Selecteer uw regio

Filter

Wat zijn de risico's die mensen lopen als ze niet met persoonlijke accessoires werken?

Een goede houding achter je bureau is enorm belangrijk. Het lijkt verleidelijk om lekker onderuitgezakt te hangen in je stoel tijdens het werk, maar gezond is dat zeker niet. Een slechte werkhouding kan ...
Lees meer

Het kennen van de taken van je medewerkers is essentieel!

Elke persoon die er hard naar streeft om doelen en doelstellingen van een bepaalde organisatie te bereiken, wordt een werknemer genoemd. Het succes en falen van een organisatie afhangt van haar medewerkers. Werknemers zijn ...
Lees meer

Performance management is niet zomaar een jaarlijkse evaluatie

Zoals de meeste werknemers wil je het goed doen in je job. Om dat te doen, moet je een duidelijk begrip hebben van wat er van je wordt verwacht en moet je kunnen presteren met de tools die je krijgt.
Lees meer

11 Tips voor het werken met hybride teams

Hoe bewaak je cultuur, organisatie en mens wanneer op verschillende plekken en in wisselende samenstellingen aan verschillende zaken gewerkt wordt? Het komt vooral neer op communicatie en rekening houden met ieders wensen en verlangens.
Lees meer

Neerwaartse gezondheidstrend

De wereld verschuift geleidelijk naar hybride werken en daarvoor zijn oplossingen nodig die op werknemers op afstand fysiek en mentaal gezond houden. 
 
Lees meer

Implementatie van een goed ‘Hybrid Working’ beleid

Op basis van kennis en onderzoek creëert BakkerElkhuizen innovatieve oplossingen voor jouw optimale werkplek. Ons doel is alle beeldschermwerkers in staat te stellen, ook na COVID-19, hun werk te doen in de vorm van hybride werken, en daarbij een actieve bijdrage te leveren aan de geestelijke en lichamelijke gezondheid.
Lees meer

Desksharing

In een tijd van volledig thuis werken is het lastig voor te stellen dat we weer deels terug gaan naar kantoor. Het gaat gebeuren, alleen niet meer zoals het was. Afhankelijk van je taken, de collega’s die er zijn en mate van overleggen wordt er afwisselend thuis en op kantoor gewerkt. Het kantoor als de nieuwe ontmoetingsplek. De koffieautomaat 2.0.
Lees meer

De 3 pijlers van Hybride Werken

We moeten ons afvragen wat de wensen zijn van de medewerkers. Bijna niemand zal de hele week thuis willen werken en veel mensen zullen ook niet de hele week op kantoor zijn. Dat blijkt ook uit ons eigen onderzoek op LinkedIn, dat de meerderheid van digitale werkers hybride zou willen werken.
 
Lees meer

Hybride werken

Bij een crisis is het belangrijk om snel op nieuwe gebeurtenissen te reageren. Organisaties vergroten hun veerkracht met hybride business- en werkmodellen en zullen de pandemie beter doorstaan en hun bestaansrecht in de toekomst garanderen.
 
Lees meer

Kantoor van de toekomst alleen maar een plek om samen te komen?

Op moment van schrijven is de pandemie nog niet voorbij. We hebben een intensief jaar achter de rug vol met onzekerheden, veranderende werkomgevingen en vooruitblikken naar de toekomst. En dat laatste doen we veelvuldig. We horen signalen vanuit de markt, er zijn onderzoeken gedaan over terugkeer naar kantoor en de meest gehoorde term is: Hybrid Working.
Lees meer

Hoe organiseer je een gedegen thuiswerkbeleid?

Alweer bijna een jaar terug hoorden we dat we met zijn allen in lockdown gingen. We begonnen met thuiswerken, gingen weer mondjes maat aan wat meer naar kantoor en in oktober zaten we weer thuis. Maar welke rechten en plichten heb je als werknemer en werkgever? 
Lees meer

Wat doet thuiswerken met ons brein?

In september organiseerden we een webinar met Dr. Erik Matser, klinisch Neuropsycholoog, over wat thuiswerken met ons brein doet. 
Lees meer

Working from home – Waar staan we nu?

Thuiswerken is geen nieuw fenomeen. Al jaren werkt een substantieel deel van de Nederlandse werknemers (een deel van de werktijd) thuis. In 2019 werkte 37 procent van de werknemers (ook) thuis, gemiddeld iets meer dan 6 uur per week. 
Lees meer

Nederlanders willen ook na coronacrisis blijven thuiswerken

Door het coronavirus werken meer Nederlanders thuis dan ooit. Een steeds groter deel van deze mensen denkt dit ook na de coronacrisis te blijven doen. Wat de redenen hiervoor zijn heeft het Kennisinstituut voor Mobiliteit onderzocht. Benieuw naar de resultaten?
Lees meer

Laptopstandaards: Onmisbaar op een ergonomische werkplek

Een ergonomische werkplek bevordert het comfort en de productiviteit van beeldschermwerkers. Met wat kleine aanpassingen is het eenvoudig om de ideale
werkplek te creëren. BakkerElkhuizen ontwikkelt en levert hoogwaardige laptopstandaards voor gezonde werkplekken.
Lees meer

De 1,5 meter maatschappij; de nieuwe norm op kantoor?

Wereldwijd spreken we over het voor en na coronatijdperk. De experts zijn het erover eens dat het (voorlopig) niet meer hetzelfde wordt.
Lees meer

Plastic: van functioneel product tot wereldprobleem

We moeten samen nog een grote stap maken om het plastic afval terug te dringen. Het excuus van nu niet, is er niet meer. We leveren een kleine bijdrage door deze circulaire lijn.
Lees meer

10 productiviteitstips voor thuiswerkers

Om lekker thuis te kunnen werken en minstens zo productief te zijn als op kantoor, zult u een aantal randvoorwaarden goed moeten invullen. Hieronder vindt u 10 tips om thuis lekker en productief te kunnen werken.
Lees meer

Evoluent D: de nieuwe stijlvolle verticale muis

Heeft u na een dag werken achter uw computer stijve onderarmen, gevoelige polsen en/of gespannen spieren? Dan kan het zijn dat uw muis niet de juiste muis voor u is.
Lees meer

Kantoortuin: De belichaming van moderne werkplekomgevingen

De kantoortuin is niet meer weg te denken in ons kantoor. Geen gesloten ruimtes en vaste werkplekken, maar werken in een open ruimte op een flexibele werkplek. Dat levert uitdagingen op.
Lees meer

Een monitorstandaard voor elke werkplek

Een ergonomische werkplek bevordert het comfort en de productiviteit van beeldschermwerkers. Met wat kleine aanpassingen is het eenvoudig om de ideale werkplek te creëren. We ontwikkelen en leveren hoogwaardige monitorstandaarden voor mooiere en gezondere werkplekken.
 
Lees meer

Expert Talk: Dr. Felix Steemers, bedrijfspsycholoog

Mentale flexibiliteit is nodig om goed te kunnen inspelen op veranderingen: én de veranderingen waarnemen, én je gedrag afstemmen op de veranderende werkelijkheid.
Lees meer

WORK & MOVE zorgt voor meer afwisselend staand en zittend werken

Zijn mensen te nudgen met software dat ze vertelt wanneer het tijd is om weer te gaan staan of zitten? Texas A&M University deed er onderzoek naar. Zo blijken medewerkers zit-sta bureaus het beste te gebruiken als ze telkens een nudge van de WORK & MOVE software krijgen.
Lees meer

Burn-out: is het te voorkomen op ons werk?

 Burn-out bij medewerkers, iedere organisatie in ieder land heeft er mee te maken. Burn-out is de toestand van geestelijke uitputting ten gevolge van langdurige stress.
Lees meer

Gemeente Enschede gaat volledig over op S-Board 840 compact toetsenbord

Een goede werkplek bevordert het comfort en de productiviteit van beeldschermwerkers. Maar waar bestaat een ideale werkplek uit? BakkerElkhuizen ontwikkelt en levert hoogwaardige ergonomische toetsenborden voor mooiere en gezondere werkplekken.
Lees meer

Waarom een monitorarm een goede aanvulling op een ergonomische werkplek is.

Een ergonomische werkplek bevordert het comfort en de productiviteit van beeldschermwerkers. Met wat kleine aanpassingen is het eenvoudig om de ideale werkplek te creëren. Monitorarmen zorgen voor meer ruimte op uw werkplek en verbeteren de werkhouding.
Lees meer

Zorg in de kantooromgeving voor een ‘nudge’ in de gezonde richting

Veel vitaliteitsprogramma’s die een boost moeten geven aan de gezondheid in de kantooromgeving werken niet of nauwelijks. Hoe komt dat? Omdat ze de ratio aanspreken en niet het impulsieve systeem van medewerkers.
Lees meer

Stimuleer het brein van uw medewerkers met een verrijkte werkomgeving

Werken uw medewerkers nog in een kantooromgeving met grijs-witte muren, tl-verlichting en generiek kantoormeubilair? Dan is dit volgens neurowetenschappers een gemiste kans.
Lees meer

Langdurig beeldschermwerk kan tot gezondheidsklachten leiden

Langdurig werken met een beeldscherm, zonder afwisseling in houding en gebruik van het juiste materiaal, levert vaak gezondheidsklachten aan armen, nek en schouders op.
Lees meer

16 tips voor gezond en efficient werken

Een ergonomische werkplek bevordert het comfort en de productiviteit van beeldschermwerkers. Met wat kleine aanpassingen is het eenvoudig om de ideale werkplek te creëren. Bekijk onze ergonomische producten die hierbij helpen.
Lees meer

Is flexibel werken het paar jeans van de management-mode?

Innovatieve werkstijlen, HR-trends, en managementinterventies zijn net als mode onderhevig aan een golfbeweging; even hip and happening maar binnen de kortste keren out of style. Eén hype lijkt echter aardig te blijven plakken; flexibel werken.
Lees meer

Innovatieve en duurzame oplossingen voor gezonde en productieve kenniswerkers

We bewegen te weinig. En ja dat weten we allemaal wel. We staan op, gaan naar de auto, naar ons bureau, naar de auto, naar de bank en dan weer naar bed. 
Lees meer

Met WORK & MOVE software beweegt u 200% meer

Een studie heeft aangetoond dat bij toepassing van onze WORK & MOVE-software de gebruiksintensiteit van elektrische zit/sta-bureaus met meer dan 200% toeneemt.
Lees meer

Interventies rond vitaliteit op de werkvloer

Moderne technologie nodigt uit een groot deel van de dag zittend door te brengen. We hebben auto’s, laptops, thuisbezorg-services en Netflix; voor de gemiddelde doordeweekse dag is maar weinig beweging nodig.
Lees meer

Het Mousetrapper gevoel

Onze handen zijn de meest veelzijdige apparaten die we hebben. Deze mooie en complexe combinatie van zenuwen, spieren en 27 botten per hand kunnen bijna alles uitvoeren wat je hersenen bedenken. Maar gebruiken we de handen wel optimaal als we achter de computer aan het werk zijn?
Lees meer

De postvakantie dip

Menig kantoormedewerker snakt zo ergens rond maart/april, als de wintersport net achter de rug is, alweer naar zomervakantie. Eindelijk een uitgebreide vakantie om de leeggeraakte ‘batterij’ op te laden, om er vervolgens weer goed tegenaan te kunnen. Althans, daar gaat men dan vanuit…
Lees meer

Nieuwe Arbowet

1 juli 2017 is de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) gewijzigd. In de vernieuwde wet worden werkgevers en werknemers meer betrokken bij het arbobeleid.
Lees meer

Het effect van licht op prestatie

Het is algemeen bekend dat licht effect heeft op ons welbevinden. Noord-Europeanen hebben over het algemeen meer te kampen met een verschijnsel als winterdepressie dan Midden-Europeanen.
Lees meer

De beweeglijkheid van de organisatie

Videoconferencing, werken vanuit de cloud… Zo maar een paar voorbeelden om flexibel te werken. Zeker in deze tijd waar agile werken door meer bedrijven omarmd wordt.
Lees meer

Multi-pairing: een toetsenbord, meerdere devices

Wisselen tussen verschillende devices kan eenvoudig met multi-pairing. Met één druk op de knop switch je eenvoudig tussen pc, tablet of smartphone. Benieuwd hoe het werkt en wat de voordelen zijn?
Lees meer

Hoe kies ik de juiste muis?

Het meest gebruikte computerhulpmiddel is nog altijd de muis. Omdat de keuze voor een muis van persoon tot persoon kan verschillen, vind je hier een praktische keuzehulp.
Lees meer

Geluiden uit de praktijk: hoe we geluidshinder ervaren

Geluid is overal, zowel binnen als buiten. Gijs van Wijk, adviseur voor visuele en auditieve vraagstukken, geeft zijn visie op de akoestiek in de kantooromgeving.
Lees meer

Hoe bevorder je permanente prestaties op kantoor?

Enkele gevolgen van de steeds toenemende digitalisering zijn een (te) hoge werkdruk en een gebrek aan lichaamsbeweging. Naast deze negatieve gevolgen heeft de digitalisering echter ook positieve effecten. Benieuwd welke?
Lees meer

5 redenen waarom afwisselend zittend en staand werken goed voor u is

De meeste zijn vanzelfsprekend: de hele dag staan is niet goed voor uw gezondheid. En de hele dag zitten ook niet. Toch verlangen veel werkgevers van hun medewerkers dat ze de hele dag blijven staan, of omgekeerd.
Lees meer

Zitten? Waar, wat en hoe

Al die regels en richtlijnen zullen er wel niet voor niets zijn, toch? Wat zijn meningen en wat zijn feiten? Tijd voor een update over de zin en onzin rond zitten in kantooromgevingen.
Lees meer

Staand-zittend werken: wat is nu écht de impact?

Staand-zittend werken wordt steeds populairder. Maar wat zijn nu daadwerkelijk de effecten van afwisselend staand-zittend werken?
Lees meer

De kantoorwerkplek van morgen: Virtual- en Augmented reality

Met virtual- en augmented reality zijn de mogelijkheden eindeloos voor de creatieve werkers. Maar is deze technologie ook toe te passen in een kantooromgeving met beeldschermwerkers?
Lees meer

Wat is virtual- en augmented reality?

Rondlopen in door de computer gegenereerde ruimte, of communiceren met een hologram van je collega. Het lijkt of deze technologie niet langer sciencefiction is maar realiteit!
Lees meer

Ergo Expert Talk: Dr. Ahmet Cakir

We spraken met Ahmet Cakir, wetenschappelijk manager bij ERGONOMIC Instute for Social and Occupational Sciences, over de hedendaagse werkplek. Welke zaken vallen op? Welke kansen en uitdagingen zijn daar te vinden?
Lees meer

Praktische tips om meters te maken op kantoor

 We hebben een aantal praktische tips op een rijtje gezet om geconcentreerder en effectiever te kunnen werken.
Lees meer

Whitepaper: Kantoormedewerkers zijn topsporters!

Wat kunnen organisaties praktisch kunnen doen op basis van inzichten uit de topsport om werkprestaties te verbeteren en ruimte te behouden voor ambities buiten het werk?
Lees meer

Praktische handleiding: kantoormedewerkers zijn topsporters

In de whitepaper Kantoormedewerkers zijn topsporters! zijn vijf inzichten beschreven. Deze handleiding geeft inzichten naar uitvoerbare maatregelen in de praktijk.
Lees meer

Infographic: Kantoormedewerkers zijn topsporters!

Download hier een handige infographic die een korte en bondige samenvatting biedt van de whitepaper: Werkprestaties verbeteren door inzichten uit de topsport! 
Lees meer

10 tips voor een ideale werkplek

Een ergonomische werkplek bevordert het comfort en de productiviteit van beeldschermwerkers. Met wat kleine aanpassingen is het eenvoudig om de ideale werkplek te creëren.
Lees meer

Nieuwe stijlvolle Evoluent C verticale muis

De nieuwe stijlvolle Evoluent C. Deze ergonomische muis heeft niet alleen een luxe uitstraling en een vernieuwde vorm, maar ook een aantal technologische verbeteringen.
Lees meer

Ergo Expert Talk: Levent Caglar

BakkerElkhuizen sprak met Levent Caglar, Senior Ergonoom, over verschillende trends op gebied van ergonomie en kenniswerkers.
Lees meer

Hoe houdt u uw bureau opgeruimd op een flexibele werkplek?

Het nieuwe werken is niet helemaal vrijblijvend of zonder spelregels. Veel organisaties kiezen ervoor de invoering van Het Nieuwe Werken te koppelen aan een clean desk policy.
Lees meer

Whitepaper: het inrichten van een werkplek

Er zijn nog heel veel beeldschermwerkplekken te vinden die niet ergonomisch zijn ingericht. Dit artikel geeft een beknopte handleiding om de werkplek comfortabeler te maken.
Lees meer

Whitepaper: Optimaal werken met twee of meer beeldschermen

Deze whitepaper biedt een introductie in de prestatie en gezondheidseffecten van het werken met meerdere beeldschermen.
Lees meer

Minder muisgebruik dankzij Sneltoetsen

Minder muisgebruik heeft twee grote voordelen: lichamelijk belasting neemt af en je realiseert een hogere productiviteit. De grootste uitdaging is echter: het leren en toepassen van sneltoetsen.
Lees meer

Comfortabel werken met een laptop

De laptop op zichzelf is niet geschikt om meer dan twee uur per dag op te werken. Deze whitepaper biedt een introductie in gezond en productief werken met de laptop.
Lees meer

Meer variatie in werkplekken door Flexibel Werken

Nu steeds meer organisaties het flexibel werken invoeren, zijn de flexibele en mobiele werkplek sterk in opkomst. Welke uitdagingen hebben deze nieuwe werkplekconcepten?
Lees meer

4 verschillende soorten werkplekken

Het Nieuwe Werken vraagt om vernieuwing van inrichting en werkplekken. Het gaat immers niet meer alleen over de vaste kantoorwerkplek. Het Nieuwe Werken zorgt ook voor een verandering in werkplekken.
Lees meer

Whitepaper: Hoe werk je comfortabel met een tablet?

Het issue: tablets zijn ergonomisch eigenlijk helemaal niet zo geschikt om dat soort uitvoerige taken mee te verrichten. Deze whitepaper biedt een introductie in gezond en slim werken met de tablet.
Lees meer

Hoe kiest u een zakelijke laptoptas?

Thuis werken, onderweg, elke dag aan een ander bureau op kantoor. Een van de gevolgen van flexibel werken is het regelmatig wisselen van werkplek. En iedere keer nemen we ons toetsenbord, muis, laptopstandaard en laptop weer mee.
Lees meer

Uitgelicht: het toetsenbord, wat is belangrijk?

We gebruiken nu nog de helft van onze tijd een computermuis, maar steeds vaker worden we aangemoedigd juist sneltoetsen te gebruiken. Waar moet u op letten bij de aanschaf van een (compact) toetsenbord?
Lees meer

Zet de mens centraal in digitale werkplek

Sam Marshall is expert op het gebied van de digitale werkplek en sprak hij op het Intranet Congres 2014 in Nederland. Daar ging hij terug naar de basis van de digitale werkplek, want dat is wat men vaak overslaat.
Lees meer

Mensen vaker ziek in open kantoorruimte

Uit onderzoek blijkt dat de mensen die op flexplekken werken 63% meer ziektedagen hebben dan hun collega’s met een eigen werkkamer. Maar… dat kan voorkomen worden.
Lees meer

Vernieuwde documenthouder FlexDesk 640

Computergebruikers gebruiken vaak documenten, notities en verslagen tijdens het uitvoeren van werkzaamheden op de computer. De oplossing hiervoor is de multifunctionele documenthouder FlexDesk.
Lees meer

Flexibel werken: besparing of investering?

De besparingen die u in één jaar realiseert op huisvestingkosten door invoering van Flexibel Werken, moet u investeren in begeleiding van medewerkers en/of de aanschaf van ondersteunende accessoires.
Lees meer

De 3 belangrijkste voordelen van Het Nieuwe Werken

Een medewerker leeft en werkt in een 24 uurs maatschappij. Er staat geen halt op de informatieverstrekking. Waar je ook bent. Op kantoor, thuis op de bank, onderweg overal zijn er prikkels, overal nieuws en overal en altijd bereikbaar.
Lees meer

Essentiële hulpmiddelen voor de flexwerker

Zowel Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, België als Nederland zorgen goed voor medewerkers in het kader van flexibel werken. Maar wat hebben flexwerkers eigenlijk nodig om overal verantwoord te werken?
Lees meer

Thuiswerkplek onderbelicht in Europa

Uit het internationaal vergelijkend Flexibel Werken Onderzoek 2013 blijkt dat het aantal mensen dat thuis werkt sterk toeneemt. 
Lees meer

80% kiest de werkgever waar flexibel werken toegestaan in.

Als werknemers eenmaal gewend zijn aan flexibel werken, willen ze niets anders meer. Voor werkgevers is het dus zaak om tijd- en plaatsonafhankelijk werken mogelijk te maken.
Lees meer

Ook UK adopteert flexibel werken

Nederland en Vlaanderen zijn voorloper van Het Nieuwe Werken in Europa, maar dat het inmiddels ook volledig geïntegreerd is op de werkvloer in de UK, blijkt uit onderzoek van Action and Research Centre (RSA).
Lees meer

5 tips om na de vakantie productiever te werken

De start na een vakantie is het uitgelezen moment om de productiviteit onder medewerkers structureel te verhogen. Met de volgende efficiënt werken tips kun je dit realiseren.
Lees meer

De geschiedenis van ergonomie

Hoe en wanneer is de ergonomie, en daarmee de wetenschappelijke studie van de mens in relatie tot zijn omgeving, ontstaan?
Lees meer

Case: Het Nieuwe Werken bij Microsoft

Eén van de bekendste cases waarbij Het Nieuwe Werken in meerdere landen is geïmplementeerd, is die van Microsoft. Wat maakt dat Microsoft met succes HNW multinationaal heeft ingevoerd?
Lees meer

Haal alles uit de Evoluent muis

Het is natuurlijk het beste wanneer een computergebruiker het maximale uit onze producten haalt, zonder al teveel moeite. Om die reden hebben we nieuwe gebruiksaanwijzingen ontwikkeld voor onze verticale Evoluent muizen.
Lees meer

In the picture: de Evoluent muis

Hij lijkt misschien een triviaal onderdeel van onze comfortabel ingerichte werkplek, de computermuis. Echter, hoe klein hij ook is, niets is minder waar. 
Lees meer

Werk, privé en milieu slim combineren

Flex- en thuiswerken kan bijdragen aan het verbeteren van de privé werkbalans, verminderen van de milieubelasting, en verlagen van de facilitaire kosten binnen kantoren.
Lees meer

Pootjes in of uit?

Een veel gestelde vraag is: ‘moet ik de pootjes van mijn toetsenbord inklappen of niet?’ Om deze vraag goed te kunnen beantwoorden dient er eerst een onderscheid gemaakt te worden tussen mensen die blind kunnen typen en personen die niet blind typen.
Lees meer

Ergonomie op de Beeldschermwerkplek

In een ideale wereld zou iedere werkplek voorzien zijn van het juiste materiaal en prettige materialen om een goede, ergonomische werkplek te creëren.
Lees meer
Meer informatie
Naam *
Bedrijf
Telefoon
E-mail *
Bericht *
Velden met (*) zijn verplicht
view catalog onlineBekijk catalogus online download pdf catalogDownload catalogus