heeft zonlicht de grootste positieve impact, we voelen ons allemaal veel beter als de zon schijnt. Velen van ons kunnen zich depressief voelen in de winter en seizoensstoornissen geassocieerd met te weinig daglicht beïnvloeden ons geluk.
bakkerelkhuizen
Omgevingslichtverdeling
EnergyByLight combineert directe verlichting voor het werkgebied en indirecte sfeerverlichting voor jouw omgeving. Zo levert de EnergyByLight zowel horizontaal als verticaal voldoende licht in de juiste richting voor een succesvolle verlichting van de werkruimte (taak) en verlichting van het gezicht en de omgeving (ambient).
Afwezigheidssensor
EnergyByLight belooft een laag energieverbruik en een lange levensduur van ongeveer 50.000 uur. De EnergyByLight ziet of je aanwezig bent in de ruimte door middel van een afwezigheidssensor aan de bovenzijde van het product. Als er gedurende een ingestelde tijd geen beweging wordt gedetecteerd, schakelt het licht automatisch uit. Dit garandeert een laag energieverbruik en bespaart niet alleen kosten, maar maakt het ook duurzamer en efficiënter.
Rubberen onderkant
Zo blijft jouw EnergyByLight altijd stevig op zijn plaats staan op jouw bureau.
Handmatige bediening
Helderheid en kleurtemperatuur zijn handmatig instelbaar met de touch buttons van de lamp zelf. Om de automatische circadiaanse ritme-instellingen en jouw offset-voorkeuren in te stellen, wordt het sterk aanbevolen om de EnergyByLight-app te gebruiken.
EnergyByLight App
Met behulp van de EnergyByLight-App stel je eenvoudig het circadiaans ritme in. Download de App via de QR-code op de voet van het armatuur en verbind je smartphone en stel je locatie in. De EnergyByLight volgt dan automatisch het circadiaans ritme voor jouw regio en past zich eenvoudig aan het daglicht aan en regelt automatisch de kleurtemperatuur en helderheid gedurende de dag.
 

Download de app nu!

Download on the App Store Get it on Google Play
 
Award winning product!
EnergyByLight heeft de belangrijkste prijs voor innovatieve kantoorproducten in de Benelux gewonnen! De “Benelux Office Product Awards 2022” heeft de EnergyByLight bekroond als de meest innovatieve in de categorie “Kantoorinrichting”.

Daarnaast won de EnergyByLight ook de 'Gouden Werkplek Award' voor meest innovatieve product.

Kies versie

Kies hoeveelheid

{{ $root.formatPrice(selectedVariant?.price_excl, selectedVariant?.price_currency) }} excl. BTW
{{ $root.formatPrice(selectedVariant?.price_incl, selectedVariant?.price_currency) }} incl. BTW
Zoek een reseller
project

Op projectbasis bestellen?
Neem contact met ons op voor meer opties

Neem contact op met onze productexperts

Ben je op zoek naar advies, of heb je een vraag over onze producten. Neem contact op met onze productexperts.

headphones

Hulp nodig? We zijn er voor je

Kijk bij onze FAQ of neem contact met ons op

thumb

Onze kennis & producten zijn key

Bekijk ons ​​brede aanbod van kennis en producten.

star

Vele klanten gingen je voor

Lees over hun ervaring met BakkerElkhuizen

Copyright © 2024 BakkerElkhuizen

Privacybeleid Algemene voorwaarden Cookie beleid

Selecteer je land en taal