Kijkgedrag

Wanneer staat je computer-, laptop-, tablet-, of mobiele scherm op de juiste hoogte? En hoe zit het met de kijkafstand? Bij het positioneren van een beeldscherm moet rekening worden gehouden met de kijkafstand en de kijkhoek. Alle factoren die een belangrijke rol spelen bij een goede positionering van het beeldscherm en alle ins en outs over het instellen van je schermen vertellen we je nu.
Kijkgedrag

Lees nu alles over het verbeteren van jouw kijkgedrag tijdens het werk!

Waarom een monitorarm een goede aanvulling op een ergonomische werkplek is.
Waarom een monitorarm een goede aanvulling op een ergonomische werkplek is.

Een ergonomische werkplek bevordert het comfort en de productiviteit van beeldschermwerkers. Met wat kleine aanpassingen is het eenvoudig om de ideale werkplek te creëren. Monitorarmen zorgen voor meer ruimte op de werkplek en verbeteren de werkhouding.

Lees meer
Laptopstandaards: Onmisbaar op een ergonomische werkplek
Laptopstandaards: Onmisbaar op een ergonomische werkplek

Met wat kleine aanpassingen is het eenvoudig om de ideale werkplek te creëren. BakkerElkhuizen ontwikkelt en levert hoogwaardige laptopstandaards voor gezonde werkplekken.

Lees meer
Whitepaper: Optimaal werken met twee of meer beeldschermen
Whitepaper: Optimaal werken met twee of meer beeldschermen

We werken tegenwoordig bijna standaard met meerdere programma’s tegelijkertijd. Het naast elkaar positioneren, op twee of meer beeldschermen, van deze informatie is dan wel zo praktisch. Het voorkomt de kans op fouten en zorgt voor overzicht en rust. In deze whitepaper vertellen we meer over de prestatie en gezondheidseffecten van het werken met meerdere beeldschermen.

Lees meer
Whitepaper: hoe werk je comfortabel met een tablet?
Whitepaper: hoe werk je comfortabel met een tablet?

Deze whitepaper biedt een introductie in gezond en slim werken met de tablet. We vertellen je waarom een tablet eigenlijk niet gemaakt is voor langdurig (zakelijk) gebruik. We zoomen in op de wetgeving en normen die er zijn rondom intensief tabletgebruik. Ook bespreken we de effecten op de gezondheid en de prestaties van mensen. En tot slot bieden we je een handige keuzehulp voor het bepalen welke hulpmiddelen het beste passen bij welk type tabletgebruik.

Lees meer
Wat is de juiste kijkhoogte en -afstand?
De afstand tot het scherm dient minimaal 60 cm (één armlengte) te zijn, maar bij voorkeur meer dan 60 cm, te bedragen. De hoogte van het scherm moet zo zijn ingericht dat de kijkhoek 10-20° beneden ooghoogte is. De kijkafstand wordt bepaald door de tekenhoogte waarbij de kijkafstand minimaal 200 en liefst 150 maal de tekenhoogte is (een tekenhoogte van 4 mm komt dus overeen met een kijkafstand van 60 cm).

Een relatief grote kijkafstand is voor de ogen minder belastend, omdat de ogen niet zo sterk hoeven te accommoderen, voorwaarde is wel dat de tekens op het scherm evenredig groter worden. De tekens op het scherm kunnen soms worden vergroot, zo kent Word een in- en uitzoom functie waarmee de weergave van het actieve document vergroot dan wel kan worden verkleind. Grotere tekens worden sneller gelezen dan kleine.

Het volledige beeldscherm moet zich bevinden in een gebied 10- 20° beneden ooghoogte. Bij deze monitorpositie kunnen de ogen beter accommoderen en convergeren, en neemt de algehele belasting voor de ogen af. En niet onbelangrijk: de productiviteit is tegelijkertijd zo’n 10% hoger (Sommerich et al., 1998).
headphones

Hulp nodig? We zijn er voor je

Kijk bij onze FAQ of neem contact met ons op

thumb

Onze kennis & producten zijn key

Bekijk ons ​​brede aanbod van kennis en producten.

star

Vele klanten gingen je voor

Lees over hun ervaring met BakkerElkhuizen

Copyright © 2024 BakkerElkhuizen

Privacybeleid Algemene voorwaarden Cookie beleid

Selecteer je land en taal