Terug

De perfecte kantooromgeving begint met een bureau en stoel

Medewerkers brengen het grootste deel van hun dag door op kantoor. Hoewel de ruimtes die veel medewerkers delen met één of meerdere collega's in de eerste plaats werkplekken zijn, moet bij de inrichting ook rekening worden gehouden met het welzijn van de medewerkers. Experts weten dat kantoorinrichting een beslissende invloed heeft op de bereidheid van werknemers om te presteren en hun gezondheid.
De perfecte kantooromgeving begint met een bureau en stoel

Het Bureau

Veel opties voor bureaus
De meest ideale bureaus ondersteunen de medewerkers om comfortabel, veilig en ergonomisch te werken, zowel op kantoor als thuis. Kantoorbureaus zijn meestal pragmatischer dan esthetisch, maar er moet nog steeds een bepaald ontwerpniveau zijn om ervoor te zorgen dat het bureau goed past in de kantooromgeving. Er zijn zoveel verschillende bureaus, maar de vraag naar welzijn mag niet lijden vanwege een lage prijs. In het beste geval past een goed bureau goed samen met een ergonomische bureaustoel. Maar ook factoren zoals ondersteuning van de verkoper, garanties en montagetijd moeten in aanmerking worden genomen.

WORK & MOVE bureaus
We vertellen je graag waarom de WORK &MOVE desk 160x80 en de WORK &MOVE desk 120x70 een van de beste bureaus zijn voor op kantoor en in je thuiskantoor.
Uitstekende kwaliteit
Dit bureau onderscheidt zich door zijn kwaliteit en is oerdegelijk stabiel, in tegenstelling tot sommige staande bureaus die een beetje wiebelig kunnen worden wanneer ze volledig zijn uitgeschoven tot hun hoogste niveau. Het bureau kan snel en eenvoudig van hoogte veranderen, met een soepele en stille actie. Het heeft verder ook een anti-botsmechanisme (wat betekent dat als het bureau daalt en iets raakt - zoals jouw stoel, het stopt). Kabelbeheer is ook inbegrepen in dit bureau. Dat betekent; vanaf nu geen zichtbare (vervelende) kabels meer op je bureau. De bureaus worden ook ondersteund door een indrukwekkende garantie van vijf jaar.

Gratis WORK & MOVE™ Software
Je krijgt een gratis licentie van één jaar van onze WORK &MOVE™ Software met dit bureau. De gebruiker kan eenmalig het optimale ergonomische zit- en staprofiel instellen met de WORK & MOVE ™ SoftwareCoach. Wanneer het bureau wordt gebruikt als een gedeeld bureau, kan elke gebruiker zijn eigen profiel gebruiken. Wanneer iemand zijn laptop aansluit op de desk, kun je direct kiezen of het bureau naar jouw persoonlijke zit- of stahoogte moet. De software herinnert je eraan wanneer het tijd is om op te staan met een pop-upvenster op basis van jouw actieve computertijd, die wordt gemeten aan de hand van jouw muis- en toetsenbordgebruik.

Verhoog je concentratie, creativiteit en conditie op het werk door binnen enkele seconden optimaal af te wisselen tussen zitten en staan. Het WORK &MOVE zit-sta bureau biedt de ideale ergonomische zit- of stahoogte voor elke gebruiker voor een comfortabelere en ergonomischere manier van werken.

De Bureaustoel

Langdurig zitten
Statisch langdurig zitten wordt over het algemeen beschouwd als een belasting van lichaam en geest (Biswas et al., 2015, Kaillings et al. 2021). Spieren en gewrichten worden herhaaldelijk en continu op dezelfde manier gebruikt gedurende een lange periode (Feveile et al., 2002), wat resulteert in stijve spieren en verhardende gewrichten. Het hebben van de juiste stoel om jouw welzijn te garanderen is erg belangrijk. Een ergonomische bureaustoel kan een van de weinige dingen zijn die pijn kan voorkomen bij het werken aan een bureau.

Actief zitten
Bewegen en sporten hebben een positief effect op de gemoedstoestand. Niet alleen verminderen ze psychologische stress, maar er zijn ook aanwijzingen dat cognitieve prestaties kunnen worden verbeterd door lichaamsbeweging (Mualem et al., 2018). Daarom moet lichaamsbeweging ook zittend mogelijk zijn. Het gaat om zogenaamd 'actief zitten' of 'dynamisch zitten'. Hier wordt de zitpositie regelmatig gewijzigd. Zitten wordt dus een actieve activiteit en is niet langer passief en statisch. De bureaustoel moet daarom een stimulerend effect hebben op actief zitten en veranderingen in de werkhouding mogelijk maken of zelfs uitlokken.

Onze ergonomische stoelen
Investeren in een van deze bureaustoelen zal jouw comfort verbeteren en ervoor zorgen dat jouw lichaam zich in die ideale positie bevindt en de hele dag actief zitten ondersteunt. Je kunt urenlang je taken uitvoeren zonder je zorgen te maken dat je aan het einde van de dag last hebt van blessures. Investeren in één goed kantoorklimaat is daarom van vitaal belang - net zo belangrijk als het verkrijgen van de meest ideale pc, laptop en randapparatuur - vooral in combinatie met een uitstekend staand bureau.

Blijf verder lezen om de perfecte bureaustoel voor jouw medewerkers te vinden.
 
Gids: Hoe actief en gezond te zitten
  • Kies een stoel met een dynamische functie (kantelmechanisme: vooruit en achteruit of 3D in elke richting), dit leidt automatisch tot actief zitten en vaak van positie veranderen 
  • "De beste houding, is de volgende houding", wat betekent dat beweging belangrijker is dan statische 'houding'.
  • Een hogere (open) zithouding, met een hoek van meer dan 90° tussen romp en dijen, helpt je om recht te zitten, het lichaamsgewicht naar je dijen te verplaatsen en de spieren van je benen te activeren
  • Wil je een bepaalde periode goed (vaak minder actief) met de juiste ondersteuning zitten, zorg er dan voor dat je helemaal achterin je stoel gaat zitten en maak gebruik van de rugleuning. Zorg ervoor dat de rugleuning en lendesteun zo zijn afgesteld dat je rug goed wordt ondersteund, omdat dit je helpt om een meer neutrale positie te behouden
headphones

Hulp nodig? We zijn er voor je

Kijk bij onze FAQ of neem contact met ons op

thumb

Onze kennis & producten zijn key

Bekijk ons ​​brede aanbod van kennis en producten.

star

Vele klanten gingen je voor

Lees over hun ervaring met BakkerElkhuizen

Copyright © 2024 BakkerElkhuizen

Privacybeleid Algemene voorwaarden Cookie beleid

Selecteer je land en taal