Selecteer uw regio

Hoe kies je een zakelijke laptoptas?

We noemden het al vaker, maar flexibel werken zorgt ervoor dat we veel van werkplek wisselen. De keuze voor een goede zakelijke laptoptas wordt dan steeds belangrijker. Maar hoe kies je nu de tas die het meest geschikt is en het beste past bij je werksituatie?

Download als PDF Waarom is een goede tas belangrijk?
Alleen een laptop weegt vaak al tussen de 2 en de 4 kilo. Een tas met laptop en accessoires, zoals een muis, extern toetsenbord, papieren en portemonnee heeft dan ook al snel een gewicht tussen de 4 en 6 kilo. Een rugzak met deze zwaarte heeft belangrijke voordelen ten opzichte van ‘gewone’ laptoptassen met een schouderband. Zo is het energieverbruik lager, de houding beter en de spierspanning is meer symmetrisch verdeeld over de linker- en rechterzijde van het lichaam. Maar of het nu gaat om een rugzak of schoudertas, het advies van gezondheidsexperts luidt: met een tas die 4 tot 6 kilo weegt is de maximale afstand die je af zou moeten leggen slechts 90 meter (Mital et al., 1993). Op langere afstanden adviseren zij om een trolley te gebruiken en zo het lichaam, met name de rug, te ontlasten.


hoe kies ik een zakelijke laptoptasHoe wordt de tas gebruikt?
Om een passende laptoptas uit te zoeken, is het belangrijk om van te voren te bedenken hoe de tas wordt gebruikt. Wandel je vaak langere afstanden met de tas, bijvoorbeeld omdat u veel met het openbaar vervoer reist. Of loop je juist alleen korte afstanden van de auto naar de werkplek? Misschien ga je juist met de fiets naar het werk en werkafspraken? Dit is belangrijke informatie om te bepalen welke soort zakelijke laptoptas past bij je gebruik. Een laptoprugzak is bijvoorbeeld handig voor het reizen met het OV, maar door de rug belasting minder geschikt om lange afstanden mee te lopen. Een trolley is minder geschikt om veel trappen mee te lopen, maar juist wel om langere afstanden te wandelen. Werk je tot slot veel onderweg op plekken waar niet altijd een tafel beschikbaar is, bijvoorbeeld in de lobby van een hotel, dan is de ErgoTraveller: een ergonomische laptoptas waarmee je vanuit de tas zelf kunt werken, een goed hulpmiddel.


zakelijke laptoptas

Wat neem je mee?
Een andere belangrijke vraag bij de keuze voor de juiste laptoptas is natuurlijk: wat wil je meenemen in de tas? Neem je alleen de laptop en accessoires mee of heb je bijvoorbeeld ook vaak documenten nodig? Een gewone laptoptas is lekker compact en heeft daardoor weinig opbergruimte naast de laptop en accessoires. Een trolley heeft juist meer opbergruimte dan een laptoptas of rugtas. Ga je vaak op korte zakenreizen met het vliegtuig? Dan is een trolley ook geschikt om als handbagage mee te nemen.
Download als PDF
Registreer u nu eenmalig om dit kennisartikel te downloaden.

Wist u dat de meeste van onze kennisartikelen te downloaden zijn?

Je hoeft je slecht één te keer registreren om vrij toegang te krijgen tot alle downloads!
Al geregistreerd?
E-mail / Gebruikersnaam
Wachtwoord
Ik heb nog geen account?
Registreren
Registreer u nu eenmalig om dit kennisartikel te downloaden.

Wist u dat de meeste van onze kennisartikelen te downloaden zijn?

Je hoeft je slecht één te keer registreren om vrij toegang te krijgen tot alle downloads!
Voornaam
Tussenvoegsel
Achternaam
E-mail
Wachtwoord
Vul hieronder je e-mailadres in en je ontvangt binnen enkele ogenblikken een nieuw wachtwoord
E-mail

Meer informatie

Naam *
Bedrijf
Telefoon
E-mail *
Bericht *
Velden met (*) zijn verplicht
view catalog onlineBekijk catalogus online download pdf catalogDownload catalogus