Terug

De 4-daagse werkweek – Betekent niet dat er minder werk wordt gedaan

De 4-daagse werkweek klinkt voor de meeste medewerkers erg aantrekkelijk. Een gecomprimeerd werkschema, in plaats van minder uren, met een weekend van drie dagen klinkt geweldig voor werknemers. Het moet gezegd worden, dat dit werkmodel niet geschikt is voor elk type baan, maar voor de kantoorbranche kan het werken. Bovendien hebben studies aangetoond dat de 4-daagse week ook veel voordelen heeft voor de werkgever. Het is meer dan alleen een manier om getalenteerde professionals aan te trekken.
De 4-daagse werkweek – Betekent niet dat er minder werk wordt gedaan

De voordelen van een 4-daagse werkweek

1. Verhoogde productiviteit
Het bedrijf Perpetual Guardian in Nieuw-Zeeland heeft in hun proefstudie van de 4-daagse werkweek vastgesteld dat werknemers hetzelfde productiviteitsniveau handhaven. Vooral het stressniveau daalde met 45% to 38%. Verder werden verbeteringen in werkplezier, teamwork, work-life balance en bedrijfsloyaliteit getoond. Dit alles leidt tot een verbeterd moreel en minder afwezigheden, omdat de medewerkers gelukkiger en meer gefocust zijn in hun rol.

Om de productiviteit van jouw personeel ook tijdens computerwerk te verhogen, moet je hen de juiste, ergonomische werkinstrumenten bieden, bijvoorbeeld documenthouders. Met documenthouders kan je papierwerk of digitale apparaten op een hoogte, hoek en positie op jouw bureau plaatsen om een goede houding tijdens het lezen te garanderen. Met een documenthouder kan je gegevens op een comfortabele en productievere manier lezen en invoeren.
2. Een gelijkwaardige werkplek
Onderzoek naar de loonkloof tussen mannen en vrouwen van het Government Equalities Office wees uit dat ongeveer twee miljoen Britten momenteel geen werk hebben vanwege verantwoordelijkheden voor kinderopvang. Met 4-daagse werkweken zouden werknemers meer tijd met hun gezin kunnen doorbrengen en zorg- en werkverplichtingen beter kunnen beheren. Een bedrijf dat jonge gezinnen ondersteunt, is natuurlijk aantrekkelijker.
3. Minder CO2-uitstoot
Met een 4-daagse werkweek hoeven werknemers minder veel te pendelen en zijn grote kantoorgebouwen slechts vier dagen per week in gebruik. Dit heeft een enorme impact op de energiekosten en de uitstoot van koolstofdioxide. Jouw bedrijf heeft toch al een duurzaamheidsstrategie ontwikkeld en zou dit niet weer een belangrijke stap zijn naar milieubewusterheid?

Wij bieden je productoplossingen, die zijn gemaakt van 100% gerecycled materiaal en 100% recyclebaar zijn - onze PET-vilt productlijn en onze duurzame acrylaat productlijn.
Bekijk onze duurzame producten
headphones

Hulp nodig? We zijn er voor je

Kijk bij onze FAQ of neem contact met ons op

thumb

Onze kennis & producten zijn key

Bekijk ons ​​brede aanbod van kennis en producten.

star

Vele klanten gingen je voor

Lees over hun ervaring met BakkerElkhuizen

Copyright © 2024 BakkerElkhuizen

Privacybeleid Algemene voorwaarden Cookie beleid

Selecteer je land en taal