Zit-sta bureaus

Schakel flexibel tussen zitten en staan met onze in hoogte verstelbare bureaus. Wij bieden verschillende formaten voor zowel kantoor als thuiskantoor. Werk geconcentreerder en gezonder dankzij meer beweging op het werk.

Neem contact op met onze productexperts

Weet je niet zeker welk product het beste bij jouw behoeften past?

Contact us

Waarom een zit-sta bureau kopen?
Het afwisselen van zitten en staan tijdens het werk zorgt voor meer variatie in werkhoudingen gedurende de dag. Dit leidt tot minder ongemak in rug, nek en schouders in vergelijking met het uitsluitend verrichten van zittend werk aan een reguliere tafel (Choi, 2010; Konijn et al., 2008; Hedge en Ray, 2004; Karlqvist, 1998).

Het effect
Het effect van het afwisselen van staan en zitten heeft als gevolg dat de concentratie langer op een hoog peil kan blijven (Ebara, et al., 2008). Ook de daadwerkelijke werkprestatie tijdens beeldschermwerk verbetert door een zit-sta bureau (Garrett et al., 2016; Choi, 2010; Hedge en Ray, 2004).
5 redenen waarom afwisselend zittend en staand werken goed voor je is
5 Gezondheidsvoordelen van een zit-sta bureau
1. Flexibiliteit en bewegingsbereik verhogen
Je lichaam is wanneer je staand werkt in een constante beweging. Doordat het hele lichaam betrokken is, van voeten tot aan de rug, nek en schouders. Door staand te werken verminder je op zowel korte als lange termijn de kans op lichamelijke klachten zoals hoofdpijn en rug- en nekpijn. Maar, de hele dag staand werken is ook niet de oplossing. Het draait om een goede afwisseling tussen zittend en staand werken. Een zit-sta bureau stimuleert je hierbij.

2. Fitheid wordt verbetert
Bij het gebruik van een zit-sta bureau wordt de fitheid van de gebruiker aanzienlijk verbeterd. Dit geldt zowel voor de fysieke als mentale fitheid. Doordat de gebruiker van het zit-sta bureau gestimuleerd wordt om meer te bewegen komt het lichaam nu meer in beweging dan dat het voorheen deed.

3. Prestaties nemen toe
Staand werken helpt je bloed efficiënter te laten circuleren waardoor je hersenen meer zuurstof tot zich nemen. Hierdoor stijgt je concentratievermogen wat vervolgens leidt tot een verbetering van je creatief vermogen. Dit heeft als positief gevolg dat je probleemoplossend vermogen verbetert en in staat bent om betere prestaties te behalen.

4. Verlaagt de kans op overgewicht
Zoals in bovenstaande voordelen al aangegeven vergt staand meer werken meer inspanning van je lichaam dan wanneer je zittend werkt. Wanneer je afwisselend zittend en staand werkt verbrand je meer calorieën dan wanneer je enkel zittend werkt. Daarnaast helpt het bij het afbreken van suikers en vetten. De kans op overgewicht wordt hiermee dus tegen gegaan. Wanneer je geïnteresseerd bent om meer te bewegen achter je zit-sta bureau dan kun je dit het beste doen in combinatie met onze WORK & MOVE software. Deze software coacht je actief, geeft je tips en adviezen én is bovendien 30 dagen gratis te proberen.

5. Ziekteverzuim daalt
Naast het feit dat een zit-sta bureau de gezondheid van de medewerker verbetert wordt ook de kans op ergere aandoeningen aan hart en/of bloedvaten verkleind. Dit vertaald zich direct naar een lager ziekteverzuim op de werkvloer doordat medewerkers fitter simpelweg fitter zijn.
WORK & MOVE zorgt voor meer afwisselend staand en zittend werken
Een zit-sta bureau verstellen
Ieder zit-sta bureau van BakkerElkhuizen is snel en eenvoudig op een comfortabele werkhoogte in te stellen. Je verandert in slechts enkele seconden je zit werkplek tot een sta werkplek. Onze zit-sta bureaus zijn in te delen in twee segmenten:
 
  1. Elektrisch verstelbaar zit-sta bureau;
    Dit zit-sta bureau maakt gebruik van een elektromotor die in het onderstel van de tafel is verwerkt. Door eenvoudig op een knopje van het bedieningspaneel te drukken, door middel van sneltoetsen of met behulp van één klik op de muis kun je je zit-sta bureau snel en eenvoudig in hoogte verstellen.
     
  2. Gasveer verstelbaar zit-sta bureau;
    Dit zit-sta bureau verstel je door een hendel in te knijpen waardoor het bureaublad omhoog gaat. Wanneer je het bureaublad vervolgens omlaag wilt hebben dien je de hendel aangetrokken te houden en het blad met de hand naar beneden te duwen.

Bekijk hier direct de Adjustable Sit-Stand Desk Riser 2

Heb je vragen over een specifiek zit-sta bureau of wil je toch nog graag deskundig advies? Neem dan gerust contact op met één van onze specialisten die je graag zo snel mogelijk helpt.
Contact

headphones

Hulp nodig? We zijn er voor je

Kijk bij onze FAQ of neem contact met ons op

thumb

Onze kennis & producten zijn key

Bekijk ons ​​brede aanbod van kennis en producten.

star

Vele klanten gingen je voor

Lees over hun ervaring met BakkerElkhuizen

Copyright © 2024 BakkerElkhuizen

Privacybeleid Algemene voorwaarden Cookie beleid

Selecteer je land en taal