Ergonomische muizen

We hebben een breed scala aan ergonomische muizen. Deze hebben als doel klachten te voorkomen en te verlichten en tegelijkertijd je comfort, welzijn en productiviteit te verbeteren. Op deze pagina vind je al onze ergonomische muizen en kun je simpel en snel jouw geschikte muis vinden!

Neem contact op met onze productexperts

Weet je niet zeker welk product het beste bij jouw behoeften past?

Contact us

Zoveel verschillende soorten ergonomische muizen. Welke past het best bij mij?
Door het veelvuldige gebruik is een goede muis dus essentieel om gezond en comfortabel te kunnen werken met een computer of laptop. Tegenwoordig zijn er veel verschillende muizen op de markt, waarvan de meeste (niet-standaard) muizen ook ergonomisch verantwoord zijn. Van verticale, precisie en centrische muizen tot een pen tablet. Hoe kies je nu uit al deze soorten de juiste muis?

Er zijn verschillende ergonomische muizen die het comfort van het muisgebruik vergroten. Alle onderstaande soorten verlagen daarnaast in meer of mindere mate de pronatie, polsextensie en de ulnaire deviatie. We lichten drie soorten toe.


1. Verticale muizen
De eerste groep ergonomische muizen die we in ons assortiment hebben zijn de verticale muizen, zoals de Evoluent-muizen. Deze muis wordt vastgepakt in een ‘hand schud’ houding. Door deze houding buigt de pols minder opzij en hoeft de onderarm minder naar binnen te draaien.

2. Centrische muizen
Centraal gepositioneerde muizen. Het voordeel van centrische muizen is dat deze recht voor de gebruiker liggen, namelijk tussen de gebruiker en het toetsenbord. Dit zorgt voor minder spierbelasting in de schouder ten opzichte van een standaardmuis die daarentegen naast het toetsenbord ligt. Bij een centrische muis hoeft de schouder door deze centrale positie niet naar buiten gedraaid te worden (Lin et al. 2014).

3. Precisie muizen
Dan zijn er nog de penclic en andere precisie-grip muizen, zoals de DXT. Deze muizen kunnen met de vingertoppen worden vastgepakt. Hierdoor zijn de vingers bij deze muizen vaak meer gebogen en is de pols juist minder naar achter gebogen, zoals onderstaande afbeelding laat zien. Het gebruik van een precisiemuis kan ook leiden tot minder spierbelasting in de onderarmen doordat er minder sprake is van polsextensie (Kotani & Horii, 2003; Ulmann et al., 2003).

4. Speciale muizen
De speciale muis zit tussen een standaard muis en een verticale muis in. De HandShoeMouse is hier een voorbeeld van. De hand ligt hierbij ontspannen op de muis maar je hoeft de muis niet vast te grijpen. De hand rust in een vorm die past als een handshoen. Omdat niet iedere hand even groot is zijn hier dan ook meerdere maten voor beschikbaar.
Wij helpen je kiezen
Nog niet overtuigd welke ergonomische muis je moet kiezen? Bekijk dan onze praktische keuzehulp of lees onze whitepaper over het kiezen van de beste muis. 
Whitepaper: Hoe kies ik de juiste muis?
Ergonomische muizen verkopen? Word onze reseller.
Ben je een reseller en wil jij onze producten in jouw assortiment opnemen?
Klik hier om een reseller te worden
Overige tips voor het inrichten van je werkplek?
Wil je tips over hoe een goede werkplek eruitziet? Bekijk dan onze 16 tips voor een ideale werkplek. Je kunt meer doen dan alleen een goede ergonomische muis kopen.

Meer weten, vragen of suggesties?
Neem contact met ons op als je vragen hebt of meer informatie wilt. We nemen dan binnen één werkdag contact met je op.
Neem contact met ons op

headphones

Hulp nodig? We zijn er voor je

Kijk bij onze FAQ of neem contact met ons op

thumb

Onze kennis & producten zijn key

Bekijk ons ​​brede aanbod van kennis en producten.

star

Vele klanten gingen je voor

Lees over hun ervaring met BakkerElkhuizen

Copyright © 2024 BakkerElkhuizen

Privacybeleid Algemene voorwaarden Cookie beleid

Selecteer je land en taal