Ontspanning & Energie

Uit diverse studies komt naar voren dat voldoende herstellen tijdens en na het werk belangrijk is om gezondheidsklachten te voorkomen. Blootstelling aan stressoren in het werk kunnen samengaan met een laag niveau van welzijn en gezondheid. Herstel, in combinatie met (psychisch) afstand nemen van de negatieve kanten van het werk, beweging en goed slapen gaan daarentegen samen met welbevinden en gezondheid (Sonnentag, 2018).
Ontspanning & Energie
Whitepaper: Kantoormedewerkers zijn topsporters!
Whitepaper: Kantoormedewerkers zijn topsporters!

Organisaties boeken resultaten op dezelfde manier als topsporters: jarenlang doelgericht, met volledige aandacht investeren en verbeteren om op specifieke momenten te pieken. Hoe kunnen organisaties en medewerkers leren van inzichten uit de topsport om werkprestaties te verbeteren en ruimte te houden voor ambities buiten het werk.

Lees meer
Het belang van herstelmomenten
Het belang van herstelmomenten

Naarmate een ervaring of situatie stressvoller is, wordt het moeilijker er even niet aan te denken, te ontspannen, of iets anders te gaan doen. We zouden er juist meer over kunnen gaan piekeren. De Leidse hoogleraar Brosschot (2007) toonde samen met zijn onderzoeksgroep aan dat piekeren de stressfysiologie in ons lichaam gaande houdt, en dat werd later ook door andere onderzoeksgroepen bevestigd (Ottavaiani et al., 2015).

Lees meer
De balans tussen inspanning en herstelmomenten
De balans tussen inspanning en herstelmomenten

Om arbeid te kunnen verrichten, moeten mensen zich inspannen. Hoewel werken een mens voldoening kan geven, gaan werkinspanningen in fysiologisch opzicht onvermijdelijk gepaard met een zeker verlies aan energie. Na je enige tijd ingespannen te hebben op het werk, voel je je daarom af en toe mentaal of fysiek vermoeid. Deze vermoeidheid neemt weer af als je even rust neemt, het tempo verlaagt, of iets heel anders gaat doen. 

Lees meer
Tips voor een energieke werkdag
Tips voor een energieke werkdag

Je hebt een drukke baan, een volle agenda en een lijst met allerlei taken en dingen die zeker nog gedaan moeten worden. Hoe zorg je er voor dat je je dag zo energiek mogelijk start, energiek blijft en ook na het werk nog zin hebt om iets te gaan doen? Wij hebben enkele handige tips, zowel voor werknemers als werkgevers, voor je op een rij gezet. Volg je deze tips, dan garanderen wij je dat vanaf nu iedere dag een productieve dag wordt!

Lees meer
Wat zegt de wet over werken?
Wat zegt de wet over werken?

Volgens de Rijksoverheid (2021) mag er maximaal 12 uur per dienst en maximaal 60 uur per week gewerkt worden. Voor jongeren tot 18 jaar en voor zwangere en pas bevallen vrouwen gelden aparte regels. In de specifieke cao van medewerkers kunnen ook afwijkende regels staan. 
 

Lees meer
headphones

Hulp nodig? We zijn er voor je

Kijk bij onze FAQ of neem contact met ons op

thumb

Onze kennis & producten zijn key

Bekijk ons ​​brede aanbod van kennis en producten.

star

Vele klanten gingen je voor

Lees over hun ervaring met BakkerElkhuizen

Copyright © 2024 BakkerElkhuizen

Privacybeleid Algemene voorwaarden Cookie beleid

Selecteer je land en taal