Terug

Waarom een monitorarm een goede aanvulling op een ergonomische werkplek is.

Een ergonomische werkplek bevordert het comfort en de productiviteit van beeldschermwerkers. Met wat kleine aanpassingen is het eenvoudig om de ideale werkplek te creëren. Monitorarmen zorgen voor meer ruimte op de werkplek en verbeteren de werkhouding.
Waarom een monitorarm een goede aanvulling op een ergonomische werkplek is.
Gebruik van een monitorarm is onmisbaar
Of je nu een vaste werkplek heeft of regelmatig van werkplek wisselt een goede werkplek waar je in een gezonde werkhouding zonder fysieke en mentale ongemakken kunt werken is een vereiste. Maar hoe draagt een monitorarm hieraan bij?
 
 1. Een belangrijke reden om een monitorarm te gebruiken is dat je zo de juiste kijkafstand kunt bepalen. Met de juiste monitorarm kun je de hoogte, diepte en hoek van je monitor zo instellen dat je het meest comfortabel kunt werken en zo ook met de minste ongemakken.
  "Wetenschappelijk onderzoek toont aan 10-15% meer productiviteit, 33% minder fouten bij gebruik van twee of drie schermen."

  De afstand tot het scherm dient minimaal 60 cm (één armlengte) te zijn, maar bij voorkeur meer dan 60 cm. Het volledige beeldscherm moet zich bevinden in een gebied 10- 20° beneden ooghoogte. Bij deze monitorpositie kunnen de ogen beter accommoderen en convergeren , en neemt de algehele belasting voor de ogen af. En niet onbelangrijk: de productiviteit is tegelijkertijd zo’n 10% hoger (Sommerich et al., 1998).
   
 2. Een monitorarm zorgt voor flexibiliteit. Je collega’s kunnen makkelijker met je meekijken. Als er licht op schijnt, draai je je scherm iets. Wat het werkcomfort iets vergroot. Maar ook kun je met sommige monitorarmen je scherm verticaal plaatsen.
   
 3. Een monitorarm zorgt voor een opgeruimdere werkplek. Doordat je monitor niet op je bureau staat, maar zweeft is er meer plek. En een opgeruimd bureau lijkt een positieve impact op de concentratie te hebben en vermindert stress.
   
Bekijk hier al onze monitorarmen

Wetenschappelijk onderzoek toont aan 10-15% meer productiviteit, 33% minder fouten bij gebruik van twee of drie schermen.

Hoe stel ik mijn scherm op de juiste hoogte in?
Dit is waar je op moet letten bij het instellen van een monitorarm op de juiste kijkhoogte en kijkafstand:
 
 1. De hoogte van het scherm moet zo zijn ingericht dat de kijkhoek 10-20° beneden ooghoogte is;
 2. De afstand tot het scherm dient minimaal 60 cm (één armlengte) te zijn.
Welke arm past het best bij mij?
Een monitorarm is een goede aanvulling op een ergonomische werkplek. Maar dan moet er een keuze gemaakt gaan worden. Welke arm is het meest geschikt voor jou? Waar moet je op letten bij de aanschaf van een monitorarm? Wij hebben enkele belangrijke criteria voor je op een rijtje gezet:
 
 1. Flexibel & degelijk: Een goede monitorarm is sterk en flexibel. Zodat je de arm in iedere gewenste positie kunt plaatsen;
 2. Instelbaar: Veel van onze monitorarmen zijn traploos instelbaar. Dat betekent dat er een gasveer in de arm zit, waardoor de gemakkelijk in iedere gewenste hoogte ingesteld kan worden.
 3. 360 graden: Wil je ook dat je de arm in verticale positie kunnen draaien, dan is dat mogelijk met de Smart Office en Filex Galaxy armen.
 1. Één of meerdere schermen: bij de aanschaf van een arm is het verstandig om te bedenken of je een arm voor 1, 2 of meer schermen nodig hebt. Je hebt dan vaak de optie om een dual arm of een beam aan te schaffen. Het voordeel van een beam is dat hierbij beide schermen aan één poot zitten, waardoor beide schermen altijd op gelijke hoogte staan. Bij een dual arm moet je ieder scherm apart op de juiste hoogte instellen.
   
Whitepaper: Optimaal werken met twee of meer beeldschermen
 1. Gewicht: Hoeveel gewicht moet een monitorarm aan kunnen? Hoe groter het scherm; des te zwaarder. In onze specificaties van armen zie je altijd wat de maximale capaciteit is.
 2. Bevestiging: Hoe eenvoudiger de bevestiging, des te flexibeler de arm is. Al onze armen zijn te bevestigen met een klem en bout op de tafel.
 3. Clean Desk: Eerder hebben we geschreven dat een opgeruimd bureau voor een betere concentratie zorgt. Dus ook de kabels van de monitor zouden mooi weggewerkt kunnen worden. Verscheidene armen beschikken over een ruimte in de arm waarin de kabels van de monitor weggewerkt kunnen worden.
 4. Design: En dan wil het oog ook wat. Dus een modern, strak & compact design. In verschillende uitvoeringen passend in iedere kantooromgeving.

 
Conclusie 
De positionering van je beeldscherm(en) is bij voorkeur zo georganiseerd dat werken in een neutrale stand van de nek mogelijk is met een neutrale rompstand, de beste kijkafstand als het gaat om leesbaarheid en lichtcondities die voldoende ondersteunen (en niet verstoren) bij het uitvoeren van de taken op de werkplek. Met een monitorarm maak je het mogelijk om de positionering van je beeldscherm(en) te reguleren.  
headphones

Hulp nodig? We zijn er voor je

Kijk bij onze FAQ of neem contact met ons op

thumb

Onze kennis & producten zijn key

Bekijk ons ​​brede aanbod van kennis en producten.

star

Vele klanten gingen je voor

Lees over hun ervaring met BakkerElkhuizen

Copyright © 2024 BakkerElkhuizen

Privacybeleid Algemene voorwaarden Cookie beleid

Selecteer je land en taal