Duurzaamheid

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker voor bedrijven en consumenten. Wij zijn er dan ook trots op dat wij onze klanten met onze producten kunnen ondersteunen bij het creëren van een duurzame kantooromgeving. Het terugdringen van de CO2-uitstoot is voor ons erg belangrijk. 
Duurzaamheid

BakkerElkhuizen en duurzaamheid gaan hand in hand

We hebben altijd naar de markt geluisterd, onderzoek gedaan en ons verdiept in wat nu een duurzame (werk)omgeving is. En we hebben al veel langs zien komen: trends als Het Nieuwe Werken (2006), de grote financiële crisis (2008), de Corona pandemie (2020) en de milieudiscussies. En eigenlijk hebben al deze (en andere gebeurtenissen) met het thema duurzaamheid te maken.

We associëren duurzaamheid vaak met het hergebruik van materialen, met de manier waarop we materialen en producten vervoeren en met onze ecologische/CO2-voetafdruk. Maar duurzaamheid is veel meer dan dat, het heeft ook een groot economisch en sociaal aspect. 
 

Duurzaamheid binnen BakkerElkhuizen

Onze duurzame producten
Onze producten zijn van hoge kwaliteit en hebben daardoor een lange levensduur. Daarnaast staat voor ons de gebruiker altijd centraal. Wat kunnen wij voor jouw 8m3 werkplek betekenen om je mentaal en fysiek gezond te laten werken en je duurzaam inzetbaar te maken voor jouw werkgever? We realiseren ons dat duurzame inzetbaarheid niet het enige is, maar dat goed zorgen voor onze planeet net zo belangrijk is.

In 2019 zijn we gestart met een lijn producten die gemaakt zijn van gerecyclede grondstoffen. Elk jaar worden producten uit ons assortiment duurzamer. En voor de toekomst? Daar gaan we mee door en zullen we ook niet alleen onze producten duurzamer maken, maar ook de certificering rondom deze producten verder uitbreiden. Ook kijken we naar andere oplossingen binnen onze organisatie, zoals elektrische leaseauto’s en de mogelijkheid om onze producten te leasen.
Productdesign
Bij de ontwikkeling van nieuwe producten is duurzaamheid een belangrijk onderdeel van ons proces. Waar mogelijk implementeren we duurzame keuzes. Zo kijken we bijvoorbeeld naar de mogelijkheden om duurzame materiaalsoorten te gebruiken. Het is voor ons belangrijk om materiaalsoorten te kiezen die gemakkelijk te produceren zijn en een lage impact hebben op het klimaat en het milieu. Idealiter gebruiken we materialen die gemaakt zijn van gerecyclede producten of organische materialen. Bij voorkeur produceren we in Nederland, of ergens anders in Europa. En dan willen we ook dat de verpakkingen van onze producten duurzaam zijn.
bakkerelkhuizen
In 2022 vervangen wij het acrylaat in onze documenthouders en monitorstandaards. De producten zullen niet langer gemaakt zijn van zuiver acryl, maar van 100% gerecycleerd acryl. Dit zal geen afbreuk doen aan het design en de kwaliteit. In 2019 hebben we onze eerste PET-vilt producten op de markt gebracht. 

...van de plastic fles tot onze PET-vilt producten
Plastic flessen worden verzameld, versnipperd, en verwerkt tot vlokken. Die worden weer verwerkt 
tot een granulaat, en daaruit worden PET-viltvellen gemaakt waarmee wij onze circulaire lijn producten kunnen produceren.
 
Ocean Clean-up samenwerking
Tijdens de campagneperiode (13 september 2022 t/m 13 december 2022) heeft BakkerElkhuizen voor elk verkocht product in ons duurzaamheidsrapport
€ 1,-  gedoneert om de oceaan schoon te maken.

Waarom de oceaan? Elk jaar komen er miljoenen tonnen plastic in de oceanen, voornamelijk uit rivieren. En het plastic dat in de oceanen drijft, gaat niet vanzelf weg. Om het probleem effectief op te lossen, steunen we de innovatieve "Ocean Clean-up" om rivieren en oceanen weer plasticvrij te maken. 
Bekijk ons duurzaamheidsrapport  voor meer informatie
Levensduur van onze producten
Onze producten zijn van hoge kwaliteit, wat betekent dat ze lang meegaan bij dagelijks gebruik. Veel van onze klanten gebruiken bijvoorbeeld de Ergo-Q 260 en het S-board 840 al meer dan 10 jaar. Een groot voordeel is dat onze klanten onze producten niet vaak hoeven te vervangen, wat minder belastend is voor ons milieu. Als een onderdeel kapot is, hebben we het vaak op voorraad en kan het gemakkelijk worden gemaakt.

We hebben op onze niet-elektronische producten een levenslange garantie. Op onze elektronische producten hebben we 3 jaar garantie (een jaar langer dan de wettelijke garantie). Meer informatie over de garantievoorwaarden vind je op onze website. 
Duurzaamheid in onze toeleveringsketen
Duurzaamheid wordt steeds belangrijker voor bedrijven en consumenten. Wij zijn er dan ook trots op dat wij onze klanten met onze producten kunnen ondersteunen bij het creëren van een duurzame kantooromgeving. Het terugdringen van de CO2-uitstoot is voor ons erg belangrijk. Wij houden hier rekening mee voor bestaande en nieuwe producten, maar ook voor bestaande en nieuwe leveranciers. Hoe doen we dit nu precies?

We selecteren onze leveranciers op basis van eerlijke en duurzame aspecten. Daarbij kijken we vooral naar het duurzame productieproces. Maar ook de arbeidsomstandigheden en de leveringsroutes zijn van belang. Alles moet volgens de laatste normen zijn opgezet en geregeld worden volgens de richtlijnen van mens- en milieuvriendelijke productie. En we proberen zoveel mogelijk dicht bij huis te produceren. 

Bij de keuze van onze leveranciers hebben we sinds een aantal jaar een aantal selectiecriteria op het gebied van duurzaamheid opgesteld. Deze selectiecriteria zorgen ervoor dat wij een nieuwe leverancier kiezen die voldoet aan onze visie van een duurzaam profiel. Daar herkennen wij ons als organisatie graag in.

 
Werken met lokale fabrikanten
Conclusie
We zijn er nog niet, maar we werken er elke dag aan om onze wereld, van onze klanten, van onze partners, en de wereld waarin we leven, een beetje beter te maken. Al 25 jaar zijn wij ons bewust van het feit dat wij, de mens, kwetsbaar zijn in een kantoorbaan. De ontwikkeling van ergonomische hulpmiddelen draagt bij aan prettig werken achter een beeldscherm met minder fysieke en mentale klachten. Onze producten hebben een wettelijke garantie van 3 jaar (elektrische producten) en levenslange garantie voor niet-elektronische producten.

We nemen de komende jaren heel graag onze verantwoordelijkheid op het gebied van duurzaamheid.
headphones

Hulp nodig? We zijn er voor je

Kijk bij onze FAQ of neem contact met ons op

thumb

Onze kennis & producten zijn key

Bekijk ons ​​brede aanbod van kennis en producten.

star

Vele klanten gingen je voor

Lees over hun ervaring met BakkerElkhuizen

Copyright © 2024 BakkerElkhuizen

Privacybeleid Algemene voorwaarden Cookie beleid

Selecteer je land en taal