Bij het koppelen met een macOS-apparaat wordt in een venster "Toetsenbordherkenning" gevraagd. Wat moet ik doen?
Dit bericht kan worden genegeerd. Druk eenvoudig op de rode knop in de linkerbovenhoek. Uw apparaat herkent het UltraBoard nu automatisch.
Het toetsenbord vertoont onregelmatig gedrag, zoals verlies van verbinding enz. Wat moet ik doen?
Dit kan te wijten zijn aan een te laag batterijvermogen; laad de accu a.u.b. op.
Hoe is het toetsenbord op te laden?
Wanneer de accu van het toetsenbord leeg is laadt u deze eenvoudig op met behulp van een Micro-USB kabel.
Hoe kan ik de omgekeerde symboolposities fixeren, bijvoorbeeld: @ en in Frankrijk of ^ en in het Duits, enz.?
Houd de Fn-toets ingedrukt en druk op de toets @ of ^. De posities van 2 symbolen worden omgekeerd.
Hoe krijg je het euroteken op je toetsenbord?
Hieronder lees je hoe je snel een euroteken in je tekst, mail, app of andere applicatie zet.

Euroteken op een Windows toetsenbord
Er zijn verschillende manieren, afhankelijk van je toetsenbord die in elk programma werken:
  • Optie 1: Druk tegelijkertijd op het toetsenbord de Alt-toets, Ctrl-toets en de 5-toets in.
  • Optie 2: Druk op het toetsenbord de toets met de tekst ‘AltGr’ (zit meestal rechts van de spatiebalk, heet soms ook alleen Alt) en de 5-toets tegelijkertijd in.
Euroteken op Mac toetsenbord
Hiervoor zijn ook verschillende manieren, afhankelijk van je toetsenbord die altijd werken:
  • Druk op het toetsenbord de Alt-toets en 2-toets tegelijkertijd in.
  • Druk op het toetsenbord de toets met de tekst ‘Option’ en de 2-toets tegelijkertijd in.
Euroteken typen in Word
In Word kun je ook op een andere manier een euroteken invoegen
  • Klik in het document op de plek waar het euroteken moet staan.
  • Klik op het tabblad Invoegen.
  • Klik op Symbool of Symbolen > Symbool (vaak zit deze optie helemaal rechts)
  • Nu verschijnen er meerdere tekens in beeld waaronder ook het euroteken. Zie je dit niet staan? Klik dan op 'Meer symbolen', klik op het euroteken en daarna op Invoegen.
Euroteken selecteren op iPhone en iPad
  • Wanneer je wilt gaan typen en het toetsenbord dus voor je hebt, tik dan linksonder op het toetsenbord op de toets met de cijfers ‘123’.
  • Nu verschijnen er cijfers en enkele veelvoorkomende tekens. Tik op het euroteken.

Euroteken op Android-apparaat

• Wanneer je het toetsenbord voor je hebt, tik op de Symbool-toets. Er zijn meerdere varianten:
  • Een toets met het woord ‘Sym’.
  • Een toets met de cijfers ‘123’.
  • Een toets met een vraagteken en de cijfers ‘123’.
  • Een toets met een !, # en smiley.
  • Een toets met een !, # en het cijfer 1 .
  • Een toets met een !, @ en # .
  • Tik op het euroteken. (€)
Hoe switch ik tussen een Windows en macOS layout?
  • Voor Windows: houd de Fn toets ingedrukt en druk tegelijkertijd op W (Z op een Azerty-toetsenbord)
  • voor macOS: houd de Fn toets ingedrukt en druk tegelijkertijd op A (O op een Azerty-toetsenbord)
Hoe weet ik of de Num Lock aan staat?
Wanneer LED 1 GROEN kleurt weet u dat uw Num Lock actief is.
Ik ben niet langer verbonden met macOS?
OS-updates (zelfs kleine) kunnen de Bluetooth-thread beschadigen, zodat de verbinding van macOS naar het UltraBoard niet langer mogelijk is. Om dit te verhelpen, volgt u de volgende stappen:
  • 1. Verwijder alle vermeldingen in de apparatenlijst van de Bluetooth-assistent.
  • 2. Schakel de Mac en het UltraBoard-toetsenbord uit.
  • 3. Start de Mac opnieuw op en sluit hem weer af (de Mac moet minstens een keer opstarten zonder met het UltraBoard te zijn verbonden).
  • 4. Sluit het UltraBoard-toetsenbord opnieuw aan.
Op welke manier schakel ik tussen gekoppelde bluetooth apparaten?
Druk op de Fn-toets en kies het nummer van de andere host (1,2,3,4 of 5).
Welke handige sneltoetsen kan ik allemaal gebruiken?
Een klein overzicht met enkele handige sneltoetsenen en toetscombinaties voor Windows vind je hieronder.

Alt Tab
Hiermee schakel je snel tussen geopende programma's.
  • Druk de toetsen Alt en Tab tegelijk in.
  • Laat Tab los maar houd Alt ingedrukt.
  • U ziet nu alle geopende programma's. Door de Tab-toets één keer in te drukken en weer loslaten kunt u snel naar het volgende programma springen.
  • Herhaal dit tot u het programma hebt wat u wilt gebruiken.
  • Laat dan de Alt-toets los.

Ctrl Alt Tab
  • Schakelen tussen alle geopende programma's met de pijltoetsen. Deze optie is een stuk gemakkelijker dan de vorige.
  • Druk tegelijk op Ctrl Alt Tab en laat alle toetsen daarna los.
  • Alle geopende programma's zijn in beeld. Beweeg naar het volgende programma (pijltoets-rechts) of vorige programma (pijltoets-links).
  • Is het gewenste programma geselecteerd, druk dan op de Enter-toets.

Ctrl Esc
  • Opent het Startmenu.

Ctrl Shift Esc
  • Opent Taakbeheer.

PrtScn
  • Hiermee kun je een schermopname / printscreen van het hele scherm maken. (afhankelijk van welke tooling je gebruikt).  U kunt de schermopname daarna plakken en eventueel nog bewerken in bijvoorbeeld Word of in een e-mail. Dat doe je simpel met de toetscombinatie Ctrl V.
  • Windows-toets
  • Startscherm openen of sluiten.

Alt A
  • Actiecentrum openen.

Alt D
  • Het Bureaublad weergeven en verbergen.

Windows-toets Alt D
  • Datum en tijd weergeven en weer verbergen.

Alt E
  • Opent de Windows Verkenner.

Alt I
  • Opent de Windows Instellingen.

Wil je graag meer werken met behulp van sneltoetsen?
Probeer dan eens onze WORK & MOVE Software 30 dagen gratis. Je persoonlijke coach in de software stimuleert je om meer gebruik van te maken sneltoetsen en reikt je natuurlijk alle relevanten combinaties aan.