Terug

Nieuwe talenten aantrekken en personeel behouden

Jouw bedrijf is slechts zo goed als de mensen. Daarom is het cruciaal om talenten in je team te hebben, te behouden en aan te trekken. Het verwerven van de beste werknemers in de competitieve wereld van vandaag, is niet eenvoudig. Er zijn creatieve en effectieve manieren om werknemers aan te trekken en te behouden voor jouw bedrijf. We laten je zien hoe BakkerElkhuizen je hierin kan ondersteunen. 
Nieuwe talenten aantrekken en personeel behouden
Algemene acties om toptalenten aan te trekken
Bedrijfsreputatie
Je bedrijf is geweldig, vertel het dan de wereld. Investeer in marketing die potentiële werknemers laat zien hoe geweldig je bent en ondersteun het met een opvallend wervingsproces.

Persoonlijke relaties
Al in de sollicitatiegesprekken met potentiële medewerkers is het belangrijk om een sterke relatie op te bouwen. Een interviewgerichte training en een gestructureerd interviewproces helpen bij het ontwikkelen van een strategie om deze relaties te creëren.

Ontwikkeling
Medewerkers moeten de kans krijgen om zich te ontwikkelen. Bespreek een op maat gemaakt professioneel ontwikkelingsplan en zorg ervoor dat jouw kandidaten tijdens het wervingsproces informeert over dat plan.

Hoe werkplekontwerp je kan helpen om toptalenten aan te trekken

1. Verkoop jouw werkomgeving
Laat kandidaten jouw kantoorruimte zien met 360° foto's of maak videocontent voor een goede eerste indruk. Trek ze aan met een hybride werkcultuur en ergonomisch ingerichte werkplekken voor dat werkconcept. Leg uit dat je focus ligt op een ergonomische manier van werken en vertel ze dat welzijn, comfort en gezondheid van je medewerkers prioriteit is.

Maak foto's van jouw vaste werkplekken, gedeelde bureaus, vergaderruimten, flexwerkplekken en toon ook thuiswerkplekken en mobiele werkplekken.
2. Verbind je merk met maatschappelijke vraagstukken
Jouw bedrijf kan grote maatschappelijke problemen (bijvoorbeeld klimaatverandering, betaalbare gezonde opties of een meer inclusieve wereld) niet alleen oplossen, maar je kunt jouw merk verbinden met een groter doel. Kandidaten die zich inzetten voor het echte probleem dat jouw merk probeert te verbeteren, zullen meer gemotiveerd zijn om zich bij jouw bijdrage aan het goede doel aan te sluiten.

Daarom geloven wij als BakkerElkhuizen in duurzaam en optimaal werken en het bieden van duurzame werkplekoplossingen. We richten ons op duurzaam zijn binnen ons bedrijf en in de hele supply chain, lees meer in ons duurzaamheidsrapport. Zo streven we naar een volledig duurzame werkplek:
3. Bied concurrerende voordelen
Na de pandemie zijn veel grotere bedrijven die op afstand zijn gegaan niet van plan om (volledig) terug te keren naar hun fysieke kantoren. Het is voor veel kandidaten en medewerkers een grote aantrekkingskracht om hybride te blijven en daarom zowel mobiel werken als thuiswerken aan te bieden. 
Zo richt je een thuiswerkplek in
4. Creëer een positieve, flexibele omgeving
Om talenten aan te trekken en te behouden, is een positieve en flexibele werkomgeving een geweldige manier voor positieve employer branding, vergelijkbaar met wat Google doet. De werkcultuur van Google is gebaseerd op vertrouwen en werknemers hebben de vrijheid om te werken wanneer ze willen en hoe ze willen.

Om deze flexibele werkomgeving succesvol te laten zijn, hebben mensen flexwerkruimtes op kantoor nodig, gedeelde bureaus (die snel worden aangepast aan iemands individuele behoeften) en de mogelijkheid om vanuit huis te werken. Voorzie jouw mensen van ergonomische, mobiele werkapparatuur die ze kunnen gebruiken om overal en altijd gezond en comfortabel te werken.
Zo richt je een flexibele werkplek in
5. Luister naar je medewerkers en toon respect
De basis moet een duidelijke functieomschrijving zijn voor elke werknemer. Een functieomschrijving vermeldt duidelijk de dagelijkse verantwoordelijkheden, verwachtingen en kwalificaties voor hun taak en het helpt werknemers hun positie beter te begrijpen. De managers moeten begrijpen wat hun werknemers nodig hebben, om hen ideale leermogelijkheden te bieden. Vragen stellen is de beste manier om dit te doen. En in deze context kan de manager pro-actieve ontwikkelingsplannen voorstellen. Het plannen van een regelmatige één-op-één vergadering met elk teamlid is een goede manier om hun inzichten volledig te begrijpen.

Werknemers die zich gerespecteerd voelen, zijn dankbaarder voor en loyaler aan hun bedrijf. Het is daarom belangrijk om ook hun mentale en fysieke welzijn te controleren. Een respectvolle werkplek brengt enorme voordelen met zich mee voor organisaties. Werknemers die zeggen dat ze zich gerespecteerd voelen, meer tevreden zijn met hun baan, zijn veerkrachtiger, werken meer samen met anderen, presteren beter en creatiever en hebben meer kans om leiding te nemen van hun leiders.
Nieuwe talenten aantrekken en personeel behouden
Wanneer je als werkgever deze vijf punten volgt, maak je het voor potentiële nieuwe werknemers aantrekkelijker om bij jouw bedrijf te komen werken. Ook zullen huidige medewerkers het door het volgen van deze vijf punten aantrekkelijker vinden om hun huidige baan te behouden omdat het een prettige werkomgeving is. 

Bekijk onze producten waarmee medewerkers hun huidige werk op een ergonomische manier kunnen uitvoeren. Zo kun je de huidige werkplekken al ergonomisch gaan inrichten.  
Bekijk onze producten
headphones

Hulp nodig? We zijn er voor je

Kijk bij onze FAQ of neem contact met ons op

thumb

Onze kennis & producten zijn key

Bekijk ons ​​brede aanbod van kennis en producten.

star

Vele klanten gingen je voor

Lees over hun ervaring met BakkerElkhuizen

Copyright © 2024 BakkerElkhuizen

Privacybeleid Algemene voorwaarden Cookie beleid

Selecteer je land en taal