Terug

De Paradox van Productiviteit

Wist je dat 70 procent van de werknemers aangeeft meer dan 40 uur per week op de werkvloer te zijn? En dat is niet alleen om vooruit te komen en de bedrijfsladder te beklimmen, want bijna de helft geeft aan dat ze extra uren werken om het werk af te maken waar ze geen tijd voor hadden tijdens de achturige werkdag.
De Paradox van Productiviteit
Naarmate het werk zich hoger en hoger opstapelt, neemt het stressniveau toe
Burn-outs komen veel voor en het eist zijn tol van zowel werknemers als werkgevers, aangezien de productiviteit keldert en werknemers op zoek gaan naar nieuwe kansen in betere werkomgevingen. En hoewel dat je misschien niet zal verbazen, kan de oplossing je werknemers misschien helpen de stress te verminderen door meer werk gedaan te krijgen. Ja, meer werk.

Werknemers hebben tegenwoordig te maken met meer integratie tussen werk en privéleven dan ooit tevoren, en de effecten ervan zijn uitputtend. Het stressniveau moet omlaag, zodat werknemers zich energiek en gefocust voelen, waardoor ze effectiever en productiever worden in hun werk.
Wat is productiviteit?
In de meest elementaire zin is productiviteit de hoeveelheid geproduceerde waarde gedeeld door de hoeveelheid kosten (of tijd) die nodig zijn om dit te doen. En hoewel deze vergelijking op het eerste gezicht eenvoudig genoeg lijkt, zijn de strategieën om deze te optimaliseren de afgelopen twee decennia dramatisch geëvolueerd.

Technologie heeft enorme persoonlijke productiviteitswinsten mogelijk gemaakt - computers, spreadsheets, e-mail en andere ontwikkelingen hebben het voor een kenniswerker mogelijk gemaakt om in een dag schijnbaar meer te produceren dan voorheen in een jaar mogelijk was. Het is verleidelijk om te concluderen dat, als individuen hun werk veel beter en sneller kunnen uitvoeren, de algehele productiviteit moet stijgen.

5 manieren om de productiviteitsparadox op de werkplek te overwinnen

1. Pas je wellnessprogramma echt aan
Ondervraag je medewerkers en begrijp hun doelen. Hoewel het installeren van een sportschool op locatie misschien het meest voor de hand liggende antwoord lijkt, kunnen kleinere veranderingen, zoals de beschikbaarheid van vers voedsel, een groot effect hebben op het kantoor.

Beter gezondheidsgedrag verhoogt de mentale, emotionele en fysieke gezondheid van werknemers en genereert effectievere en waardevollere werknemersprestaties.
2. Elimineer afleiding met een slim kantoorontwerp
Afleiding op de werkplek kan werknemers in de weg staan ​​om hun beste werk te doen. Lawaai van collega's is nog steeds de grootste afleider op kantoor. Werkgevers moeten een verscheidenheid aan werkruimten aanbieden die geschikt zijn voor verschillende soorten werk, waaronder besloten, stille ruimtes voor focus en grotere ruimtes voor samenwerking en groepsdiscussies. Ook tools zoals ruisonderdrukkende headsets zijn tegenwoordig erg in opkomst in de nieuwe kantooromgevingen.
3. Bied werknemers de technologie die ze nodig hebben om hun werk te doen
Zelfs productieve werknemers geloven dat de juiste tools en technologie kantoren kunnen helpen efficiënter te worden. Nog steeds geven veel werkgevers hun werknemers geen toegang tot de nieuwste technologie die hen zou helpen hun werk efficiënter te doen.

We raden werkgevers ten zeerste aan om met hun werkgevers te praten en te vragen welke apparatuur ze willen gebruiken.
Whitepaper: het inrichten van een werkplek
4. Bied kantoorvoordelen en moedig pauzes aan
Werkgevers moeten een cultuur creëren die korte pauzes gedurende de dag en kantoorbijeenkomsten aanmoedigt om los te koppelen. Het overheersende probleem is dat werknemers terughoudend zijn om pauzes te nemen vanwege schuldgevoelens. Je kunt dit stimuleren met een eenvoudige tool genaamd WORK & MOVE. Met deze softwaretool krijgen je medewerkers een persoonlijke coach die hen adviseert om een ​​pauze te nemen en die hen ook helpt slimmer te werken en hun mentale en fysieke gezondheid te verbeteren.
Bekijk WORK & MOVE
5. Herken medewerkers en help ze gehoord te worden
Werknemers willen erkenning voor hun werk, wat het moreel op kantoor kan verbeteren. Erkenning kan werknemers nieuwe energie geven, het vertrouwen vergroten en de motivatie en productiviteit verbeteren.

Werkgevers moeten ook een open-deuromgeving creëren waar werknemers hun mening kunnen uiten en gehoord kunnen worden. Mensen voelen zich goed als ze erkend en gewaardeerd worden en zullen op hun beurt harder werken om de bedrijfsdoelen te bereiken.

Wellicht ook interessant om te lezen

16 tips voor gezond en efficiënt werken
16 tips voor gezond en efficiënt werken

Een ergonomische werkplek bevordert het comfort en de productiviteit van...

Whitepaper: het inrichten van een werkplek
Whitepaper: het inrichten van een werkplek

In dit artikel vind je een beknopte handleiding om je werkplek comfortabeler en...

De Paradox van Productiviteit
De Paradox van Productiviteit

Wist je dat 70 procent van de werknemers aangeeft meer dan 40 uur per week op de...

Praktische tips: Getting things done
Praktische tips: Getting things done

Getting Things Done, ook wel de GTD-methode genoemd, is een door David Allen...

headphones

Hulp nodig? We zijn er voor je

Kijk bij onze FAQ of neem contact met ons op

thumb

Onze kennis & producten zijn key

Bekijk ons ​​brede aanbod van kennis en producten.

star

Vele klanten gingen je voor

Lees over hun ervaring met BakkerElkhuizen

Copyright © 2024 BakkerElkhuizen

Privacybeleid Algemene voorwaarden Cookie beleid

Selecteer je land en taal