Voetensteunen

Hangen jouw voeten in de lucht terwijl je op jouw werkplek zit en is de tafel of stoel niet voldoende verstelbaar? Met onze voetsteunen kan je jouw voeten volledig plat plaatsen en een gezonde ergonomische houding aannemen.

Neem contact op met onze productexperts

Weet je niet zeker welk product het beste bij jouw behoeften past?

Contact us

Voetensteunen en voetenbanken
Met een voetensteun verhoog je de ondergrond waar je je voeten op zet. Ergonomische voetensteunen plaats je eenvoudig onder je bureau en zorgen voor een comfortabele zithouding en helpen rug- en schouderklachten voorkomen. 

Wat we in de praktijk veel zien gebeuren is het volgende: mensen die op het puntje van hun stoel zitten om met de voeten aan de grond te komen. Dit leidt vervolgens vaak tot een voorovergebogen zithouding.

1. Waarom een voetensteun?
Als je voeten in een normale zitpositie niet op de grond rusten kan een voetensteun toch zorgen voor een gezonde werkhouding. Wanneer je zit, zonder dat je voeten de grond raken, kan dit leiden tot 'druk' in je benen. De doorbloeding van en naar je benen wordt hierdoor belemmerd. Een gevolg dat kan ontstaan; slapende voeten en benen. 

2. Wanneer een voetensteun?
Als je werkblad niet of niet afdoende in hoogte ingesteld kan worden kan een voetensteun uitkomst bieden. Voornamelijk bij flexwerkwerkplekken is het erg belangrijk dat de voetensteun snel en gemakkelijk ingesteld kan worden. De voetensteun dient minimaal 45 cm breed en 35 cm diep te zijn, een verstelbereik van minimaal 11 cm te hebben en de hellingshoek van het steunvlak dient verstelbaar te zijn van minimaal 5 tot 15 graden (DIN4556).

3. Functie voetensteun
Het verstelbereik, de hellingshoek en een slipvrij steunvlak zijn hierbij belangrijke aspecten. Verder wordt een voetensteun voor een bureau soms gebruikt als opstaphulp wanneer op een hoge bureaustoel gewerkt wordt, bijvoorbeeld bij een baliewerkplek.

4. Hoe gebruik je een voetensteun?
Wanneer je aan je bureau aan het werk bent en een voetensteun goed wilt gebruik dan dient je deze recht voor je onder je bureau te zetten. Je houdt een ergonomische werkhouding aan wanneer je een hoek van 90 graden maakt met uw benen. Dit houdt in dat je onderbenen verticaal staan en je bovenbenen horizontaal.
Advies en informatie
Wil je meer tips over hoe een goede werkplek inricht? Bekijk dan eens rustig onze Whitepaper: het inrichten van een werkplek.

Voetensteun kopen?
Wil je meer weten over de verschillende soorten voetensteunen en hun mogelijkheden? Wil je een voetensteun kopen? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder.
Whitepaper: het inrichten van een werkplek.
Voetensteun verkopen? Word onze reseller.
Ben je reseller en wil je onze producten in je assortiment hebben? Neem dan contact met ons op.
Word reseller

headphones

Hulp nodig? We zijn er voor je

Kijk bij onze FAQ of neem contact met ons op

thumb

Onze kennis & producten zijn key

Bekijk ons ​​brede aanbod van kennis en producten.

star

Vele klanten gingen je voor

Lees over hun ervaring met BakkerElkhuizen

Copyright © 2024 BakkerElkhuizen

Privacybeleid Algemene voorwaarden Cookie beleid

Selecteer je land en taal