Selecteer uw regio

De beweeglijkheid van de organisatie

Videoconferencing, werken vanuit de cloud… Zo maar een paar voorbeelden om flexibel te werken. Zeker in deze tijd waar agile werken door meer bedrijven omarmd wordt. Waar de vaste werkplek steeds meer verdwijnt en de flexibele werkomgeving meer zijn plek krijgt. Maar wat betekent dat voor de mens en zijn werkplek?
 
Flexibele werkomgeving 

De mens centraal

Met de traditionele manier van werken bracht een werknemer voornamelijk al zijn uren op kantoor door. Bij de agile aanpak werkt de werknemer tijd, plaats en device onafhankelijk. Dit biedt medewerkers meer vrijheden, maar ze blijven ook meer actief en betrokken. Er is ruimte voor samenwerken, minder bureaucratie en optimale interactie onderling. En dat is precies wat bedrijven verwachten van hun medewerkers. Deze beweeglijkheid in de organisatie vraagt ook nieuwe vaardigheden van de werknemers.
 
Letterlijk betekent agile behendig en lenig. Agile is dan ook een aanpak waarbij behendigheid voorop staat. Het team dat een project uitvoert door middel van een Agile-aanpak gaat ervan uit dat de omstandigheden tijdens het project veranderen, weet hierop in te spelen en zorgt er zo voor dat het eindresultaat niet in gevaar komt. Lenig toch? Bedrijven die agile werken kennen multi-disciplinaire teams, veel face-to-face communicatie, vaak delen van informatie zodat iedereen gelijke uitgangspunten heeft en continu bijsturen in projecten.
 

Door wendbaar te zijn als organisaties en je continu aan te passen aan de veranderende markt- en of klantbehoeften om ons heen kan men snel op deze veranderingen anticiperen. En kan je als organisatie meer successen behalen. Het blijkt dat niet alleen de resultaten beter worden, maar werknemers zijn gelukkiger en stressvrijer. Er is meer balans. Maar deze manier van werken vraagt wat van de werkomgeving. De traditionele kantoortuin en de statische vergaderruimtes zijn niet meer van deze tijd.
 
"Bij PwC voeren we landelijk Activity Based Working (ABW) in. Hierbinnen passen we Agile working toe. De werknemer ervaart dit als positief. Het bevordert de samenwerking en het uitwisselen van ideeën", aldus David Serra sr. Medewerker van End User Services van PWC Nederland.
 

Flexibele ruimtes

Als een organisatie agile werken optimaal wil benutten, moet ook de werkomgeving flexibel zijn ingericht. Dit betekent dat organisaties verschillende kantoorruimtes moeten creëren met voorzieningen die aansluiten op de activiteiten. Zoals scrum event rooms, teamspots, woonkamersetting, concentratiewerkplekken en stilteruimtes.

En met dit in ons achterhoofd ontwikkelde BakkerElkhuizen de Honeycomb & Honeycomb Dlite. Een multifunctionele, flexibele sta-zit tafel. Een tafel die, zoals de naam al doet vermoeden, een honingraatvorm heeft, waardoor hij modulair in te zetten is. Door zijn vorm kan je eigenlijk iedere opstelling in iedere situatie creëren die je wilt. Te denken valt aan seminars, brainstormsessies, borrels en vergaderingen. Deze tafel is in hoogte verstelbaar waardoor je van zittende houding, naar actieve houding kan met 1 druk op de knop. ‘’Beweging’’ zowel in fysieke als mentale vorm, zorgt voor meer creativiteit en productiviteit.


Flexibele ruimtes ergonomisch ingericht


Eat, Meet en Work bureau

Onze filosofie is dat iedere werkplek past bij de behoefte die er op dat moment is. Of je nu aan een bureau werkt, een vergadering hebt, aan het brainstormen bent of zelfs aan het lunchen, je altijd de juiste oplossing voorhanden moet hebben. Dit draagt substantieel bij aan de gezondheid, productiviteit en comfort van de werknemer.

 
Registreer u nu eenmalig om dit kennisartikel te downloaden.

Wist u dat de meeste van onze kennisartikelen te downloaden zijn?

Je hoeft je slecht één te keer registreren om vrij toegang te krijgen tot alle downloads!
Al geregistreerd?
E-mail / Gebruikersnaam
Wachtwoord
Ik heb nog geen account?
Registreren
Registreer u nu eenmalig om dit kennisartikel te downloaden.

Wist u dat de meeste van onze kennisartikelen te downloaden zijn?

Je hoeft je slecht één te keer registreren om vrij toegang te krijgen tot alle downloads!
Voornaam
Tussenvoegsel
Achternaam
E-mail
Wachtwoord
Vul hieronder je e-mailadres in en je ontvangt binnen enkele ogenblikken een nieuw wachtwoord
E-mail
Meer informatie
Naam *
Bedrijf
Telefoon
E-mail *
Bericht *
Velden met (*) zijn verplicht
view catalog onlineBekijk catalogus online download pdf catalogDownload catalogus