Zitten & bewegen

Work Smart, Feel Good. Dit is een specifieke filosofie die BakkerElkhuizen gebruikt om werknemers in beweging te houden. Werkplekken die deze filosofie omarmen, bieden mogelijkheden tot hoogte verstelbare bureau’s, actief zitten, motivatie tot bewegen en gefocust werk. Hoe dit er in de praktijk uitziet? Dat gaan we je nu uitleggen!
Zitten & bewegen
Staand-zittend werken: wat is nu écht de impact?
Staand-zittend werken wordt steeds populairder. Maar wat zijn nu daadwerkelijk de effecten van afwisselend staand-zittend werken? Draagt het alleen bij aan de gezondheid of ook aan andere factoren? Deze impact is onderzocht d.m.v. meerdere onderzoeken onder callcenter medewerkers.
De mechanismes van de stoel begrijpen
De mechanismes van de stoel begrijpen

Bij het kiezen van een bureaustoel is het gemakkelijk om vast te lopen in de talloze beschikbare opties. Hoewel het design en de esthetiek van een stoel belangrijk zijn, is het essentieel om ook rekening te houden met het mechanisme waarmee de stoel wordt bediend. Verschillende mechanismen bieden verschillende niveaus van comfort, ondersteuning en verstelbaarheid, elk met zijn eigen voor- en nadelen. In dit artikel bespreken we de verschillende mechanismen van bureaustoelen en helpen we jou een weloverwogen beslissing te maken bij het kiezen van de juiste stoel voor jouw werkplek.

Lees meer
Fysieke beweging
Fysieke beweging

Bewegen op je werkplek zorgt ervoor dat je productiever, creatiever en energieker bent. Breng werknemers daarom fysiek & mentaal in beweging. Voorkom en verminder uitval als gevolg van lichaams- en gezondheidsklachten.

Lees meer
Mentale beweging
Mentale beweging

Welke mentale of gedragsveranderingen zijn, naast dat hardware tools een grote impact hebben op prestaties en fysiek werk, gunstig om slim te werken en een positieve invloed geven op de werkdag? Door de mindgames te spelen in combinatie met juiste hardware tools, ontstaat er een win-winsituatie. 

Lees meer
5 redenen waarom afwisselend zittend en staand werken goed voor je is
5 redenen waarom afwisselend zittend en staand werken goed voor je is

Voor velen klinkt het wellicht vanzelfsprekend: de hele dag staan is niet goed voor je gezondheid. En de hele dag zitten ook niet. Toch verlangen veel werkgevers van hun medewerkers dat ze de hele dag blijven staan, of omgekeerd. Wij geven je nu vijf redenen waarom dit niet goed voor je is.

Lees meer
Het verband tussen zittend personeel en gezondheidsproblemen
Het verband tussen zittend personeel en gezondheidsproblemen

Eeuwenlang wisten onderzoekers dat er een verband bestond tussen zittend personeel en gezondheidsproblemen. In 1700 merkte bijvoorbeeld een Italiaanse arts, Bernardino Ramazini, op dat kleermakers, die zaten te werken, niet zo gezond waren als bezorgers, die liepen terwijl ze werkten (Ramazzini, 1713). Generaties later toonde een Brits onderzoek (Morris & Crawford, 1958) aan dat hart- en vaatziekten minder frequent en minder ernstig waren onder busconducteurs en postbodes dan onder buschauffeurs en telefonisten, die vaker zittend werk verrichten. 

Lees meer
WORK & MOVE zorgt voor meer afwisselend staand en zittend werken
WORK & MOVE zorgt voor meer afwisselend staand en zittend werken

Zijn mensen te nudgen met software dat ze vertelt wanneer het tijd is om weer te gaan staan of zitten? Texas A&M University deed er onderzoek naar. Zo blijken medewerkers zit-sta bureaus het beste te gebruiken als ze telkens een nudge van de WORK & MOVE software krijgen.

Lees meer
Whitepaper: Goed en actief zitten
Whitepaper: Goed en actief zitten

Actief zitten is een manier van werken met een bureaustoel, regelmatig wisselende werkhoudingen en het uitvoeren van bewegingen die vergelijkbaar zijn met de natuurlijke bewegingen van lopen of staan. Vaak worden dynamische bureaustoelen gebruikt om beweging tijdens het zitten te stimuleren. Dit draagt bij aan de fysieke en mentale gezondheid, evenals een langere concentratie en betere cognitieve prestaties.

Lees meer
Hoe kies ik de juiste bureaustoel?
Hoe kies ik de juiste bureaustoel?


De bureaustoelen van tegenwoordig zijn over het algemeen allemaal in hoogte verstelbaar, wat verplicht is voor elke bureaustoel, om hem passend te maken voor de specifieke gebruiker, zijn taken en voorkeuren.

Lees meer
headphones

Hulp nodig? We zijn er voor je

Kijk bij onze FAQ of neem contact met ons op

thumb

Onze kennis & producten zijn key

Bekijk ons ​​brede aanbod van kennis en producten.

star

Vele klanten gingen je voor

Lees over hun ervaring met BakkerElkhuizen

Copyright © 2024 BakkerElkhuizen

Privacybeleid Algemene voorwaarden Cookie beleid

Selecteer je land en taal