Ga naar het configuratiescherm om het bestaand besturingsprogramma van de Evoluent 4 verticale muis te verwijderen of te vervangen. Installeer dan VM4 driver, for windows 7 , 32 bites of 64 bites.

De Evoluent 4 verticale muis moet altijd op dezelfde poort worden aangesloten. Wijzig de poorten niet na het installeren van het besturingsprogramma, dan zal het alsnog niet werken.
De Evoluent 4 verticale muis komt niet door de Windows test
Wanneer er geen meldingen komen over het sturingsprogramma onder het installeren, klikt u op doorgaan. De Evoluent 4 verticale muis werkt goed bij de meeste Windows systemen.

Voor de zekerheid, stopt u de automatische installatie.

Ga naar start, All Programms, Accessories, Systeemtools, System Restore, herstelpunt instellen, en installeer de Evoluent 4 verticale muis.

Als er nog problemen na het installeren ontstaan, kan het systeem hersteld worden tot een bepaald punt, onder System Restore.
De Evoluent4 Wireless werkt niet
1. Installeer de batterijen in de juiste positie
2. Doe de ‘power’ knop aan, op de onderkant van de muis.
De LED lampjes (indicatoren DPI instelling) werken niet?
Om de batterijen te sparen, branden de LED lampjes slechts korte tijd wanneer u de DPI instelt.

De muis reageert niet wanneer deze wordt aangesloten op de pc.
Dit kan verschillende oorzaken hebben, de volgende opties kunt u proberen: Probeer de muis op een andere USB-poort aan te sluiten. Het liefst eentje die direct op de PC is aangesloten. Start daarna uw computer opnieuw op.
Hoe kan ik een nieuwe USB receiver aansluiten?
Om een nieuwe USB receiver te verbinden met de Evoluent 4 Wireless moet u eerst een klein software pakketje installeren.

Deze software vindt u hier onder het kopje - pairing software.
Hoe lang gaat de batterij mee ?
Met Alkaline batterijen werkt de Evoluent 3-6 maanden, afhankelijk van de intensiteit waarmee gewerkt wordt.

NiMH oplaadbare batterijen hebben een veel kortere levensduur, omdat er stroom weglekt. De levensduur van de batterij kan verlengd worden door de muis uit te schakelen zodra deze niet gebruikt wordt (on/off switch).
Op welke besturingssystemen kan de Evoluent 4 gebruikt worden?
Windows Vista, 7, 8 en 10. Mac OS 10.5.x of hoger. Wat andere besturingssystemen als Linux, Android etc., is het zo dat het in principe werkt, zolang het systeem een USB muis ondersteunt. Het kan echter zo zijn dat extra knopppen niet goed werken op niet-Windows besturingssystemen.
Waarom beweegt de wijzer uit zichzelf?
Een reflecterend oppervlak kan ervoor zorgen dat de muis de bewegingen niet goed registreert. Zorg er voor dat de muis op een niet reflecterend oppervlak wordt gebruikt. Ook kan het zijn dat de sensor vies of geblokkeerd wordt. Met een visuele inspectie kan dit snel gecontroleerd en verholpen worden.