Laptopstandaards

Het grootste voordeel van het gebruik van een laptopstandaard is dat deze als een verhoging fungeert en het scherm in een ergonomische kijkhoek plaatst. Met de ideale kijkhoek en -afstand van je laptopscherm verbeter je je houding, je visueel comfort en je productiviteit gedurende je werkdag. Gelukkig voor jou, hebben we een breed assortiment aan laptopstandaards. Op deze pagina vind je al onze laptopstandaards en kun je simpel en snel de geschikte standaard voor jou vinden!

Neem contact op met onze productexperts

Weet je niet zeker welk product het beste bij jouw behoeften past?

Contact us

Laptopstandaards: Een eenvoudige aanpassing op een ergonomische werkplek
Een van de relatief meest eenvoudige aanpassing die een werknemer kan doen om gezonder en productiever te werken met een laptop, is door een laptopstandaard te gebruiken. Onze ergonomische laptopstandaards zorgen voor een gezonde én goede werkhouding. Hierboven vind je al onze laptopstandaards.

Een ergonomische laptopstandaard bevordert productiviteit
Laptopstandaards verhogen het beeldscherm van de laptop en verkleinen de kijkafstand. Hierdoor is er veel minder nekbelasting en kan er veel comfortabeler worden gewerkt. Een ergonomische laptopstandaard met een documentstandaard verhoogt ook nog eens de productiviteit. Doordat de documenten ‘in-line’ liggen met het beeldscherm en toetsenbord, hoeft de nek niet teveel belast te worden.

Verschillende soorten laptopstandaards
We hebben verschillende soorten laptopstandaards in ons assortiment. Zo hebben we de UltraStand Universal die als een tweede huid aan de laptop vastzit. Het grote voordeel is dat de laptopstandaard altijd mee is, zodat altijd op de juiste kijkhoogte kan worden gewerkt. Dan hebben we nog de laptopstandaards met een geïntegreerde documentstandaard, zoals de Ergo-Q 260. Dit zijn allemaal compacte, lichtgewicht en flexibele, makkelijk mee te nemen standaards. En ten slotte hebben we ook ‘vaste’ laptopstandaards die je op het bureau achterlaat. Deze zijn van acrylaat, zoals de Q-note 350.
Onafhankelijk onderzoek: 17% hogere productiviteit
Uit studies in Zweden en Nederland blijkt dat het werken met een BakkerElkhuizen ergonomische laptopstandaard in combinatie met een extern toetsenbord en muis zorgt voor een 17% hogere productiviteit. De zithouding verbetert daarbij significant. De belasting van de nek neemt met 32% af en het comfort verbetert met 21% (Lindblad, 2002). De onderarmen bevinden zich daarbij in een meer neutrale positie. Lichamelijke klachten nemen duidelijk af (Boersma,2002).

Volgens de Nederlandse Arbeidsomstandighedenregeling (art. 5.1) mag men niet langer dan 2 uur per dag met een laptop (zonder accessoires) werken. Bij een laptop zitten het toetsenbord en beeldscherm niet los van elkaar. Als men een extern toetsenbord en muis gebruikt komt deze wettelijke beperking van 2 uur te vervallen. Meer informatie over de Nederlandse regelgeving? Lees dan onze whitepaper over de arbowetgeving.
De FlexTop 170 laptopstandaard in gebruik
Meer weten voor aanschaf?
Een laptopstandaard helpt je bij een goede, ergonomische houding. Want alleen maar achter een laptop zitten zonder hulpmiddelen is niet goed. Wil je nog meer weten over het belang van een goede laptopstandaard?
Lees dan 'Laptopstandaards: Onmisbaar op een ergonomische werkplek'
Wil je ergonomische laptopstandaards verkopen? Word onze reseller.
Ben je een reseller en wil je een of meerdere laptopstandaards in je assortiment opnemen? Bekijk dan nu alle voordelen die jij als reseller krijgt bij ons.
Klik hier om een reseller te worden
Wil je meer tips over hoe een goede werkplek eruitziet?
Bekijk dan eens rustig onze 16 tips van een goede werkplek. Je kunt namelijk meer doen dan alleen een goede laptopstandaard aanschaffen.

Meer weten, vragen of suggesties?
Neem contact met ons op als je vragen hebt of meer informatie wilt. We nemen dan binnen één werkdag contact met je op.
Neem contact met ons op

headphones

Hulp nodig? We zijn er voor je

Kijk bij onze FAQ of neem contact met ons op

thumb

Onze kennis & producten zijn key

Bekijk ons ​​brede aanbod van kennis en producten.

star

Vele klanten gingen je voor

Lees over hun ervaring met BakkerElkhuizen

Copyright © 2024 BakkerElkhuizen

Privacybeleid Algemene voorwaarden Cookie beleid

Selecteer je land en taal