Terug

Capgemini

Capgemini heeft in Nederland zo'n 4.000 medewerkers en wat ze dan veelal doen is achter de computer werken en dat doen ze dan heel de dag zittend. "Wij weten dat het niet gezond is om heel de dag te zitten en daarom bieden wij al onze medewerkers WORK & MOVE aan."
Capgemini
"Ze worden gestimuleerd van hun stoel af te komen"
Annelies Hermens Health Manager bij Capgemini, zegt het volgende over WORK & MOVE. "Het is een persoonlijke coach die onze medewerkers adviseert, wat hun optimale werk-rust en ontspan schema is. WORK & MOVE stimuleert medewerkers om mentale herstelmomenten (zogenaamde pitstops) in te lassen. Met als doel om gezonder, fitter en duurzamer hun werk te doen."
Medewerker in control
Capgemini vindt dat alle medewerkers in control moeten zijn over hun eigen opvolging. Hermens: “WORK & MOVE is een persoonlijke coach die onze medewerkers adviseert wat hun optimale werk, rust en ontspanschema is. En WORK & MOVE helpt daarbij doordat het ze stimuleert pitstops te nemen. Ze worden gestimuleerd van hun stoel af te komen, ze krijgen oefeningen aangereikt waarmee ze zich kunnen ontspannen en op die manier kunnen ze uiteindelijk gezonder, fitter en duurzamer hun werk doen. Je krijgt advies maar de medewerker blijft te allen tijde 'in control' en houdt de regie in handen over wat ie wel én niet doet."

Te lang zitten is niet goed, maar ook te lang staan zorgt voor ongemakken: je gaat bijvoorbeeld doorhangen wat belastend is voor het lichaam. Het is belangrijk dat je zelf bepaalt hoe vaak je wisselt van houding en hoelang je wilt staan of zitten. Met WORK & MOVE kan een medewerker geheel zelf zijn/haar persoonlijke wensen instellen. WORK & MOVE kent vier voorgedefinieerde zit-sta profielen waar men uit kan kiezen. Echter, er zijn ook medewerkers die hun zit-sta profiel zelf willen instellen, dit is daarom ook mogelijk gemaakt binnen de software.
bakkerelkhuizen
Slechts één keer instellen
Een belangrijk voordeel van WORK & MOVE is, dat de software jouw persoonlijke instellingen onthoudt doordat het zit-sta bureau te bedienen is vanaf je device middels een sneltoetscombinatie. Je stelt eenmalig de ideale zit- en stahoogte in. Deze instellingen gaan niet verloren wanneer je van zit-sta bureau wisselt, omdat de software per user (account) wordt geïnstalleerd. 
 
Periodieke interventies in het beeldscherm
"WORK & MOVE laat zien wanneer het tijd is om van houding te veranderen. De gebruiker kan met één sneltoetsencombinatie of door middel van één simpele muisklik direct naar de vooraf ingestelde zit of sta hoogte gaan. Ben je wel op jouw laptop aan het werk, maar is er geen zit-sta bureau in de buurt? Ook dan krijg je interventies op de momenten dat het tijd is om van houding te wisselen. Overigens kan de gebruiker altijd doorwerken en een interventie 'negeren'.

Hermens vervolgd: "We zien in wetenschappelijk onderzoek dat als we onze medewerkers stimuleren om naast beeldschermwerk wat actiever te zijn, dat medewerkers uiteindelijk productiever zijn, beter kwaliteit van het werk leveren en aan het einde van hun werkdag met meer energie naar huis gaan."
De uitrol
“De uitrol van WORK & MOVE hebben we niet alleen gedaan”, vertelt Hermens tenslotte. “Daarbij hebben we gedurende het hele proces ErgoDirect betrokken en die hebben werkelijk iedere vraag die wij hadden over het pakket beantwoord. Voor Capgemini is WORK & MOVE een perfecte tool omdat we daarmee al onze medewerkers kunnen bereiken. De mensen die bij Capgemini werken zijn over het algemeen super gedreven mensen die alleen maar aan het werk blijven en daarmee is het wat lastiger om ze in beweging te krijgen. Met WORK & MOVE kunnen we ze dat zetje geven zodat ze toch goed voor zichzelf blijven zorgen".
 
Bekijk wat WORK & MOVE voor jou kan betekenen

Nog niet overtuigd? Lees dan onderstaande artikelen

Caterpillar
Caterpillar

Het nieuwe WORK & MOVE kantoor bij Caterpillar Work Tools.

Nationale Nederlanden
Nationale Nederlanden

Een nog gezondere, bewustere start van 2020 bij Nationale Nederlanden. Ze hebben...

WORK & MOVE zorgt voor meer afwisselend staand en zittend werken
WORK & MOVE zorgt voor meer afwisselend staand en zittend werken

Zijn mensen te nudgen met software dat ze vertelt wanneer het tijd is om weer te...

headphones

Hulp nodig? We zijn er voor je

Kijk bij onze FAQ of neem contact met ons op

thumb

Onze kennis & producten zijn key

Bekijk ons ​​brede aanbod van kennis en producten.

star

Vele klanten gingen je voor

Lees over hun ervaring met BakkerElkhuizen

Copyright © 2024 BakkerElkhuizen

Privacybeleid Algemene voorwaarden Cookie beleid

Selecteer je land en taal