Selecteer uw regio

Hoe kiest u een zakelijke laptoptas?

Uw bureau in een tas
Thuis werken, onderweg, elke dag aan een ander bureau op kantoor. Een van de gevolgen van flexibel werken is het regelmatig wisselen van werkplek. En iedere keer nemen we ons toetsenbord, muis, laptopstandaard en laptop weer mee. Een goede laptoptas is dan eigenlijk een niet te missen accessoire. Zeg maar het bureau in uw tas, zodat u op iedere werkplek met de juiste werkhouding aan de slag kunt.

Waarom is een goede tas belangrijk?
Een laptop weegt vaak al tussen de 1,5 en de 4 kilo. Een tas met laptop en accessoires, zoals een muis, extern toetsenbord, papieren en portemonnee heeft dan ook al snel een gewicht tussen de 4 en 6 kilo. Een laptop rugzak heeft veel voordelen ten opzichte van laptoptassen met een schouderband. Zo is uw houding beter (doordat de tas op twee schouders rust en niet een van de schouders lager laat hangen) en de spierspanning is meer symmetrisch verdeeld over de linker- en rechterzijde van het lichaam.
 
Maar of het nu gaat om een rugzak of schoudertas, het advies van gezondheidsexperts luidt: met een tas die 4 tot 6 kilo weegt is de maximale afstand die je af zou moeten leggen slechts 90 meter (Mital et al., 1993). Op langere afstanden adviseren zij om een trolley te gebruiken en zo het lichaam, met name de rug, te ontlasten.
Hoe wordt de tas gebruikt?
Maar voordat we de keuze maken tussen een schoudertas (sleeve), trolley of rugzak. Is de eerste vraag die we onszelf moeten stellen waarvoor gebruikt u de tas het meest? Wandelt u vaak langere afstanden met de tas, bijvoorbeeld omdat u veel met het openbaar vervoer reist. Of loopt u juist alleen korte afstanden van de auto naar de werkplek? Misschien gaat u juist met de fiets naar het werk? Dit is belangrijke informatie om te bepalen welke soort zakelijke laptoptas past bij uw gebruik.

Een laptoprugzak of sleeve is bijvoorbeeld handig voor het reizen met het OV, maar door de rugbelasting minder geschikt om lange afstanden mee te lopen. Een trolley is minder geschikt om veel trappen mee te lopen, maar juist wel om langere afstanden te wandelen of mee te nemen op zakenreis. Werkt u tot slot veel onderweg op plekken waar niet altijd een tafel beschikbaar is, bijvoorbeeld in de lobby van een hotel, dan is de ErgoTraveller: een ergonomische laptoptas waarmee u vanuit de tas zelf kunt werken, een goed hulpmiddel.

Laptop rugzak
Een laptop rugzak is een rugzak met een speciaal compartiment waarin u uw laptop opbergt.
  • Een rugzak beschermt uw laptop tegen krassen en stof.
  • Een rugzak heeft meerdere vakken waar uw accessoires makkelijk mee kunnen.
  • Dankzij schouderbanden is de rugzak geschikt als u moet lopen, fietsen en veel met het openbaar vervoer reist. Het gewicht is goed verdeeld over de beide schouders.
Laptop sleeve
Een sleeve is een volledig beschermende hoes die om uw laptop past.
  • Een sleeve beschermt uw laptop tegen krassen en stof.
  • Handig wanneer u zonder grote rugzak op pad wilt, maar wel uw laptop wilt beschermen.
  • Wilt u toch op pad met een tas? Dan hebben onze sleeves en afneembare schouderriem die u eenvoudig op kan bergen.
  • Er blijft niet veel ruimte over voor andere accessoires.

Laptop trolley
Een laptoptrolley is een efficiënte combinatie van laptoptas en reistrolley. Ideaal voor de mobiele werker die veel onderweg is.
  • Uw laptop blijft goed beschermd tijdens de reis en u hebt bovendien alle ruimte om zakelijke documenten op een nette manier te vervoeren.
  • Geschikt wanneer u (veelvuldig) grotere afstanden moet lopen.
  • U heeft geen zware tas op uw rug.
Reist u met het vliegtuig, dan neemt u de laptop trolley zonder problemen mee als handbagage. Wel net zo handig wanneer u tijdens de reis nog aan het werk wil. Let wel op: controleer altijd eerst bij de vliegtuigmaatschappij goed of uw laptop trolley voldoet aan de maximale afmetingen van de handbagage. 
Hoe vindt u het juiste formaat laptopvak?
Wanneer u weet wat voor soort laptoptas u wilt dan moet uw laptop natuurlijk wel netjes in uw tas passen. Hij moet daarom niet te groot zijn, want dan schuift hij heen en weer en vergroot u de kans op beschadigingen. Een te klein formaat kan natuurlijk ook niet. Het is daarom belangrijk dat u voor het kopen van een tas goed op het formaat van het laptopvak let. Dit formaat wordt (meestal) uitgedrukt in inches.
 
Nadat u het formaat van uw laptop hebt berekend, is het belangrijk dat u zeker weet dat uw laptop in de laptoptas past. Om hier zeker van te zijn, is het handig om naast het inchformaat van uw scherm, ook de volledige lengte, breedte en dikte van uw laptop op te meten.

Hoeveel inch is mijn laptopscherm?
Als u niet goed weet hoe groot uw laptop nu daadwerkelijk is, dan kunt u dit eenvoudig meten met behulp van een meetlint. U dient de afstand over de diagonaal van het scherm te meten, zoals aangegeven op de afbeelding. Vervolgens rekent u de centimeters om naar het bijbehorende inch formaat. Op het internet staan genoeg omrekentools die dit voor u uitrekenen.
 
Voorbeeld: 
Wanneer uw schermdiagonaal tussen de 35,8 en de 39,6 cm bedraagt, dan hebt u een 15 of 15.6 inch laptop. Een laptoptas tot 15.6 inch is dan geschikt voor u.
 
Let wel op: sommige laptops hebben een brede rand om het scherm heen zitten. Heeft uw laptop dat ook? Meet deze rand dan mee. Het kan namelijk zijn dat uw 15 inch laptop door die rand alsnog niet in een 15 inch tas past. Het is dan verstandig om een grotere tas te kiezen.
Conclusie
De keuze van de juiste laptoptas is gebaseerd op het beantwoorden van een aantal vragen:

1. Hoe reist u? Met OV, in de auto, lopend of op de fiets?
2. Heeft u veel trappen, legt u korte afstanden of juiste lange afstanden lopend af?
3. Wat neemt u mee in uw tas? Alleen de laptop met enkele accessoires of ook documenten. Met andere woorden hoe belangrijk is extra opbergruimte voor u?

En dan wil het oog ook wat. Welke tas heeft de juiste functionaliteiten, is geschikt voor het vervoer dat u gebruikt en de afstanden die u lopend aflegt en ziet er ook nog mooi uit.
Registreer u nu eenmalig om dit kennisartikel te downloaden.

Wist u dat de meeste van onze kennisartikelen te downloaden zijn?

Je hoeft je slecht één te keer registreren om vrij toegang te krijgen tot alle downloads!
Al geregistreerd?
E-mail / Gebruikersnaam
Wachtwoord
Ik heb nog geen account?
Registreren
Registreer u nu eenmalig om dit kennisartikel te downloaden.

Wist u dat de meeste van onze kennisartikelen te downloaden zijn?

Je hoeft je slecht één te keer registreren om vrij toegang te krijgen tot alle downloads!
Voornaam
Tussenvoegsel
Achternaam
E-mail
Wachtwoord
Vul hieronder je e-mailadres in en je ontvangt binnen enkele ogenblikken een nieuw wachtwoord
E-mail
Meer informatie
Naam *
Bedrijf
Telefoon
E-mail *
Bericht *
Velden met (*) zijn verplicht
view catalog onlineBekijk catalogus online download pdf catalogDownload catalogus