Terug

Performance management is niet zomaar een jaarlijkse evaluatie

Zoals de meeste werknemers wil je het goed doen in je job. Om dat te doen, moet je een duidelijk begrip hebben van wat er van je wordt verwacht en moet je kunnen presteren met de tools die je krijgt. Prestaties op het werk gaan niet alleen over je vaardigheden, maar ook over je bereidheid om prestaties te leveren. Wat gebeurt er als je het gevoel hebt dat er meer vermogen in de tank zit of erger. Je verspilt te veel energie om de benodigde prestaties te krijgen.
Performance management is niet zomaar een jaarlijkse evaluatie

Prestatiemanagement - essentieel!

Als prestatiemanagement goed wordt uitgevoerd, is het een essentiële tool die werknemers helpt hun volledige potentieel te realiseren, terwijl het management en HR wordt geholpen om het maximale uit het personeelsbestand te halen.

Het communicatieproces omvat het verduidelijken van verwachtingen, het stellen van doelen, het identificeren van doelen, het geven van feedback en het beoordelen van resultaten.
‘Wat is prestatiemanagement?’
Performance management is een set van processen en systemen die erop gericht zijn een medewerker te ontwikkelen, zodat hij zijn werk zo goed mogelijk kan uitvoeren.

Performance management is niet zomaar een jaarlijkse evaluatie. Goed prestatiemanagement is een continue, positieve samenwerking tussen jou, je werkplek en je werkgedrag. Door het hele jaar door in contact te blijven met je werkgedrag, kun je de nodige aanpassingen aan je werkplek doorvoeren, waardoor je je prestaties kunt ondersteunen en je productiviteitsdoelen kunt behalen!
Erken het belang
Succes gaat niet alleen over het hebben van technische en zakelijke knowhow, het gaat ook over persoonlijk meesterschap. Naast kennis en ervaring weet een echt effectief persoon de juiste werkplektools in de gegeven situatie toe te passen.

Bedrijven die het belang van persoonlijke prestatievaardigheden erkennen, hun mensen actief opleiden om deze vaardigheden te verbeteren en hen van de juiste apparatuur voorzien, stijgen voortdurend naar de top. Is persoonlijke prestatieontwikkeling een prioriteit in jouw organisatie?
Wat is het doel van prestatiemanagement?
In essentie gaat prestatiemanagement over het meten en verbeteren van de bijdrage van de medewerker aan de organisatie. Een beroemd citaat dat aan Peter Drucker wordt toegeschreven, is dat "als je het niet kunt meten, je het niet kunt verbeteren." Of anders: als je het niet kunt meten, kun je het ook niet managen. Performance management gaat over het meten, beheersen en verbeteren van de bijdrage van het individu aan de organisatie.
Hoe doe je prestatiemanagement?
Er zijn veel manieren om prestatiebeheer uit te voeren. In de literatuur zijn er twee benaderingen als het gaat om prestatie-evaluatie.

Gedragsbenadering: medewerkers worden beoordeeld op hun gedrag en geleverde inspanningen. Gedrag wordt geïdentificeerd en geëvalueerd. Deze aanpak is geschikt voor het geven van gedetailleerde feedback op gedrag en het in kaart brengen van gewenst toekomstig gedrag. Deze aanpak is geschikt wanneer individuele resultaten moeilijk te meten zijn. Voorbeelden zijn individuele spelers in een team, ondersteunend personeel en (vaak) HR-professionals.

Resultaatgerichte aanpak: bij deze aanpak worden medewerkers beoordeeld op objectieve criteria. De focus ligt niet op input maar op output, zowel in kwaliteit als kwantiteit. Deze aanpak is geschikt wanneer er meerdere manieren zijn om het werk te doen. Het eindresultaat staat centraal, niet hoe het is gedaan. Voorbeelden hiervan zijn callcentermedewerkers met specifieke successtatistieken, evenals verkoopprofessionals. Ook de evaluatie van advocaten en accountants is zeer resultaatgericht, aangezien zij hun declarabele uren bijhouden.

Hier zijn 5 tips die jou het beste zullen begeleiden bij het optimaal benutten van het personeelsbeheerproces binnen jouw organisatie:
 
  • Betrek de medewerker actief;
  • Creëer een cultuur van continu leren;
  • Creëer een robuust 360-graden feedbacksysteem;
  • Investeer in een goed prestatiemanagementsysteem;
  • Creëer één goed personeelsbestand.
Hoe kan BakkerElkhuizen helpen om Performance Management te verbeteren?
Wij kunnen je helpen om jouw medewerkers de juiste tools aan te reiken om mee te werken. Omdat wij de ‘ergonomische specialist’ zijn weten wij alles over het inrichten van een werkplek. Ook heeft niet iedere medewerker dezelfde apparatuur nodig en daarom staan ​​wij voor je klaar om je het advies te geven dat jij nodig hebt.
 
  • Misschien interessant om te lezen: Whitepaper: werkstations ontwerpen
  • Misschien interessant om te lezen: Hoe richt je een mobiele werkplek in?
  • Wellicht interessant om te lezen: Hoe richt je een vaste werkplek in?
En kijk natuurlijk eens naar onze producten!
headphones

Hulp nodig? We zijn er voor je

Kijk bij onze FAQ of neem contact met ons op

thumb

Onze kennis & producten zijn key

Bekijk ons ​​brede aanbod van kennis en producten.

star

Vele klanten gingen je voor

Lees over hun ervaring met BakkerElkhuizen

Copyright © 2024 BakkerElkhuizen

Privacybeleid Algemene voorwaarden Cookie beleid

Selecteer je land en taal