Selecteer uw regio

In the picture: de Evoluent muis

Hij lijkt misschien een triviaal onderdeel van onze comfortabel ingerichte werkplek, de computermuis. Echter, hoe klein hij ook is, niets is minder waar. Dit begint al met het gegeven dat computergebruikers meer dan de helft van de tijd (53% om precies te zijn) met de muis werken. Dat is een behoorlijke tijd en bovendien is ‘muizen’ een intensieve en eentonige bezigheid. Het is dus van belang dat de computerwerker het muisgebruik zo prettig mogelijk ervaart, oftewel met de juiste muis en in de beste – lees: meest ergonomische- houding.
Download als PDF
Natuurlijke werkhouding
Als we beginnen met het laatste. Een (werk)houding is het best vol te houden naarmate deze zoveel mogelijk natuurlijk is. Dat geldt ook voor de manier waarop je de muis gebruikt. Bij een standaard muis is de pols volledig gedraaid, oftewel de handpalm naar beneden. Dit is een niet-natuurlijke houding. Wanneer je de pols draait in de ‘handschudgreep’, zoals te zien is op bijgaande afbeelding, komt deze in een neutrale houding te staan. Dat houd je makkelijker vol en is tegelijkertijd prettiger. En hoe comfortabeler je achter de computer zit, des te productiever je bent.
verticale muis fout en goed

Gelukkig zijn er oplossingen om deze natuurlijke houding te creëren. Met een zogenaamde verticale ergonomische muis zorg je ervoor dat de pols automatisch in die gewenste neutrale stand staat, wanneer je met de muis aan het werk bent. Als specialist op ergonomische computeraccessoires, heeft BakkerElkhuizen één van de meest geavanceerde verticale muizen in het assortiment, genaamd Evoluent. Beter gezegd: de Evoluent-familie.

evoluent muis comfortabel

De Evoluent-familie
De Evoluent-muizen kenmerken zich door eenvoud in gebruik en prachtig design. Daarnaast is bij de ontwikkeling rekening gehouden met grote en kleinere handen, voor elk wat wils dus. De Evoluent muis heeft 5 knoppen die individueel programmeerbaar zijn; zo klik je met de duimknop om vooruit te gaan, is de middelste knop voor de rechtermuisklik, etc. Ook kun je bij de Evoluent de cursorsnelheid instellen met de + en – knop. Dit biedt meer mogelijkheden, tevens verminder je hiermee het aantal clicks en bewegingen dat nodig is voor je dagelijkse computertaken. Het kost weinig tijd om aan de Evoluent te wennen; het design van deze verticale muis is er helemaal op gericht dat hij zo prettig mogelijk in de hand ligt en makkelijk in gebruik is. Bovendien werkt de Evoluent muis snel en nauwkeurig.

De Evoluent-muis is in verschillende varianten verkrijgbaar, voor links- en rechtshandigen, grote en kleinere handen en al dan niet draadloos. Een overzicht van de Evoluent-familie: Klik op de muis voor meer informatie.


Bekijk hier alle muizen in het assortiment van BakkerElkhuizen
Download als PDF
Registreer u nu eenmalig om dit kennisartikel te downloaden.

Wist u dat de meeste van onze kennisartikelen te downloaden zijn?

Je hoeft je slecht één te keer registreren om vrij toegang te krijgen tot alle downloads!
Al geregistreerd?
E-mail / Gebruikersnaam
Wachtwoord
Ik heb nog geen account?
Registreren
Registreer u nu eenmalig om dit kennisartikel te downloaden.

Wist u dat de meeste van onze kennisartikelen te downloaden zijn?

Je hoeft je slecht één te keer registreren om vrij toegang te krijgen tot alle downloads!
Voornaam
Tussenvoegsel
Achternaam
E-mail
Wachtwoord
Vul hieronder je e-mailadres in en je ontvangt binnen enkele ogenblikken een nieuw wachtwoord
E-mail
Meer informatie
Naam *
Bedrijf
Telefoon
E-mail *
Bericht *
Velden met (*) zijn verplicht
view catalog onlineBekijk catalogus online download pdf catalogDownload catalogus