Terug

Nationale Nederlanden

Een nog gezondere, bewustere start van 2020 bij Nationale Nederlanden. Ze hebben een nieuwe stap gezet in hun al bestaande vitaliteitsbeleid. Ze stapten over van CtrlWORK software naar WORK & MOVE employee wellbeing software. Belangrijkste reden was dat de nieuwe software beter aansloot bij hun vitaliteitsbeleid. Hierbij promoot Nationale Nederlanden (NN) bewegen op de werkplek en korte momenten van actie.
Nationale Nederlanden
Vitaliteitsbeleid
“We maakten al gebruik van software om onze collega’s bewust te laten worden van het nemen van korte herstelmomenten. Op het moment dat we hoorden dat WORK & MOVE de opvolger was van CtrlWORK en meer de nadruk kwam te liggen op het stimuleren van beweging tijdens het werk, waren we gelijk enthousiast. Bij WORK & MOVE draait het niet alleen om de mentale en fysieke herstelmomenten, maar is er ook meer aandacht voor de leefstijl en het afwisselend bewegen dan bij CtrlWORK,” vertelt Marion Pronk (HR Specialist Arbeid en Gezondheid). “We willen mensen zichzelf verder laten ontwikkelen. Mensen bewust laten zijn van wat beweging op de werkvloer voor positieve gevolgen met zich meebrengt. We zeggen niet alleen dat je meer moet bewegen, maar we willen daarin ook zo laagdrempelig mogelijk ondersteuning bieden. En WORK & MOVE sluit daar perfect bij aan.”

WORK & MOVE stimuleert niet alleen de fysieke beweging. Door de tips en het even afstand nemen van je werk wat je aan het doen bent, komen ook je hersenen tot rust. Uiteindelijk heeft dit een aantoonbaar positief effect op de productiviteit en creativiteit van medewerkers. Dus zowel de fysieke als de mentale component worden met behulp van WORK & MOVE gestimuleerd.
Implementatie
We hebben met een kleine groep de WORK & MOVE software getest, en we waren al snel overtuigd. De software sluit perfect aan op het vitaliteitsbeleid en het stimuleert de eigen verantwoordelijkheid van de medewerker. De implementatie riep geen vragen op. Alle NN medewerkers hebben de beschikking over de WORK & MOVE software, op hun computer. Iedere werkdag start WORK & MOVE automatisch op, en geeft het persoonlijke adviezen over werkgedrag en verbeterpotentieel. Ook is op ons intranet portaal aandacht besteed aan de mogelijkheden van WORK & MOVE.
Uitdaging in gedragsverandering
We zijn altijd op zoek naar haakjes die er in je eigen leefomgeving zijn om te werken aan vitaliteit. De tips in WORK & MOVE vormen dat haakje. Door de pitstops die je krijgt met de software, krijg je een reminder hetgeen je jezelf tot doel had gesteld. Het versterkt mijn gedrag van wat ik al weet. Het verandert de mindset van onze medewerkers,” vertelt Marion enthousiast. Op de vraag bij wie de verantwoordelijkheid ligt rondom vitaliteit, is het antwoord tweeledig. Uiteraard moeten wij als organisatie onze verantwoordelijkheid nemen en de randvoorwaarden creëren. Maar daar blijft het niet bij. Ook de werknemer heeft zijn verantwoordelijkheden. Hij/zij zal goed voor zichzelf moeten zorgen zowel fysiek als mentaal.

“Bij NN bestaat de mogelijkheid om thuis te werken. Dat is in veel van de gevallen vaak tijdbesparend; je hebt geen reistijd en eventuele files worden vermeden. Echter bij thuiswerken is er veel minder gevoel vanuit de leidinggevende, hoe zit de medewerker in z’n vel, hoelang men werkt? Neemt men wel een lunchpauze? Of blijft men aaneengesloten doorwerken? WORK & MOVE helpt ons om de NN medewerkers te attenderen op deze mentale en fysieke herstelmomenten, “ aldus Marion. “WORK & MOVE is die vriendelijke stok achter de deur. Die aangeeft dat de boog niet altijd gespannen kan staan.”
Bewegend werken
Al onze voorlichting, zowel over de werkplek op kantoor als thuis, draait om hoe belangrijk bewegen is. En de software maakt de medewerker bewuster van zijn gedrag. Maar niet alleen de software is een belangrijk onderdeel van ons beleid. We organiseren ook vitaliteitsactiviteiten zoals Fit 20, Yoga & hardlopen. Wanneer dit zaadje is geplant, dan is het aan de medewerker om er iets mee te gaan doen.

"De mensen die klachten hebben leven ernaar, de mensen die geen klachten hebben zijn moeilijker te overtuigen om herstelmomenten in te lassen, meer te bewegen of af te wisselen van houding."
bakkerelkhuizen
De WORK & MOVE tips
WORK & MOVE bevat meer dan 1.500 tips op het gebied van onder andere fysieke fitheid, mentale fitheid, slimmer werken en sneltoetsen. En die tips sluiten aan bij onze voorlichting en waar ons verhaal als organisatie op gebaseerd is. De NN medewerker bepaalt zelf welke tips relevant zijn, en zet als het ware deze content aan.
 
headphones

Hulp nodig? We zijn er voor je

Kijk bij onze FAQ of neem contact met ons op

thumb

Onze kennis & producten zijn key

Bekijk ons ​​brede aanbod van kennis en producten.

star

Vele klanten gingen je voor

Lees over hun ervaring met BakkerElkhuizen

Copyright © 2024 BakkerElkhuizen

Privacybeleid Algemene voorwaarden Cookie beleid

Selecteer je land en taal