Terug

GRBV

WORK & MOVE Coach helpt werknemers ook om regelmatige lichaamsbeweging en pauzes te integreren in hun beeldschermwerk.
GRBV

WORK & MOVE Coach bij GRBV

GRBV is een van de oudste freelance ingenieursbureaus in Duitsland, met meer dan 95 jaar ervaring in bouwkunde, industriële techniek, civiele techniek en waterbouw. Vanuit vier locaties in Hannover, Berlijn, Münster en Braunschweig beheren meer dan 180 hooggekwalificeerde medewerkers uitdagende projecten in heel Duitsland. Zij brengen het grootste deel van de werkdag door achter een pc. De WORK & MOVE Coach van BakkerElkhuizen helpt de medewerkers om regelmatig te bewegen en pauzes te nemen in het dagelijkse werk.

Vera Brinck, die verantwoordelijk is voor de arbeidsveiligheid in het bedrijf, initieerde onder andere de introductie van de WORK & MOVE Coach software en ondersteunde de integratie ervan in de bedrijfsprocessen en IT. Ze zegt het volgende over het project en de WORK & MOVE Coach zelf:
Hoe kwam GRBV in aanraking met de WORK & MOVE Coach?
"Via het bedrijf Rückenwind - Ergonomische Lösungen uit Hannover. Dit bedrijf had ons eerder ondersteund bij de ergonomische inrichting van onze werkplekken, waaronder elektrisch in hoogte verstelbare bureaus. Tijdens dit proces kwamen we er al snel achter dat het optimaliseren van de werkplekken niet voldoende was. Door gesprekken met medewerkers werd duidelijk dat er opnieuw nagedacht moest worden over het eigen werkgedrag. Er was een extra impuls nodig om ervoor te zorgen dat de in hoogte verstelbare bureaus gebruikt werden en dat er regelmatig korte pauzes werden genomen. Heiko Jeretzky van Rückenwind attendeerde ons op de WORK & MOVE Coach software en bracht ons in contact met BakkerElkhuizen."

Hoe heeft BakkerElkhuizen jullie ondersteund tijdens de lancering?

"Nadat we informatie over de software hadden uitgewisseld, hadden we eerst een vergadering met onze IT-manager om de functionaliteit en technische implementatie te bespreken. Het werd al snel duidelijk dat het programma zonder problemen kon worden geïntegreerd. We besloten toen om een bedrijfsbrede "pilot test" van ongeveer 60 dagen uit te voeren om de acceptatie door de medewerkers te peilen en de effectiviteit van de oplossing te testen. Stefan Reuter van BakkerElkhuizen heeft ons hierbij ondersteund. Vragenlijsten voor werknemers voor en na de proeffase werden geharmoniseerd en digitaal verstuurd. De software in het algemeen en hoe het programma werkt werden in een webinar aan onze medewerkers gepresenteerd. Het webinar werd opgenomen, zodat degenen die er niet "live" bij waren ook achteraf meer te weten konden komen.

BakkerElkhuizen heeft ons goed ondersteund bij het analyseren en presenteren van de onderzoeksresultaten. Uit de resultaten is gebleken dat het belangrijk zou zijn om nog een webinar te houden voor het gebruik van de software op de lange termijn. Alle medewerkers kregen een gedetailleerde presentatie en uitleg over het brede scala aan diepgaande aanpassingsmogelijkheden. Zo konden we nogmaals benadrukken hoe de software iedereen individueel kan ondersteunen. Dit webinar werd ook opgenomen en is beschikbaar voor alle werknemers in onze interne wiki.

Een meerderheid van onze werknemers had zich in de enquêtes uitgesproken voor de invoering van de software en daarom besloot het management om WORK & MOVE Coach drie jaar lang te gebruiken."
Kom meer te weten over WORK & MOVE Software
Hoe is de WORK & MOVE Coach geïntegreerd in het gezondheidsmanagementprogramma van GRBV?
"Het welzijn en de gezondheid van het hele team is erg belangrijk voor ons bij GRBV. Naast ons programma voor toegevoegde waarde voor werknemers, dat ook voordelen voor de gezondheid omvat, houden we elke twee jaar een gezondheidsdag en bieden we onder andere twee keer per week "teamtraining" aan. De aanbiedingen worden zeer goed ontvangen in het bedrijf. De WORK & MOVE Coach helpt werknemers ook om regelmatige lichaamsbeweging en pauzes te integreren in hun beeldschermwerk. Alle actieve en nieuwe werknemers krijgen daarom de mogelijkheid om WORK & MOVE Coach te gebruiken."
 
headphones

Hulp nodig? We zijn er voor je

Kijk bij onze FAQ of neem contact met ons op

thumb

Onze kennis & producten zijn key

Bekijk ons ​​brede aanbod van kennis en producten.

star

Vele klanten gingen je voor

Lees over hun ervaring met BakkerElkhuizen

Copyright © 2024 BakkerElkhuizen

Privacybeleid Algemene voorwaarden Cookie beleid

Selecteer je land en taal