Terug

Duurzaamheid bij BakkerElkhuizen

"Er is geen eenvoudige oplossing, maar we handelen verantwoordelijk door na te denken over de toekomst voor jou en onze planeet"

Bij BakkerElkhuizen geloven we in duurzaam en optimaal werkgedrag.  We willen met onze duurzaamheidscampagne, en ook daarbuiten, laten zien  dat we steeds duurzamer handelen - niet omdat het van ons wordt verwacht, maar omdat het het juiste is om te doen
 
Duurzaamheid bij BakkerElkhuizen
Wij geloven in duurzaamheid
We pakken sociale en milieu-uitdagingen aan waar ze het meest urgent zijn en waar we als fabrikant de grootste impact hebben op mens en milieu. We hebben daarom vier prioriteiten gesteld als onderdeel van onze duurzaamheidsstrategie.

Duurzaamheid verwijst naar dingen die worden geproduceerd of verworven op een manier die zo min mogelijk impact heeft op het milieu en de natuur. Daarnaast gaat duurzaamheid over de balans tussen mens, milieu en economie.
 
Duurzame producten
Met betrekking tot onze producten richten wij ons op hoge kwaliteit. De toekomst is circulair. En juist daarom vinden wij het belangrijk dat onze producten niet alleen gemaakt zijn van duurzame materialen, recyclebaar zijn en op een milieuvriendelijke manier worden vervaardigd, maar ook dat onze producten een lange productlevenscyclus hebben. Vooruitstrevende ideeën, innovatieve fabricages en baanbrekende materialen staan centraal in het hele ontwikkelingsproces.

Lokale leveranciers
Wij werken het liefst met lokale leveranciers, met name uit Nederland en/of Europa, omdat ons hoofdkantoor in Nederland is gevestigd. Ons doel is om leveranciers uit de Aziatische markt te vervangen. Het merendeel van onze producten in ons assortiment komt uit Europa en Nederland. Veel van onze producten zijn dan ook gebrandmerkt met: Made In Holland &dutch design.

Samen met onze leveranciers, partners en klanten proberen we een goede bijdrage te leveren aan onze duurzame doelen zoals recycling, transport, materiaalkeuze, arbeidsomstandigheden en CO 2-uitstoot. Daarom is het voor ons erg belangrijk om met start-ups te werken. Deze bedrijven staan dicht bij ons hoofdkantoor in Nederland en gebruiken vaak de nieuwste (productie)methoden en materialen om duurzame producten te ontwikkelen.
Bekijk onze duurzaamste producten
Lokale mederwerkers
Wij zijn een internationaal bedrijf en we werken met lokale medewerkers in elk van onze landen. Ons hoofdkantoor bevindt zich in Nederland. Daarnaast hebben we dochterondernemingen in Frankrijk, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. In elk land hebben we lokale medewerkers. Mensen die in eigen land werken kennen hun eigen gebruiken, cultuur en taal het beste. Het vermindert ook de reisafstanden, wat beter is voor het milieu.

Werken vanuit verschillende landen
Door te werken met mensen uit verschillende landen is de culturele diversiteit in ons bedrijf erg groot. Dit stelt ons in staat om verschillende perspectieven te nemen en sneller oplossingen te vinden voor complexe problemen. Onze beroepsbevolking is daarom een goede afspiegeling van de moderne Europese samenleving in termen van demografie, afkomst en geslacht. We werken dagelijks (digitaal) samen over alle grenzen heen en investeren altijd in de opleiding en bijscholing van onze medewerkers. Het is belangrijk voor ons om onze medewerkers te betrekken. Daarom zijn bij grote (interne, strategische) projecten vaak het hele internationale team betrokken of een groep mensen die geselecteerd zijn om uitdagingen vanuit verschillende perspectieven aan te pakken.

We willen mensen centraal stellen binnen de "jij"-georiënteerde werkomgeving, met optimaal werkgedrag op een optimale werkplek, en dat met duurzame ergonomische oplossingen! Als je meer wilt weten over wat wij doen op het gebied van duurzaamheid, bekijk dan ons duurzaamheidsrapport.
Lees meer in ons duurzaamheidsrapport
headphones

Hulp nodig? We zijn er voor je

Kijk bij onze FAQ of neem contact met ons op

thumb

Onze kennis & producten zijn key

Bekijk ons ​​brede aanbod van kennis en producten.

star

Vele klanten gingen je voor

Lees over hun ervaring met BakkerElkhuizen

Copyright © 2024 BakkerElkhuizen

Privacybeleid Algemene voorwaarden Cookie beleid

Selecteer je land en taal