Terug

Hoe kan je het geluk en de productiviteit van werknemers verhogen?

Gelukkige werknemers presteren beter, ondersteunen bedrijfsinnovatie en zullen minder snel vertrekken. Wanneer jouw team gelukkig, loyaal en betrokken is, zijn de winsten en het succes van jouw afdeling aanzienlijk hoger.
Hoe kan je het geluk en de productiviteit van werknemers verhogen?
Gelukkige werknemers zijn productiever op het werk
Gelukkige werknemers zijn zelfs 13% productiever! Een onderzoek door de Saïd Business School van de Universiteit van Oxford, in samenwerking met de Britse multinationale telecomfirma BT, heeft een overtuigend verband gevonden tussen geluk en productiviteit. Hoewel meer geld een glimlach op het gezicht van jouw werknemers kan toveren, is het niet de enige manier om hen vrolijk te houden.

Hier zijn suggesties om jouw team tevreden te houden zonder loonsverhogingen aan te bieden. En om jouw medewerkers zich op hun best te laten voelen in jouw organisatie. 
 

Hoe maak je werknemers gelukkig op het werk?

1. Op afstand werken: Bied de mogelijkheid om mobiel vanuit huis te werken
Er zijn werknemers die liever vanuit huis werken, sommigen vinden het helemaal niets en sommigen vinden het heerlijk om de mix te hebben. Uit een studie is gebleken dat de mogelijkheid om op afstand te werken het geluk van werknemers met 20% verhoogt (Tracking Happiness, 2022). Dat bewijst dat het de moeite waard is om jouw werknemers 'mobiel thuiswerken' of hybride werkmodellen aan te bieden.,

Het aanbieden van de juiste productoplossingen zodat jouw werknemers ergonomisch correct kunnen werken in het thuiskantoor is van even groot belang om hen gezond en gelukkig te houden. Wij gaan ervan uit dat je jouw mensen al voorziet van een werklaptop als basisuitrusting om op afstand te kunnen werken. Maar om productieve en gezonde werknemers te creëren of te behouden zou je moeten overwegen om een complete ergonomische inrichting te voorzien. Dit zorgt ervoor dat jouw werknemers gezond en gelukkig blijven zonder dat je fysiek aanwezig bent.
Zo richt je een thuiswerkplek in
2. Pitstops aanmoedigen
Hardwerkende en gemotiveerde werknemers zijn belangrijk, maar tegelijkertijd moet je ervoor zorgen dat jouw werknemers zichzelf niet uitputten. Het lijkt tegenstrijdig om jouw werknemers vaker, maar kleine pauzes te laten nemen, maar het is bewezen dat regelmatige 'pitstops' leiden tot meer productiviteit en welzijn (The Wellbeing Thesis).

Persoonlijke coach
Om je te helpen dit advies en deze manier van werken te integreren, hebben we een persoonlijke coach ontwikkeld in WORK & MOVE™ Software. WORK & MOVE™ Software is jouw persoonlijke coach en zorgt voor voldoende afwisseling tussen digitaal beeldschermwerk en mentale en fysieke beweging. De software adviseert je over een optimaal werk-beweging-pitstop ritme op basis van je persoonlijke behoeften en helpt je om dit persoonlijke ritme eigen te maken.

Zit-sta profiel 
Naast je persoonlijke pitstop profiel kun je ook een persoonlijk zit-sta profiel instellen om meer te bewegen op je werkplek. Kleine pop-up vensters worden op het scherm getoond en motiveren je om periodieke pitstops achter je bureau te nemen van 10 seconden tot 3 minuten. Maar het herinnert je er ook aan wanneer het tijd is om echt op te staan en te bewegen op basis van de kloktijd of jouw actieve computertijd, die wordt gemeten aan de hand van jouw muis- en toetsenbordgebruik.

Door periodieke mentale en fysieke bewegingsmomenten in te bouwen houd je jouw concentratie- en energieniveau zo hoog en stabiel mogelijk, waardoor je minder fouten maakt, de kwaliteit van jouw werk verbetert en beiden in minder tijd doet!
 
Probeer WORK & MOVE gratis
3. Een positieve en passende werkomgeving in het kantoor opbouwen
Een grote invloed op hoe werknemers hun werk kunnen doen is de algehele kantooromgeving. De fysieke inrichting van een kantoor speelt een veel grotere rol in het geluk van werknemers dan je zou verwachten. Het is een eenvoudige vergelijking: hoe comfortabeler je je voelt in je omgeving, hoe gelukkiger je bent, wat leidt tot een hogere productiviteit (Kamarulzaman et al., 2011).

Het perfecte kantoor is een combinatie van een visueel aantrekkelijk ontwerp en praktische bruikbaarheid voor optimale productiviteit in de huidige werkmodellen. Als jouw organisatie al een hybride werkmodel volgt (thuis en op kantoor werken), moet jouw kantoor een bestemming zijn voor samenwerking en sociaal werk, maar met aangewezen stille ruimtes voor geconcentreerd werk. De oplossing: gedeelde bureaus en vergaderruimtes.
 
Leer meer over de flexibele werkplek op kantoor
headphones

Hulp nodig? We zijn er voor je

Kijk bij onze FAQ of neem contact met ons op

thumb

Onze kennis & producten zijn key

Bekijk ons ​​brede aanbod van kennis en producten.

star

Vele klanten gingen je voor

Lees over hun ervaring met BakkerElkhuizen

Copyright © 2024 BakkerElkhuizen

Privacybeleid Algemene voorwaarden Cookie beleid

Selecteer je land en taal